Aprilkowy las
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 lut 2012, o 05:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aprilkowy las
Ja w zeszłym roku kupiłam dwie hortensje miranda (lub podobnie) i jedną przywarkę. Hortensje ruszyły już po zimie, a przywarka wygląda jak martwa . Nie wiem czy przeżyła... Mam jeszcze kilka roślin, które nie wiem czy przetrwały i czekam, bo nie wiem jak to sprawdzić. Kokornak zidentyfikowałam u siebie w zeszłym roku. Ma ok 6 lat i tylko jedną marną gałązkę. Teraz na wiosnę przycięłam go nisko mając nadzieję, że się rozrośnie, ale szczerze w to wątpię. Chyba nie jest mu dobrze u nas Rośnie razem z bluszczem, który, tak na marginesie, po tej zimie wygląda fatalnie. Też przymarzł Zresztą wcale mu się nie dziwię - ja też wolę cieplejsze klimaty... Na szczęście od piątku ma być prawie lato
Pozdrawiam wszystkich
Marzena
Marzena
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joluś, spróbuj RH potraktować Magiczną Siłą do RH, popryskaj liście a potem podlej.W zeszłym roku tak udało mi się mojego białego biedaka uratować i w tym roku mi zakwitnie
Bratki śliczne
Buziaczki
Bratki śliczne
Buziaczki
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć dziewczyny, kurcze, jestem taka przybita. Mojemu M zmienili termin wylotu z niedzieli rano na sobotę. Jeszcze nie wiem o której, dziś ma sie do południa wyjaśnić. A ja MUSZĘ zawieźć go na lotnisko. A Szmit? Ja się pytam, a Szmit?
Sorki, odpowiem Wam później bo mnie
Sorki, odpowiem Wam później bo mnie
Jolu, no... trzymam kciuki
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Zawieź go na siódmą rano na lotnisko i pojedź do Szmita Może nie będzie czekał cały dzień... A co, wszystko ma być pod M. zaplanowane w ciągu dnia?
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Jolu, wszystkie kwasoluby lubią rosnąć w grupach. Nie wiem, jak się zapylają pierisy, niemniej mam ich trochę Na wszelki wypadek kup jeszcze chociaż jednego
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
A o której to lotnisko? Zawieź go wcześniej niech czeka Ja mam rzut beretem do lotniska
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Jolu, nie denewruj się , na pewno wszystko się uda
A przy okazji poczytałam sobie odpowiedź Moni o pierisach i już wiem dlaczego mój jest smutny i nie chce rosnąć.
A przy okazji poczytałam sobie odpowiedź Moni o pierisach i już wiem dlaczego mój jest smutny i nie chce rosnąć.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jola, ale się porobiło A miałyśmy się poznawać w sobotę.
MOże się to jeszcze da jakoś załatwić. Mam przynajmniej taką nadzieję
MOże się to jeszcze da jakoś załatwić. Mam przynajmniej taką nadzieję
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jola jest chyba tak wściekła, że nawet nie zajrzy.
Czy coś się wyjasniło?
Czy sadziłas takie fioletowe petunie? One cudownie pachną.
Czy coś się wyjasniło?
Czy sadziłas takie fioletowe petunie? One cudownie pachną.
- Francesca
Joluś, no i jak? Wiem, że jesteś , od wczoraj głównie po wiadomość od Ciebie wchodzę na FO, na inne rzeczy czasu brak .
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć dziewczyny, Gosia ma rację, byłam wczoraj tak wściekła że brakło mi słów. Potem mi trochę przeszło ale ogromny żal pozostał. Pal licho chabazie, miałyśmy się poznać Niestety nie mogę przyjechać, no nie mam helikoptera Oby szybko trafiła się kolejna okazja.
Mój M chodził koło mnie na palcach a wracając z pracy zawiózł do Kobyłki do szkółki, gdzie spędziłam ponad 2 godziny. Upatrzyłam sobie mnóstwo cudowności, tylko muszę pojechać swoim autkiem. Na razie kupiłam to: azalie gibraltar, jakąś różową ale było za późno i nie spisałam, i Orange coś tam, brateczki na rabatkę przed domem którą w sobotę zacznę. Nie było białych niecierpków ale kupię jutro w Al. Krakowskiej. Rozmaryn to mój M kupił. Hortensję pnącą i dzwonki brzoskwiniolistne.
Brateczki są takie słodkie
No i jeszcze bergenie różowe, niestety białych nie było ale gdześ znajdę
A i jeszcze białą tawułę, ona się chyba nazywa szara.
Wklejając zdjęcia uświadomiłam sobie że gdzieś zapodziałam jedną azalię tą orange. Może w samochodzie została?
Mój M chodził koło mnie na palcach a wracając z pracy zawiózł do Kobyłki do szkółki, gdzie spędziłam ponad 2 godziny. Upatrzyłam sobie mnóstwo cudowności, tylko muszę pojechać swoim autkiem. Na razie kupiłam to: azalie gibraltar, jakąś różową ale było za późno i nie spisałam, i Orange coś tam, brateczki na rabatkę przed domem którą w sobotę zacznę. Nie było białych niecierpków ale kupię jutro w Al. Krakowskiej. Rozmaryn to mój M kupił. Hortensję pnącą i dzwonki brzoskwiniolistne.
Brateczki są takie słodkie
No i jeszcze bergenie różowe, niestety białych nie było ale gdześ znajdę
A i jeszcze białą tawułę, ona się chyba nazywa szara.
Wklejając zdjęcia uświadomiłam sobie że gdzieś zapodziałam jedną azalię tą orange. Może w samochodzie została?
- Francesca
Chorobcia
Śliczne zakupy, oby ta zaginiona azalia nie została w sklepie . Hortensja bardzo ładna, to nie jest jednoroczna sadzonka .
Możesz już czuć, że masz białą bergenię, ja dostałam w ramach jednej sadzonki trzy; postanowiłam teraz, że jedną wykopię dzisiaj i zadoniczkuję, będzie czekać na Ciebie.
Śliczne zakupy, oby ta zaginiona azalia nie została w sklepie . Hortensja bardzo ładna, to nie jest jednoroczna sadzonka .
Możesz już czuć, że masz białą bergenię, ja dostałam w ramach jednej sadzonki trzy; postanowiłam teraz, że jedną wykopię dzisiaj i zadoniczkuję, będzie czekać na Ciebie.