Ogródek Bogusi (bogusia177) - część 1
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177
[quote="tengel27"]Bogusiu - śliczne roślinki. Szczególnie zachwyciły mnie niebieskie anemony - to rośliny, których ja nie mogę się dochować, po wypuszczeniu pierwszych listków zgniły [/quote
Wiesz Dawidku ,ja się nimi w ogóle nie zajmowałam, nawet ktoś mi radził ,żeby na zimę je przykryć ,bo się zmarnują a jednak są ,Jak się dowiem jak je można rozmnożyć to się z pewnością podzielę :P
Wiesz Dawidku ,ja się nimi w ogóle nie zajmowałam, nawet ktoś mi radził ,żeby na zimę je przykryć ,bo się zmarnują a jednak są ,Jak się dowiem jak je można rozmnożyć to się z pewnością podzielę :P
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ja kiedyś też miałam ale... pisałam już. One bardzo ładnie wyglądają jak jest ich dużo w jednym miejscu.bogusia177 pisze:Gabrysiu ja moje anemony kupiłam w zeszłym roku na allegro ---mieszankę kolorów ---posadziłam i zostawiłam na zimę .Przetrwały i mają się dobrze ,tylko nie wiem jak się je rozmnaża :P
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam tojeść ale nie o bordowych liściach - nie znam takiej . Co to za odmiana ? Możesz mi dać jakieś namiary na pw ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Bogusiu co do ciebie zaglądnę to widzę wiecej i więcej kwiatków
Nie będę tu ich wymieniać ale powiem że pęknie jest u ciebie .Robi ci się coraz więcej kolorowo i naprawdę masz już wiosnę w pełni. U nas zimno i wszystko ma zastój ale za to u ciebie jest co oglądać i podziwiać
Nie będę tu ich wymieniać ale powiem że pęknie jest u ciebie .Robi ci się coraz więcej kolorowo i naprawdę masz już wiosnę w pełni. U nas zimno i wszystko ma zastój ale za to u ciebie jest co oglądać i podziwiać
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- bogusia177
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu uciekł mi twój post - sorki.
Ja z tulipanami robię to samo i jak kończą kwitnienie to zaraz obrywam. Ale zdarza się, że robię to za póżno i wtedy kolor się zmienia na inny, fakt najczęściej na czerwony, ale zdarzają się też paseczki w różnych kolorach, przy czym nie jest to wirus. Zdarzyło mi się też że były żółte. Myślę że ten przeskok koloru idzie do początków czyli do czerwonego i żółtego, bo z nich powstały wszystkie inne odmiany.
Ja z tulipanami robię to samo i jak kończą kwitnienie to zaraz obrywam. Ale zdarza się, że robię to za póżno i wtedy kolor się zmienia na inny, fakt najczęściej na czerwony, ale zdarzają się też paseczki w różnych kolorach, przy czym nie jest to wirus. Zdarzyło mi się też że były żółte. Myślę że ten przeskok koloru idzie do początków czyli do czerwonego i żółtego, bo z nich powstały wszystkie inne odmiany.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu tak piszesz o swoich roślinkach, przecież masz piękną działkę. Nie chodzi o to, aby we wszystkich ogródkach rosły te same kwiaty, każdy musi mieć coś orginalnego. Twoje kwiaty mnie się bardzo podobają i to dla mnie jest najważniejsze. . Moja droga ciesz sie tym co masz, a masz wiele :P :P,Wprawdzie nie mam takich roślinek jak inni ,ale cieszę się tym co mam
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- bogusia177
Grażynko to obie robimy tak samo .Zięć mi mówił że w Holandii robią tak samo a potem cebulki idą w świat :P
Dorotko i Izuniu cieszę się ,że dodajecie mi otuchy,mi się podoba co mam Izuniu ---narcyzy są miniaturowe i z jednej łodygi wychodzi więcej kwiatów ,nawet cztery i pięć ---zrobię fotki i pokażę :P
Zosieńko i Jędrusiu,nie poznaję daturek ,no bo jak ,ja Wam posłałam patyczki a tu takie okazy Zosiu masz rękę
Dorotko i Izuniu cieszę się ,że dodajecie mi otuchy,mi się podoba co mam Izuniu ---narcyzy są miniaturowe i z jednej łodygi wychodzi więcej kwiatów ,nawet cztery i pięć ---zrobię fotki i pokażę :P
Zosieńko i Jędrusiu,nie poznaję daturek ,no bo jak ,ja Wam posłałam patyczki a tu takie okazy Zosiu masz rękę