Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2
Agatko jak tam Twoje Clemki , moje już się rozszałały co niektóre
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Witam
Wczoraj do ciemnej nocy znów siedziałam w ogrodzie, a potem okazało się, że dziecku wypadło z pamięci zadanie domowe i nie mogę skorzystać z komputera (bo komputer stoi w jego pokoju i jest - mówiąc ściśle - jego własnością, mój lapek staruszek jest już w stanie agonii więc nie korzystam ) i nie mogłam poklikać.
Moniko, dzięki za odwiedziny Ze zdrowiem na szczęście lepiej, a Twoje cebulowe widziałam, całkiem ładnie wyglądają .
Madziu, Franio wyszedł troszkę po południu, kiedy M. wrócił z pracy, mam nadzieje, że mu to nie zaszkodzi
Jolu, wiem i rozumiem
Edytko, Comtess de Bouchaud i Polish Spirit (oba przy południowej ścianie domu) maja już śliczne przyrosty, inne wielkokwiatowe tez już idą; tanguckie (Bill MacKenzie i Anita) i Paul Farges trochę słabiej póki co, ale one chyba tak mają. Już podjęłam decyzję o wyrzuceniu dwóch staruszków od Mamy, bo nie wykazują chęci rozwoju - żyją ale nie widzę żeby się poprawiły. Może zrobię sadzonki?
Wczoraj do ciemnej nocy znów siedziałam w ogrodzie, a potem okazało się, że dziecku wypadło z pamięci zadanie domowe i nie mogę skorzystać z komputera (bo komputer stoi w jego pokoju i jest - mówiąc ściśle - jego własnością, mój lapek staruszek jest już w stanie agonii więc nie korzystam ) i nie mogłam poklikać.
Moniko, dzięki za odwiedziny Ze zdrowiem na szczęście lepiej, a Twoje cebulowe widziałam, całkiem ładnie wyglądają .
Madziu, Franio wyszedł troszkę po południu, kiedy M. wrócił z pracy, mam nadzieje, że mu to nie zaszkodzi
Jolu, wiem i rozumiem
Edytko, Comtess de Bouchaud i Polish Spirit (oba przy południowej ścianie domu) maja już śliczne przyrosty, inne wielkokwiatowe tez już idą; tanguckie (Bill MacKenzie i Anita) i Paul Farges trochę słabiej póki co, ale one chyba tak mają. Już podjęłam decyzję o wyrzuceniu dwóch staruszków od Mamy, bo nie wykazują chęci rozwoju - żyją ale nie widzę żeby się poprawiły. Może zrobię sadzonki?
Agatko miałam się odezwać co do spotkania. Rozmawiałam z eMem i ten tak mi plany pokrzyżował, nawymyślał roboty, że już sama nie wiem za co mam się zabrać. Mamy jutro jechać na ten mały ogródek, domek oczyszczać do sprzedania i obawiam się że nie pojadę, mimo że już snułam plany o zakupach :/.
Żałuję ale musimy się z robotą szybko uwijać, mamy tylko 2 dni żeby wystawić ogłoszenie, a nóż spacerowicze majowi zechcą ją odkupić.
Bardzo dziękuję za propozycję, mam nadzieję że jeszcze kiedyś nadarzy się taka okazja, a jeśli będziesz o takiej wiedziała to daj znać.
Żałuję ale musimy się z robotą szybko uwijać, mamy tylko 2 dni żeby wystawić ogłoszenie, a nóż spacerowicze majowi zechcą ją odkupić.
Bardzo dziękuję za propozycję, mam nadzieję że jeszcze kiedyś nadarzy się taka okazja, a jeśli będziesz o takiej wiedziała to daj znać.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Francesko wnioskuję, że do Szmidta jedziesz? Jakieś plany zakupowe? Lista długa?
- Francesca
Emko, szkoda ale na pewno jeszcze będzie okazja
Będę jechać sama
Madziu , jadę. Z planowanych zakupów kilka jarzębów jadalnych, brzoza, pewnie coś z prunus , hortensja minimum jedna , kaliny, no i pewnie jakaś drobnica do tego . Podobno mają fajny asortyment spoza oferty internetowej .
Byłam dziś w Wesołej w Erwasie. Kupiłam tylko Sweet Summer Love i karminowy (podobno) przetacznik
Będę jechać sama
Madziu , jadę. Z planowanych zakupów kilka jarzębów jadalnych, brzoza, pewnie coś z prunus , hortensja minimum jedna , kaliny, no i pewnie jakaś drobnica do tego . Podobno mają fajny asortyment spoza oferty internetowej .
Byłam dziś w Wesołej w Erwasie. Kupiłam tylko Sweet Summer Love i karminowy (podobno) przetacznik
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Ty kus tymi hortensjami,kus
Ale pochwale Ci sie,ze ta co mi zmarzla puszcza mnostwo nowych pedow
Wiem,ze nie mam co liczyc na kwiaty,ale przynajmniej lisci mi nie pozaluje
Udanych zakupkow
Ale pochwale Ci sie,ze ta co mi zmarzla puszcza mnostwo nowych pedow
Wiem,ze nie mam co liczyc na kwiaty,ale przynajmniej lisci mi nie pozaluje
Udanych zakupkow
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super lista z zakupami, już się nie mogę doczekać fotek z nowymi zakupami
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Aga oj to poszalej na zakupach a masz duże auto
Jakiego clemka kupiłaś nowego
Jakiego clemka kupiłaś nowego
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo poproszę mi tu szybciutko namiary na ten Erwas w Wesołej, co to takiego. Będę w pobliżu to polookam.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agata co do clemków spróbuj może magicznej siły do powojników. Ja będę im tym pomagać w tym sezonie. Na hortensje ogrodowe zadziałało w zeszłym sezonie.
- Francesca
Izka, hortensji też mam parę i nie mogę się co jakiś czas oprzeć jakiejś . Twoja hortuśka na pewno ładnie się przygotuje do przyszłego sezonu
Samochód - minivan - mam nadzieję gabarytowo sprosta zadaniu
Joluś, Erwas to jest sklep na Mazowieckiej, http://mapa.szukacz.pl/?&lat=52.225085& ... l&t=Klikni ęty punkt
Kasiu, nawet ją kupiłam już w ubiegłym roku, ale ponieważ to był ich pierwszy rok to stosowałam z duuużym umiarem, podobno trzeba nawozić je ostrożnie jak róże w pierwszym roku.
Tulipany
Royalty zakwitnie
Trzmielina oskrzydlona (zdjęcie słabe ale bateria już mi padła )
.
edi13 pisze:Jakiego clemka kupiłaś nowego
Francesca pisze:Kupiłam tylko Sweet Summer Love
Samochód - minivan - mam nadzieję gabarytowo sprosta zadaniu
Joluś, Erwas to jest sklep na Mazowieckiej, http://mapa.szukacz.pl/?&lat=52.225085& ... l&t=Klikni ęty punkt
Kasiu, nawet ją kupiłam już w ubiegłym roku, ale ponieważ to był ich pierwszy rok to stosowałam z duuużym umiarem, podobno trzeba nawozić je ostrożnie jak róże w pierwszym roku.
Tulipany
Royalty zakwitnie
Trzmielina oskrzydlona (zdjęcie słabe ale bateria już mi padła )
.
Francesco, gratuluje zakupu Sweet Summer L. ! Kusil Cię, kusił i uległaś
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Hej, miło Cię poznac na zdjęciach u Aguniady. Jak udały się zakupy? Zdobyłaś wszystko na co polowałaś?
Fajnie że masz trzmielinę, też chciałam wczoraj kupic ale cena była zaporowa. Za roślinkę tylko ciut większą od Twojej chcieli ponad 60 zł. Rozbój w biały, gorący dzień.
Fajnie że masz trzmielinę, też chciałam wczoraj kupic ale cena była zaporowa. Za roślinkę tylko ciut większą od Twojej chcieli ponad 60 zł. Rozbój w biały, gorący dzień.