Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)
Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)
Czekać 3 lata na kwiatka...to musi być radość jak już się pojawi Az wygooglowałam tę magnolię - piękna!
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko bardzo wielka radość,myślałam,że nigdy nie wytworzy pąków...miła niespodzianka i to jest właśnie piękno w przyrodzie...
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
My Girl szkoda, po to piękna róża. Nie ma nic zielonego, żywego, nawet poniżej ziemi? A gdyby tak prysnąć ją tym Asahi? Masz Artemis - moje wielkie chciejstwo.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ja też pragnę Artemisa. Ale jesienią go dopadnę. Już mi nie starczyło kasy w tym roku na niego.
Co sie odwlecze....to nie uciecze
Pastelka śliczna- widać już że bedzie kwitła.
Magnolia sie zlitowała na Tobą- cudne są te kwiaty. Moja też zakwitła, ale nie znam nazwy. Kupowałam ją jako inną a zakwitła oczywiście inaczej. Jeszcze mam chęć na białą magnolię.
Co sie odwlecze....to nie uciecze
Pastelka śliczna- widać już że bedzie kwitła.
Magnolia sie zlitowała na Tobą- cudne są te kwiaty. Moja też zakwitła, ale nie znam nazwy. Kupowałam ją jako inną a zakwitła oczywiście inaczej. Jeszcze mam chęć na białą magnolię.
Pozdrawiam Ida
- Annes 77
Asiu My Girl czarna nawet pod ziemią,odsypałam z boku,sprawdzałam....no trudno musiała nieźle dostać w korzeń
Wczoraj ostatecznie wykopałam ....właściwie wyjęłam Cafe z donicy,niestety cały korzeń po prostu zbutwiały,zero zielonego,coraz bardziej przekonuję się do róż historycznych,wielkokwiatowe ładne ale cóż z tego jak takie wrażliwe
Asahi pryskałam przedwczoraj,poczekam na cud:)
Artemis jest warty grzechu,u Gosi-Deride się w nim zakochałam
Lemuś ja tez mam jeszcze tyle chciejstw i to nie tylko róze,różne byliny,na które nie starcza kasy w jednym roku.
Spokojnie nie możemy mieć wszystkiego:)
Na Pastellkę bardzo czekam:) I na tą drugą moją biedulkę też.
Na białą magnolię też mam ochotę,strasznie mi się podoba,ale spokojnie muszę poczekać
Dzisiaj jadę na giełdę ,zobaczymy co ustrzelę:)
Miłego dnia wszystkim
Wczoraj ostatecznie wykopałam ....właściwie wyjęłam Cafe z donicy,niestety cały korzeń po prostu zbutwiały,zero zielonego,coraz bardziej przekonuję się do róż historycznych,wielkokwiatowe ładne ale cóż z tego jak takie wrażliwe
Asahi pryskałam przedwczoraj,poczekam na cud:)
Artemis jest warty grzechu,u Gosi-Deride się w nim zakochałam
Lemuś ja tez mam jeszcze tyle chciejstw i to nie tylko róze,różne byliny,na które nie starcza kasy w jednym roku.
Spokojnie nie możemy mieć wszystkiego:)
Na Pastellkę bardzo czekam:) I na tą drugą moją biedulkę też.
Na białą magnolię też mam ochotę,strasznie mi się podoba,ale spokojnie muszę poczekać
Dzisiaj jadę na giełdę ,zobaczymy co ustrzelę:)
Miłego dnia wszystkim
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fakt - Artemis jest cudny - chyba jeszcze dwa sobie dokupię. Na pewno mógłby mieć większe kwiaty bo ma takie maluchy na łodydze ale jest ich dużo. W tym roku mnie zaskoczył - nie podmarzł i ma wysokość 70 cm. Przykro mi z powodu Cafe.
- Annes 77
Gosiu cieszę się,że Artemis jest zdrowy, u mnie dobrze przezimował na szczęście Bailando coś kiepsko startuje,a ja tak bardzo lubię tę różę
Cafe odżałowałam no niestety zawsze jakieś straty odnotowujemy
Wczoraj pojechałam podlać róże ziemia sucha jak pieprz,biegałam z konewką,nareszcie trochę ruchu
Barkarole ruszyła z wielkim mozołem, Tchaikovski i Candlelight oraz Cheppendale nie ruszają,nie walczą?
Moja kochana Edenka z klatki startuje aż miło
Leoś nigdy nie zawodzi,ładnie listki zagęszcza...
Bonica żelazna róża rośnie szybko:)
Powojniki pną się w górę
Magnolia "Galaxy" rozwinęła kwiaty
Miłego dzionka wszystkim
Cafe odżałowałam no niestety zawsze jakieś straty odnotowujemy
Wczoraj pojechałam podlać róże ziemia sucha jak pieprz,biegałam z konewką,nareszcie trochę ruchu
Barkarole ruszyła z wielkim mozołem, Tchaikovski i Candlelight oraz Cheppendale nie ruszają,nie walczą?
Moja kochana Edenka z klatki startuje aż miło
Leoś nigdy nie zawodzi,ładnie listki zagęszcza...
Bonica żelazna róża rośnie szybko:)
Powojniki pną się w górę
Magnolia "Galaxy" rozwinęła kwiaty
Miłego dzionka wszystkim
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witam,rzeczywiście sucho u mnie z kolei Candlelight oraz Cheppendale w b.dobrej kondycji, natomiast jestem zaniepokojona Bonicą i New Dawn, Charles Austin - róże które były u mnie wzorem zdrowotności, w ogóle róże pnące ucierpiały przez te ostatnie zimne noce, inne rośliny też np.piwonie krzewiaste.
Asahi - nie stosowałam ale jeśli czekasz na cud, to ja pewnie dziś kupię.
pozdrawiam słonecznie
Asahi - nie stosowałam ale jeśli czekasz na cud, to ja pewnie dziś kupię.
pozdrawiam słonecznie
- Deirde
Aniu - u nas też jest sucho, obiecali deszcz na terenie naszego kraju, ma dziś padać i mam nadzieję że będzie mokro.
Co do Artemisa - to wspaniała róża, masz może inne białe róże które warto polecić?
Co do Artemisa - to wspaniała róża, masz może inne białe róże które warto polecić?
- Annes 77
Tara witaj dla odmiany te róże,które ucierpiały u Ciebie u mnie miewają się wybornie,ńew Dawn lekko przycięta,cała zielona...
Asahi po raz pierwszy pryskałam,jeszcze do końca się nie poddaję,dam im szansę Spróbuj nie mamy nic do stracenia
Gosiu deszcz by się przydał Zaraz włączę tv i sprawdzę pogodę
Białych róż u mnie mało,mam jeszcze tylko Aspiryne Rose,która nie jest czarna,ale stoi w miejscu ani drgnie.
My Girl była biała z dodatkiem limonki,ale chyba padła całkowicie W tym roku może uda mi się kupić alba Maxima i Nevada
Asahi po raz pierwszy pryskałam,jeszcze do końca się nie poddaję,dam im szansę Spróbuj nie mamy nic do stracenia
Gosiu deszcz by się przydał Zaraz włączę tv i sprawdzę pogodę
Białych róż u mnie mało,mam jeszcze tylko Aspiryne Rose,która nie jest czarna,ale stoi w miejscu ani drgnie.
My Girl była biała z dodatkiem limonki,ale chyba padła całkowicie W tym roku może uda mi się kupić alba Maxima i Nevada
- Deirde
Aniu - zapowiadają na wieczór burze, od rana ma świecić słońce, potem ma się chmurzyć. Dobrze by popadało.
Moja Aspirynka podcięta - miała coś za dużo cm jak na róże która ma mieć do 80 cm wzrostu. Mam jedną z białych angielek ale słabo kwitnie, a Nevada czasem kwitnie na różowo.
Moja Aspirynka podcięta - miała coś za dużo cm jak na róże która ma mieć do 80 cm wzrostu. Mam jedną z białych angielek ale słabo kwitnie, a Nevada czasem kwitnie na różowo.
- Annes 77
Gosia u nas dalej susza,zero deszczu,wczoraj pogrzmiało i tyle...
Dobrze,że podlałam trawę po skoszeniu niech sobie teraz zdrowo rośnie.
Pastella ma pączek Strasznie się cieszę,ale przy tym trzęsę się o nią,bo te robaki już czatują ,żeby się wgryżć.
Zauważyłam na niektórych listkach małe dziurki od gąsieniczek
Charlesa Austina mocno przycięłam i ładnie odbija..
Cardinal Richelieu i jego gałązka
Dobrze,że podlałam trawę po skoszeniu niech sobie teraz zdrowo rośnie.
Pastella ma pączek Strasznie się cieszę,ale przy tym trzęsę się o nią,bo te robaki już czatują ,żeby się wgryżć.
Zauważyłam na niektórych listkach małe dziurki od gąsieniczek
Charlesa Austina mocno przycięłam i ładnie odbija..
Cardinal Richelieu i jego gałązka
- Deirde
Aniu - u nas było dokładnie to samo - pogrzmiało i sobie poszło.
Moja Pastella zmarzła, dostałaś ładną sadzonkę, przynajmniej popatrzę sobie na jej kwiaty w Twoim wątku.
Moja Pastella zmarzła, dostałaś ładną sadzonkę, przynajmniej popatrzę sobie na jej kwiaty w Twoim wątku.