Moja Milowa :)
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Milowa :)
Hej Aga
Twoje winogronki wietrzą sie na balkonie w dzień, rosną jak na drożdzach.
a to nasze dzieło (w zasadzie mego męża ;))
majowe grillowanie
Twoje winogronki wietrzą sie na balkonie w dzień, rosną jak na drożdzach.
a to nasze dzieło (w zasadzie mego męża ;))
majowe grillowanie
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
Witam
też mnie czeka sadzenie sztorb ligustru (500szt) tylko czekam aż ziemie przywiozą, fajnie że juz masz to za sobą mnie na samą myść i sadzeniu takiej ilości robi się slabo
też mnie czeka sadzenie sztorb ligustru (500szt) tylko czekam aż ziemie przywiozą, fajnie że juz masz to za sobą mnie na samą myść i sadzeniu takiej ilości robi się slabo
- gosiakmala
- 500p
davusum u nas już ligustr puszcza liście , pogoda mu sprzyja teraz.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
-
- 500p
mój lezy od miesiąca przysypany ziemią żeby nie usechł bo nie było go kiedy posadzić i tez już się cały zazielenił
w środę lub piątek przyjedzie ziemia więc zaczna go sadzic
w środę lub piątek przyjedzie ziemia więc zaczna go sadzic
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Rosną jak na drożdżach Nie wysadzaj za wcześnie, jeszcze przymrozkami straszą.
- gosiakmala
- 500p
Aga pod koniec maja wysadzę, jak mówiłas.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
- gosiakmala
- 500p
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
- gemciu83
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zajrzałem
Koniczyna się wysiała czy to tylko moje złudzenie ?
Widać, że trawnik wypadł. Skoro masz dzieci to nie możesz opierać się tylko na kostrzewach, ponieważ trawnik zniknie szybciej niż sądzisz
Tak na oko to nie bardzo wiem co chcesz z trawnikiem robić ? Dla mnie warto jest go zasilać nawozami i to nie tylko samym azotem, a raczej w Twoim przypadku nawozem wieloskładnikowym.
Trawnik w pełnym słońcu więc kostrzewy są dobrym rozwiązaniem ale nie jako dominujący gatunek, a tylko w parze z np. rajgrasem.
Podlewać i nawozić. W miejscach zacienionych pilnować by mech się nie rozwijał.
Więcej info jak chcesz dopytać to pisz na PW lub na maila.
Koniczyna się wysiała czy to tylko moje złudzenie ?
Widać, że trawnik wypadł. Skoro masz dzieci to nie możesz opierać się tylko na kostrzewach, ponieważ trawnik zniknie szybciej niż sądzisz
Tak na oko to nie bardzo wiem co chcesz z trawnikiem robić ? Dla mnie warto jest go zasilać nawozami i to nie tylko samym azotem, a raczej w Twoim przypadku nawozem wieloskładnikowym.
Trawnik w pełnym słońcu więc kostrzewy są dobrym rozwiązaniem ale nie jako dominujący gatunek, a tylko w parze z np. rajgrasem.
Podlewać i nawozić. W miejscach zacienionych pilnować by mech się nie rozwijał.
Więcej info jak chcesz dopytać to pisz na PW lub na maila.
-
- 500p
Witam ponownie
jak tam żywopłocik? mój wreszcie posadzony i ładnie rośnie Trawka mi się podoba ale mi sie podobają wszystkie trawniki tylko nie mój bo go prawie nie ma same chwasty rosną, koniczyna i mech. Na jesieni będę przekopywać działeczkę i zakładać trawnik, na razie próbuję zwalczyć chwasty.
jak tam żywopłocik? mój wreszcie posadzony i ładnie rośnie Trawka mi się podoba ale mi sie podobają wszystkie trawniki tylko nie mój bo go prawie nie ma same chwasty rosną, koniczyna i mech. Na jesieni będę przekopywać działeczkę i zakładać trawnik, na razie próbuję zwalczyć chwasty.
- gemciu83
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Na koniczynę dobry jest środek STARANE i na pozostałe chwasty także. Na same chwasty to CHWASTOX.
Na mech nawozy anty mech ale patrz na zawartość żelaza im większa tym lepszy efekt uzyskasz.
Jakby Ci się udało zakupić czysty składnik tj. siarczan żelaza - rewelacja i taniej wyjdzie.
Agrecol ma tanie nawozy i są skuteczne.
Substral cholersko drogi.
Możesz też pomyśleć o wapnie granulowanym na mech.
Na mech nawozy anty mech ale patrz na zawartość żelaza im większa tym lepszy efekt uzyskasz.
Jakby Ci się udało zakupić czysty składnik tj. siarczan żelaza - rewelacja i taniej wyjdzie.
Agrecol ma tanie nawozy i są skuteczne.
Substral cholersko drogi.
Możesz też pomyśleć o wapnie granulowanym na mech.
-
- 500p
kupiłam TARGET STARANE i spryskałam cały trawnik, następnego dnia większość chwastów już "mdlała", teraz będę w sobotę na działce to zobacz jak się chwaściki mają
- gosiakmala
- 500p
davussum mój zywopłot ligustrowy wygląda tak:
[/quote]
a koniczynę ja lubię na trawniku i nie będę jej zwalczać. Wręcz przeciwnie chcę ją rozsiać.
[/quote]
a koniczynę ja lubię na trawniku i nie będę jej zwalczać. Wręcz przeciwnie chcę ją rozsiać.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
-
- 500p
żywopłocik śliczny, ja już się nie mogę doczekać aż będzie miał z 150cm wysokości
jeśli chodzi o koniczynę to generalnie też mi nie przeszkadza ale ja trawy praktycznie nie mam tylko place koniczyn i innych chwastów.
jeśli chodzi o koniczynę to generalnie też mi nie przeszkadza ale ja trawy praktycznie nie mam tylko place koniczyn i innych chwastów.