Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5
Sucho okropnie, aż dwie godziny podlewałam i to tylko część roślin. I przy okazji znalazłam coś czego się nie spodziewałam już teraz i nie na tej róży
I to nie jest jeden i ten sam pączuś, to są 3 różne pączusie, tyle znalazłam bo było już szarawo i za bardzo jej nie szarpałam w poszukiwaniach.
Przy okazji pączusiów to już jedne rozkwitły, 22 kwietnia pokazywałam pączusie powojnika Pamela Jackman a dzisiaj rozwinięte kwiatuszki.
A myślałam że pierwsza rozkwitnie Cecilia.
I to nie jest jeden i ten sam pączuś, to są 3 różne pączusie, tyle znalazłam bo było już szarawo i za bardzo jej nie szarpałam w poszukiwaniach.
Przy okazji pączusiów to już jedne rozkwitły, 22 kwietnia pokazywałam pączusie powojnika Pamela Jackman a dzisiaj rozwinięte kwiatuszki.
A myślałam że pierwsza rozkwitnie Cecilia.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Majka gdybym wiedziała jaki to był ten dobry Moja Cecylka już prawie otwarła kwiaty ,ale bateria mi siadła .Dzisiaj było poskrzypek dość sporo i uprawiały sobie amory na moich liliach na jednej aż 4 szt .Gratuluje pączusi na różach
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie do kwitnienia szykuje się Maidwell Hall-z roku na rok ten powojnik podoba mi się coraz bardziej Na pąki róż jeszcze nie liczę, ale Stanwell Perpetual wygląda całkiem przyjemnie, liście rozwija
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju roślinki u Ciebie naprawdę mają sprinterskie tempo .....już i na róży pąki rewelacja. Powojnik ślicznie Ci zakwitł, ja chyba kilka stracę, jeszcze nie ruszyły....ciągle nie wyrzucam i mam nadzieję, ale dobrze to nie wygląda.....
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
No widzisz Majka - nie tylko u mnie są pąki. Powojniki ładnie kwitną, u mnie alpejski kwitnie.
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
już kwitną Twoje clematiski - u mnie jednak wszystko się rodzi dużo później
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Majuś, pączków na różach się nie spodziewałam - gratuluję odkrycia! Inna sprawa, że pogoda jest iście letnia, więc wszystko rozwija się w błyskawicznym tempie... Przyjrzę się dzisiaj wnikliwie moim różycom i powojnikom.
OK, chyba trzeba wypić drugą kawę i do roboty - ogród czeka!
Udanego dnia, Majuś
OK, chyba trzeba wypić drugą kawę i do roboty - ogród czeka!
Udanego dnia, Majuś
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Jestem w szoku - paki rozane U mnie tez Sahara, leje i leje ale nic nie daje, bo wiatr juz 2 dzien wieje i wszystko schnie na potege.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale super, pączusie to jest to! Ja też dziś odkryłam je na dwóch różach, a wczoraj jeszcze niczego nie było. Ciekawa jestem, czym zaskoczy nas jutro?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witajcie prawie nocną porą.
Jadzia, Ewa, Agnes, Gosia, Jola, Agunia, Jula, Asia i druga Asia wybaczcie że odpowiem wszystkim bo jednak czasu mamy coraz mniej więc i na czytanie nie będziemy go tracić.
Teraz życie toczy się jak troszkę spadnie temperatura bo upał niemożebny.
Właściwie to nic dzisiaj nie zrobiłam bo była u nas młodsza córka z wnukami a to jest bardzo absorbujące zajęcie.
Wieczorkiem tylko spulchniłam ziemię wokół róż bo tak twardo z tego podlewania że miejscami musiałam dwoma rękami się przyłożyć. Przy okazji znalazłam kolejne pączusie: Mary Rose, Martha, Cottage Rose, Mme Isaac Pereire, to na 100% pewne, na innych pewnie jutro będzie widać że to są pączusie. Przy okazji znalazłam kolejne kolonie mszyc, na tych najmniejszych i najsłabszych różyczkach. Wypryskałam reszta Decisu, jutro pryskam Asahi a potem Mospilan idzie w ruch bo te gadziny wszystko zjedzą.
Jadzia, Ewa, Agnes, Gosia, Jola, Agunia, Jula, Asia i druga Asia wybaczcie że odpowiem wszystkim bo jednak czasu mamy coraz mniej więc i na czytanie nie będziemy go tracić.
Teraz życie toczy się jak troszkę spadnie temperatura bo upał niemożebny.
Właściwie to nic dzisiaj nie zrobiłam bo była u nas młodsza córka z wnukami a to jest bardzo absorbujące zajęcie.
Wieczorkiem tylko spulchniłam ziemię wokół róż bo tak twardo z tego podlewania że miejscami musiałam dwoma rękami się przyłożyć. Przy okazji znalazłam kolejne pączusie: Mary Rose, Martha, Cottage Rose, Mme Isaac Pereire, to na 100% pewne, na innych pewnie jutro będzie widać że to są pączusie. Przy okazji znalazłam kolejne kolonie mszyc, na tych najmniejszych i najsłabszych różyczkach. Wypryskałam reszta Decisu, jutro pryskam Asahi a potem Mospilan idzie w ruch bo te gadziny wszystko zjedzą.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witam w pierwszomajowy poranek, może troszke popada jest bardzo sucho,To masz radoche,poczki na różach u mnie wsztstko nisko przycięte i muszę poczekać.
Dzisiaj za godzinę pojade na działke posadzić moje marcowe wysiewy.
Dzisiaj za godzinę pojade na działke posadzić moje marcowe wysiewy.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
No nie, o pączkach róż to u mnie nie ma mowy, choć przyspieszyły w tym upale Znalazłam na nich mszyce, więc trzeba będzie je zlikwidować.