Brzozowe Górki
Re: Brzozowe Górki
Ano pustynia Niestety taka gleba, a mimo to rośnie trochę roślin. Dzisiaj kupiliśmy po raz kolejny trochę dobrej ziemi i postaram się pokazać różnicę.
Stokrotko masz rację, że te moje rabatki takie zbyt proste, ale już nie miałam siły ich zmieniać. Mam nadzieję, że będą jakoś wyglądać jak się rozrosną kwiatki.
Pratellina za chwilkę polecę oglądać Twoje poczatki
Stokrotko masz rację, że te moje rabatki takie zbyt proste, ale już nie miałam siły ich zmieniać. Mam nadzieję, że będą jakoś wyglądać jak się rozrosną kwiatki.
Pratellina za chwilkę polecę oglądać Twoje poczatki
No i nie mam zdjęć, więc mogę tylko napisać. Dzisiaj rano pojechaliśmy na targ staroci. Nie było nic ciekawego, przynajmniej dla nas, ale kupiłam w części ogrodniczej:
7 cebulek lilii,
3 żurawki
fiołka
6 kwiatków o powalających kolorach /jutro zrobię zdjęcia/
jakieś dwie trawy
7 cebulek lilii,
3 żurawki
fiołka
6 kwiatków o powalających kolorach /jutro zrobię zdjęcia/
jakieś dwie trawy
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te zdjęcia, to koniecznie zrób
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko czy ten drut kolczasty i te dwa na dole to u Ciebie rosną - ciekawe. A drut pasuje do Twojej gleby w ogrodzie, chyba mu tam pasuje!
A wiesz Marysiu, że ten drut to niestety delikatny jakiś Kupiłam go na wyprzedaży jesienią, bo myślałam, że będzie to mało wymagająca roślina, posadziłam pięknie, a potem przeczytałam, że on nie zimuje. No to szpadel w dłoń i wrócił do doniczek. A że zaszalałam i kupiłam chyba z 10, to 5 poszło do ludzi Jednak czy to co zostało przetrwa??? hmmmm oto jest pytanie
A dzisiaj proszę o pomoc. Mam kilka kwiatków, które dostałam w ubiegłym roku i oczywiście nie wiem, co mam:-)
A to czyżby była hosta? Czy można ją teraz podzielić?
I wczorajsze moje zakupy: celozja pierzasta /powaliła mnie kolorami, nie wiedziałam, że są takie kwiatki:-)/ i trzy żurawki:
A dzisiaj proszę o pomoc. Mam kilka kwiatków, które dostałam w ubiegłym roku i oczywiście nie wiem, co mam:-)
A to czyżby była hosta? Czy można ją teraz podzielić?
I wczorajsze moje zakupy: celozja pierzasta /powaliła mnie kolorami, nie wiedziałam, że są takie kwiatki:-)/ i trzy żurawki:
- Maska
- Kontakt:
2 zdjęcie to chyba serduszka, ale trochę niewyraźne, a na dole na pewno hosta i można ją dzielić, jeżeli musisz, bo nie jest jakaś wielka przerośnięta
To myślisz Marysiu, że lepiej ją zostawić i z dzieleniem poczekać? Myślałam, że będę miała chociaż dwie i się rozrosną.
- Maska
- Kontakt:
Nic jej się nie stanie, ale będzie mała.
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
świetny ten drut kolczasty i funkia
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję za odwiedziny u Ciebie zapowiada się piękny ogród Będę wpadać
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolory celozji rzeczywiście odjazdowe . I powolutku zapełnia się rabatka
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
Fiu, fiu z linijką chyba robiłas te rabatki
Oj bardzo powolutku...
A co dzisiaj? Przesadziliśmy maliny
Popikowałam pomidory, paprykę i jakieś nowości: ketmię, kiwano, melona, arbuza i trochę kwiatków
znalazły swoje miejsce również pelargonie
no i pochwalę się porzeczką
borówką
i truskawką
Biorąc pod uwagę że sadzilismy to wszystko w zeszłym roku to chyba nie jest źle na tej mojej pustynii
w warzywniaku wzeszła marchew, buraczki, pietruszka, pokazuje się sałata a to rzodkiewka
Posadziłam w donicach też część dalii i kannę. Gdyby nie ta szalona pogoda to dzień nie byłby stracony, ale przy takiej temperaturze nie da się za wiele zrobić
A co dzisiaj? Przesadziliśmy maliny
Popikowałam pomidory, paprykę i jakieś nowości: ketmię, kiwano, melona, arbuza i trochę kwiatków
znalazły swoje miejsce również pelargonie
no i pochwalę się porzeczką
borówką
i truskawką
Biorąc pod uwagę że sadzilismy to wszystko w zeszłym roku to chyba nie jest źle na tej mojej pustynii
w warzywniaku wzeszła marchew, buraczki, pietruszka, pokazuje się sałata a to rzodkiewka
Posadziłam w donicach też część dalii i kannę. Gdyby nie ta szalona pogoda to dzień nie byłby stracony, ale przy takiej temperaturze nie da się za wiele zrobić