Zielone takie mi tam

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zielone takie mi tam

Post »

no z tą choinką to mnie zastrzeliłaś :;230 teraz już rozumiem, czemu u moich sąsiadów na balkonie stoi choinka :shock: bo ja to obstawiałam, że porzucili ją jak wszystko - znaczy jak psy swoje, bo potrafią wyjechać sobie na dobę albo dób 7 i pieski zostawić w bloku! najlepiej zamknięte na balkonie w +35 :shock: to tak na marginesie ;:202

napikowałaś się i wielkie brawa Ci się nalezą ;:138 ;:138 ;:138 ja taka odważna nie jestem, ani chętna do tego :;230 maluszki wyglądają uroczo, ale szybko pewnie podrosną i będzie duża radość :;230 (tak jak w tej reklamie - mała sieć mała wolnośc, duża siec duża wolność :;230 alez mam skojarzenia ;:124 )

no i Twoja półeczka wygląda dokładnie jak moja :shock: ile kosztowała??? ja będę miała niedługo Ikei pod dostatkiem przez prawie miesiąc więc bankowo ją odwiedzę, choćby nawet "oczy napaść" jak to mawia Teśka ;:172
jak półeczka za wysoko to umieść na niej kwiatki, które w miarę rzadko się podlewa ;:108

aaa i muszę pogratulować nowych "mydelniczek" z Praktikera ;:63 :;230 na pewno szybko odbiją choć i teraz nie wyglądają najstraszniej ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a mnie się bardzo podoba Twoja osłona na balkon - z trzciny jest? baaardzo ładna ;:108 Bo jak czasami widuję czym ludzie je zasłaniają to normalnie aż mnie trafia ;:124

a mijam taki jeden balkon 2 razy w tygodniu średnio - okropność! jakaś plandeka w listki....

Twoje baaardzo ładne bo naturalne:)

A jak choinka się utrzyma to wstawicie w następne Boże narodzenie do domu i kupować nie będzie trzeba :D

uwielbiam takie półeczki gdzie nie widać podpórek! są bardzo estetyczne w swojej prostocie ;:138 ja mam 2 zrobione z parapetów z podpórkami niestety- ale tylko 1 kwiatek tam awansował - reszta półek to zdjęcia :) chociaż patrząc na to ile bym chciała nowych kwiatków to pewnie się to zmieni ;:224

poziomki i truskawki tata kupił gotowe sadzonki i posadził w ogródku - muszę do nich zajrzeć:) widzę, że żeby mieć sadzonki to trzeba mnóstwo pracy włożyć!! ;:202

Dalia zapowiada się ślicznie, a fiołek też bardzo ładny :) listkami się nie martw - ja dostałam ukorzeniony i powoli wątpię czy wypuści cokolwiek... posadziłam tuż przy powierzchni ziemi minął już miesiąc a tu cisza! :cry:
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

mniodkowa pisze:no z tą choinką to mnie zastrzeliłaś :;230 teraz już rozumiem, czemu u moich sąsiadów na balkonie stoi choinka :shock:

karcias pisze:A jak choinka się utrzyma to wstawicie w następne Boże narodzenie do domu i kupować nie będzie trzeba

No i właśnie mam nadzieję, że do Świąt przeżyje, bo była kupiona w sumie jako ostatni egzemplarz w wigilię, po odwiedzeniu chyba z 5 sklepów, placów itp. Wszędzie choinki były wykupione a mój M tę złapał jako ostatnią. Więc bardzo bym chciała by już z nami została. Tym bardziej, że i ozdoby były robione ręcznie na prędce. Łańcuch z prażonej kukurydzy, jedno opakowanie czerwonych bombek, czerwone lampki i białe duże muszelki z przyklejonymi Kropelką czerwonymi kawałkami muliny, żeby było jak je zawiesić - w sumie najdziwniejsza choinka jaką do tej pory miałam. Tylko człowiek był ciągle głodny przechodząc obok niej bo tak pysznie ten pop-corn pachniał :;230 :;230

mniodkowa pisze:obstawiałam, że porzucili ją jak wszystko - znaczy jak psy swoje, bo potrafią wyjechać sobie na dobę albo dób 7 i pieski zostawić w bloku! najlepiej zamknięte na balkonie w +35

Powinno ich się tak zamknąć. Może by coś do nich dotarło. A jak nie to dalej! Trzymać na takim balkonie aż powiedzą że zrozumieli a jeśli sami do tego nie dojdą to niech uschną z pragnienia - nie znoszę takich ludzi.

mniodkowa pisze:no i Twoja półeczka wygląda dokładnie jak moja :shock: ile kosztowała???

Normalnie aż poszukałam na stronie Ikei i znalazłam - to ta półeczka. 39,90zł :) W Ikei można znaleźć niekiedy coś ciekawego - będziesz miała zajęcie na szkoleniu :)

karcias pisze:a mnie się bardzo podoba Twoja osłona na balkon - z trzciny jest? baaardzo ładna ;:108

Dziękuję za komplemencik - osłonka z trzciny. Trochę brudna ale i tak lepsze to niż żar lejący się z nieba na kwiatki czy spojrzenia ciekawskich.

karcias pisze:poziomki i truskawki tata kupił gotowe sadzonki i posadził w ogródku - muszę do nich zajrzeć:) widzę, że żeby mieć sadzonki to trzeba mnóstwo pracy włożyć!! ;:202

No roboty przy tym jest strasznie dużo. I teraz aż w szoku jestem gdy widzę, że takie już wyhodowane sadzonki można za 2zł dostać. Są warte swojej ceny, bo to naprawdę duży wysiłek by coś takiego urosło.
karcias
100p
100p

Post »

pewnie dlatego tata poszedł na łatwiznę :D chyba 12 zł za 5 sadzonek i problem z głowy :D

lubię ikeę właśnie za półeczki i inne drobiazgi - mega praktyczna jest, chociaż nie wszystko jest w niej fajne :)

kombinowane choinki są najlepsze! i ręcznie robione ozdoby - ale na łańcuch z popcornu to bym nie wpadła!

a nie widać, żeby była brudna ta osłona więc się nie przejmuj :)

też mam sąsiadów nie dbających o zwierzęta - chodzą ze świerzbem koło wspólnego płotu to i moja chwyciła - musiałam ją leczyć i teraz zakraplam profilaktycznie. Kiedyś chyba się wkurzę i zadzwonię anonimowo do towarzystwa opieki nad zwierzętami. Suczka ma cały łysy pysk i ledwie chodzi bo karmią ją syfem od którego bardzo przytyła.
ogród tak samo - zapuszczona graciarnia pełna wraków starych samochodów. Jednak to jak człowiek dba o kwiaty i o zwierzęta bardzo dobrze pokazuje jaką tak naprawdę jest osobą - bo udawać świętego przed ludźmi to każdy potrafi... a potem na własnego psa skąpi pieniędzy na leczenie i pozwala mu się męczyć. :evil:
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Choinką dałaś po oczach o tej porze roku :;230 ale tak jak mówisz do swiąt jeszcze trochę -i bedzie jak ulał :heja

półeczka super, chodz ja bym wiecej pierdół nawkładała typu swieczki, lampiony, dekoracje -bibeloty ;:224
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Ja Cię najpierw pochwalę za pikowanie poziomek - takie maluchy! A ja myślałam, że wielki wyczyn zrobiłam z bazylią :wink:
Pozostałe maluchy też świetne, no i oczywiście uratowane biedaki już wygladają na zadowolone.
I powiem Ci, że mi się strasznie podoba to białe krzesło obok choinki i a la wiadereczko pomarańczowe co na nim wisi. Super :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

Marudzia pisze:półeczka super, chodz ja bym wiecej pierdół nawkładała typu swieczki, lampiony, dekoracje -bibeloty ;:224
No ja jednak jestem z tych osób co to uwielbiają pustą przestrzeń więc jedyne co "zagraca" mi mieszkanie to książki i kwiatki :;230
baiana pisze:Ja Cię najpierw pochwalę za pikowanie poziomek - takie maluchy! A ja myślałam, że wielki wyczyn zrobiłam z bazylią :wink:
To ja Ci powiem, że wiem, że na pewno w przyszłym roku nie będę sadziła oregano, lobeli, lawendy i smagliczki bo to wszystko wyrasta tak cienkie, małe i chude, że nie ma nawet co pikować. Bazylia i poziomki przy tym to pestka :;230
baiana pisze:I powiem Ci, że mi się strasznie podoba to (...) a la wiadereczko pomarańczowe co na nim wisi. Super :)
Praktiker - 8,90zł sztuka. Miało wisieć na poręczy balkonu ale poręcz za chuda i zbyt niepewnie dyndało. Dlatego wisi na krzesełku.
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Roślinkowe przedszkole masz boskie. Jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
-piegowata-
100p
100p
Od: 5 paź 2011, o 19:55

Post »

zaznaczam wątek:) będę zaglądać
torebka kobiety nie jest po to, aby coś w niej znaleźć, tylko po to aby wszystko w niej mieć :)
działka z widokiem na... samoloty:)
gry planszowe-sposób ma kreatywne spędzenie czasu ze znajomymi
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Jak wszystko urośnie to będzie pięknie i kolorowo ;:108
karcias
100p
100p

Post »

o a wyjaśnicie mnie zielonej o co chodzi z tym pikowaniem? Bo tak w zasadzie to czytam i w sumie to dokładnie nie wiem na czym to polega i po co się to robi? :D pewnie teraz wyszło jaka kompletnie ogrodniczo zielona jestem :oops:
pozdrawiam
Karolina
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

:wit Witam pierwszy raz! Zamiast się przygotowywać do praktyk to cały wątek przejrzałam dokładnie, jak pójdzie coś nie tak to będzie to Twoja wina, Anankee :wink: Roślinki wszystkie przepiękne, podziwiam Twój zapał z tym pikowaniem, przesadzaniem. I strasznie zazdroszczę balkonu, nie mówiąc już o skrzynce :roll: Jako że jestem fanką owadożernych: co tam słychać u predatorka? :wink: Cośtam miałam jeszcze pochwalić ale zapomniałam, może później mi się przypomni. Zajrzę tu jeszcze na pewno :wink:
karcias postaram się wyjaśnić- w pikowaniu chodzi o to, że malutkie roślinki, gęsto posadzone, oddziela się od siebie by miały więcej miejsca :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”