Aguniu, chciałabym coś z Multifiori jeśli można, tylko jakoś nie mogę się zdecydować. Ale niedługo podejmę decyzję bo być może trzeba by zamówić ten powojnik - nie jestem pewna, czy wszystko mają na stanie w sklepie stacjonarnym. Ech, wolałabym
Sweet Summer Love zamiast tego
Rubromarginata, który kupiłam w Melonie, ale chyba zostawię jak jest
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
; no i potrzebny mi powojnik o dość wyraźnym, wręcz jaskrawym kolorze do półcienia, bo chcę jakoś uporządkować oś widokową na końcu działki za pergolą. Póki co widok psuje porzeczka i na razie musi tak zostać ale resztę bym już zrobiła.
Madziu, niestety...
Jagódko, witam serdecznie
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
. Nic się nie stało, naprawdę
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
. Zapraszam jak najczęściej i mam nadzieję, że założysz swój wątek ogrodowy
Izuniu, trzeba zwracać uwagę jakie to clematisy. Są takie zimozielone albo z grupy
cirrhosa czy
cartmanii, które u nas nie wytrzymują, jak wiem z angielskich stron to u Was tez może być z nimi różnie. Myślę natomiast, że słabo u nas rosnące z grupy
montana mogłabyś zaryzykować (śliczne są
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
). A takie zwykłe to spokojnie - mają zwykle przynajmniej grupę 5, mnie przezimowały wszystkie; tylko te, którym, zachciało się pączkować w styczniu położyłam na ziemi, a potem zakrył je śnieg.
Ewo, mam kilka świecznic z tego roku i dwie
racemosa z ubiegłego, czekam na nie niecierpliwie
![tup-tup ;:65](./images/smiles/smile073.gif)
. Wiesz, u mnie najgorzej wyglądają wcześnie kwitnące, o dziwo, bo przecież powinny startować jak najszybciej, żeby zakwitnąć w terminie
![wybij ;:124](./images/smiles/bangin.gif)
.
Dziś nic nie zrobię, bo oprócz (zasmarkanego
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
) Frania mam
na stanie trzyipółletniego kuzyna, którego Tatuś pojechał na ważną konsultację lekarską do Warszawy. Jest wesoło, muszę póki co uciekać
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
.