Pikowanie pomidorów cz.2
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pikowanie pomidorów cz.2
Napisałem tak bo kiedyś narzekaliśmy, że te sadzonki do ukorzeniania nie chcą nam wybiegać
Już po robocie, za kilka dni trafią do kubków. Dolne części chyba wywalę, bo sadzonek u mnie dostatek
Asiu - takie też się ukorzenią.
Już po robocie, za kilka dni trafią do kubków. Dolne części chyba wywalę, bo sadzonek u mnie dostatek
Asiu - takie też się ukorzenią.
Pozdrawiam, Maciek.
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie prościuteńkie sadzoneczki. U mnie w wyższych pojemnikach i poprzeginane. Dziś je kolejny raz przesadzałam, by więcej podsypać ziemią.
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Fajny sposób na wybiegniete pomidory, ale też w przypadku gdy jakaś odmiana słabo kiełkowała i mamy tylko 1 sadzonkę.
Dorota
Z moich doświadczeń dotyczących sadzonkowania pomidorów z odrostów.Pierwsze grono z odrostu, zazwyczaj zamiera.Rybka pisze:
Niektóre miały już pączki kwiatowe i zastanawiam się czy je usunąć czy zostawić.
To znany sposób w ogrodnictwie rozmnażania wegetatywnego z tzw. pędów wierzchołkowych. Może dobre- na pewno dobre- dla np chryzantem. W wypadku pomidorów wolę jednak rozsadę sianą. Wysoko umieszczone I grono nie jest dla mnie przeszkodą przy moim wzroście. Osobom niższego wzrostu zawsze jeszcze pozostaje taboretrobert45 pisze:Z moich doświadczeń dotyczących sadzonkowania pomidorów z odrostów
Pozdrawiam
Z odrostów, niekoniecznie z pędów wierzchołkowych, rozsada nadaje się do posadzenia na miejsce stałe, po ok.czterech tygodniach.Na siane trzeba dłużej poczekać.To jest metoda na błyskawiczne pozyskanie sadzonek.Pozdrawiam.forumowicz pisze:To znany sposób w ogrodnictwie rozmnażania wegetatywnego z tzw. pędów wierzchołkowych. Może dobre- na pewno dobre- dla np chryzantem. W wypadku pomidorów wolę jednak rozsadę sianą. Wysoko umieszczone I grono nie jest dla mnie przeszkodą przy moim wzroście. Osobom niższego wzrostu zawsze jeszcze pozostaje taboretrobert45 pisze:Z moich doświadczeń dotyczących sadzonkowania pomidorów z odrostów
Pozdrawiam
- Rybka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz pisze: Wysoko umieszczone I grono nie jest dla mnie przeszkodą przy moim wzroście. Osobom niższego wzrostu zawsze jeszcze pozostaje taboret
Pozostaje jeszcze kwestia niskiej szklarni plus cylindry, więc ja jestem jak najbardziej za tą metodą
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2011, o 11:02
Jest to niewątpliwie świetna metoda dla posiadaczy kotów ;-) Właśnie ratuje tym sposobem mojego jedynego złotego ożarowskiego, który stanął na
drodze mojemu kocurowi w skoku na parapet.
Mam nadzieje że sie uda, bo to moj jedyny żółty pomidor (oprócz koktajlowego yellow pear).
drodze mojemu kocurowi w skoku na parapet.
Mam nadzieje że sie uda, bo to moj jedyny żółty pomidor (oprócz koktajlowego yellow pear).
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2011, o 11:02
Winterek - w sukces uwierzę dopiero, jak zobaczę pomidory na krzaku
Właśnie sie zastanawiam co dalej - czy powinnam go już teraz do ziemi wsadzić ?
Właśnie sie zastanawiam co dalej - czy powinnam go już teraz do ziemi wsadzić ?
Powinnaś zmienić nick na Tomasz.
Nie wiem jak z majowymi przymrozkami w Illinois ? Prawdopodobnie są, więc na zewnątrz jeszcze nie wysadzaj. Doniczka lub coś na kształt, ziemia. Zwróć uwagę, by korzonki nie podwinęły się do góry. Podlej. I wszystko. Pomidory są żywotnymi roślinami.
Nie wiem jak z majowymi przymrozkami w Illinois ? Prawdopodobnie są, więc na zewnątrz jeszcze nie wysadzaj. Doniczka lub coś na kształt, ziemia. Zwróć uwagę, by korzonki nie podwinęły się do góry. Podlej. I wszystko. Pomidory są żywotnymi roślinami.
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
hutkow tzw. 2w1