Miejski ogródek Ani - moje początki
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Aniu czy ten biały pień pod kulką masz malowany. Co to jest???
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko dziękuję , cieszę się , że Ci się podoba. Płotek oczywiście zmniejszył powierzchnię, ale tak naprawdę nie wyobrażam sobie przyszłego zamieszkania w domku bez niego. Moje nowe nabytki clematisowe to fujimusume, Dominika, Królowa Jadwiga oraz Barbara. Miłego dnia
Kasiu, biały pień?? Świerk conica w kształcie kuli ani wierzba hakuro (obok) nie mają malowanych pni, to chyba tylko takie złudzenie bo ich kora jest raczej szarobrązowa.
Kasiu, biały pień?? Świerk conica w kształcie kuli ani wierzba hakuro (obok) nie mają malowanych pni, to chyba tylko takie złudzenie bo ich kora jest raczej szarobrązowa.
Przysięgłabym, że pod conicą jest biały pień. Może mam oczopląs . Pięknie wyglądają zdjęcia w słońcu.
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne widoczki. Ile włożonej pracy.
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Aniu ja nie mam porównania co do targów bo byłam pierwszy raz, miałam być w tamtym roku ale wolnego nie dostałam, ale szczerze to myślałam że to większe jest:(
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ania, tulipan na środku powala czerwienią, taki osesek kolorowy sobie rośnie i widzę papużkę, chyba nowy nabytek?
- Aancyk
- 1000p
Kasiu pewnie gra światła daje takie wrażenie
Justynko dziękuję
Aniu ja się zawiodłam i trochę zniechęciłam, dużo większy wybór jest w ogrodniczym nieopodal targów.
Madziu papużkę dostałam jesienią zeszłego roku, troszkę postała w ogrodzie, a na zimę ją zabrałam do domu, teraz jest zakonserwowana lakierem z woskiem i mam nadzieję że jeszcze trochę postoi.
Justynko dziękuję
Aniu ja się zawiodłam i trochę zniechęciłam, dużo większy wybór jest w ogrodniczym nieopodal targów.
Madziu papużkę dostałam jesienią zeszłego roku, troszkę postała w ogrodzie, a na zimę ją zabrałam do domu, teraz jest zakonserwowana lakierem z woskiem i mam nadzieję że jeszcze trochę postoi.
- lulka
Aniu jakie plany ogródkowe w tak piekny dzień?
- Aancyk
- 1000p
Madziu jestem w pracy więc po południu zamierzam skoczyć do agrocentrum po niecierpki (ponoć już są) i potem do domku bo przyjeżdża siostra z dzieciakami więc raczej na pracę w ogrodzie się nie nastawiam. Miłego i weekendu
- 4mmmm
- 100p
- Od: 3 mar 2011, o 19:35
Ania, na Twoim miejscu chyba nie chciało by mi się wracać do bloku mając tak piękne widoki wokół powstającego domku:)
Czytałam, że wybierasz się po niecierpki ... ja poluję na białe, i uprzejmie donoszę, że nie było
Chyba, że byłaś przede mną i dlatego nie było
A wracając do targów - to były moje trzecie - i na czwarte chyba już się nie wybiorę - ogrodniczo nie było nic, co wpadło by mi w oko. Plusem targów była możliwość "zwiedzenia" najodleglejszych zakątków Polski - moje dzieci były zachycone:)
A ja kupiłam sobie piękny filcowany szal ... w kwiatki
- Aancyk
- 1000p
Moniko mnie się udało kupić białe i ciemno różowe niecierpki (w agrocentrum na paderewskiego), muszę dokupić jeszcze kilka białych bo wczoraj wyciągnęłam od koleżanki piękne metalowe półki, które zamierzam ustawić przy brzydkiej ścianie i posadzić tam jeszcze troszkę kwiatów.
Co do powrotu do domu z działki, to na szczęście mieszkam obok w kamienicy z małym podwórkiem więc nie jest źle i w każdej chwili mogę skoczyć za płot. Mnie targi też rozczarowały więc raczej nie nastawiam się na przyszły rok, ale wycieczki krajoznawcze uwielbiam i zazdroszczę tego szala
Troszkę weekendowych fotek
brzózki w tle zaczynają się zielenić
niecierpki
moja młodziutka magnolia i magnolia posadzona przez mnie 7 lat temu u mamy
goździki w nowej osłonce
Co do powrotu do domu z działki, to na szczęście mieszkam obok w kamienicy z małym podwórkiem więc nie jest źle i w każdej chwili mogę skoczyć za płot. Mnie targi też rozczarowały więc raczej nie nastawiam się na przyszły rok, ale wycieczki krajoznawcze uwielbiam i zazdroszczę tego szala
Troszkę weekendowych fotek
brzózki w tle zaczynają się zielenić
niecierpki
moja młodziutka magnolia i magnolia posadzona przez mnie 7 lat temu u mamy
goździki w nowej osłonce
- lulka
Jaki piękny kubełek i kwiaty magnolii i niecierpki . Pamiętaj, że one muszą mieć cień. Próbowałam z moimi w nasłonecznieniu i nie wyszło niestety. Musiałam je przerzucić na drugą stronę.
- Aancyk
- 1000p
Madziu rosną w pobliżu szmaragdów i innych krzewów, mam nadzieję że dadzą radę, jeśli nie to pomyślę o zmianie.
Wczoraj mój pierwszy RH miniaturowy zrobił mi niespodziankę i zakwitł.
Końcówka tulipanków (wszystkie miały być mini)
zachwyciła mnie poranna rosa na płatkach
W zakątku ze ścieżką nareszcie ruszyła trawka i ładnie zarasta
Wczoraj mój pierwszy RH miniaturowy zrobił mi niespodziankę i zakwitł.
Końcówka tulipanków (wszystkie miały być mini)
zachwyciła mnie poranna rosa na płatkach
W zakątku ze ścieżką nareszcie ruszyła trawka i ładnie zarasta