róża pomarszczona
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: róża pomarszczona
Widziałam białą w sprzedaży. Na pewno!
Tylko gdzie?
Tylko gdzie?
- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pomysł z sumakiem jest od czapy, w żywopłocie nie będzie efektowne a będziesz miał tyle odrostów, że ewentualne kłopoty z rugosą będą miłą odmianą Bez czarny sobie poradzi ale rośnie wyżej niż róże a po przycięciu daje bardzo długie , pionowe przyrosty, nie będzie to ładne.czy np bez czarny lub sumak oktowiec da sobie radę?
Jeśli już coś pomiędzy, to o porównywalnym wzroście, może dobrać odpowiednie odmiany berberysu? Na przykład któreś stricta?
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Troszkę duża ta odległość.... Ja swoje sadziłem co 50cmmirasek pisze:Do pierwszej części pytania uzyskałem odpowiedź. Zaproponowano mi co 1-2m. Drugiej części pytania jestem nadal ciekawy.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
1m odległości pomiędzy różami pomarszczonymi - to wcale nie jest dużo, jeśli zakłada sie, że będą rosnąć w takiej konfiguracji latami...
witam
czy róży pomarszczonej należy usuwać przekwitłe kwiaty, aby pobudzać ją do dalszego kwitnienia czy to bez znaczenia?
czy róży pomarszczonej należy usuwać przekwitłe kwiaty, aby pobudzać ją do dalszego kwitnienia czy to bez znaczenia?
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Jeśli powtarza kwitnienie - można sie pobawić... jeśli kwitnie raz - to bez znaczenia - zalezy od odmiany.
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
powtarza, usuwaj...joso79 pisze:witam
- halys
- 200p
- Od: 5 wrz 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co mogło być przyczyną tego, że w ubiegłym roku moja róża nie zakwitła, choć w jeszcze wcześniejszym kwitła. Pomimo suszy podlewałam ją co jakiś czas.
Życie, Ty wariacie...
Mogło być tak iż z racji wariacji pogody wypuściła za wcześnie pąki, zmarzło to i nie kwitła. U mnie było podobnie, z tymże pierwszy raz zakwitła bardzo skromnie, na tak potężny krzak jaki rośnie, to naprawdę była bieda. Nawożenie dość duże i podlewanie/ czego nie robiłem w poprzednich latach i nie było problemu / i powtórzyła kwitnienie z bardzo dużą ilością kwiatów.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
W Wikipedii i na tym forum stoi, że róża pomarszczona rozłazi się rozłogami. Tymczasem w parku, niedaleko mnie, rośnie kilka egzemplarzy naprawdę starych ( z pół wieku ) i nie widać żadnych skłonności do tworzenia rozłogów. Nawet żałuję bo bym sobie wykopał zamiast kupować.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 maja 2015, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,a ja mam takie pytanie,,,Czym najlepiej nawozić różę pomarszczoną i czy to pomoże w szybszym jej wzroście??