Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
Helenko pewnie dzisiaj wszyscy wyizolowali się z forum bo pogoda była lipcowa i powiem Ci że dla mnie to następna kozwonęły i przysychaj bo słońce wypala wszystko po prostu annomalia
-- N 29 kwi 2012 23:09 --
Oj coś mi komputer szwankuje i wychodzą mi jakies głupoty ,ale u mnie tylipany są poprzypalane i zaraz padna
-- N 29 kwi 2012 23:09 --
Oj coś mi komputer szwankuje i wychodzą mi jakies głupoty ,ale u mnie tylipany są poprzypalane i zaraz padna
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja zobaczę w realu -
Cześć, Elu! Twój ogród to raj prawdziwy, a wszystko dzięki Twoim pracowitym rączkom. Rodzina ma szczęście, że ma taką Elę. Nie mogę się napatrzeć na te pola tulipanów. A te róże! Oby się wszystkie przyjęły i zakwitły!
Witaj Elu
Ja jesienią też sadziłam dwie róże pnące, ale bez nazw. Kupiłam je tanio i nie było na opakowaniu napisane jak się nazywają. Dzwoniłam do mężusia do domu i pytałam jak tam moje róże, to mężuś powiedział, że mają dość duże listki, to znaczy, że przezimowały
Już się nie mogę doczekać, jak zobaczę swój ogródeczek, bo jak widzę Twój to mi serducho ściska ....ale jeszcze tylko 15 dni i do domciu
Ja jesienią też sadziłam dwie róże pnące, ale bez nazw. Kupiłam je tanio i nie było na opakowaniu napisane jak się nazywają. Dzwoniłam do mężusia do domu i pytałam jak tam moje róże, to mężuś powiedział, że mają dość duże listki, to znaczy, że przezimowały
Już się nie mogę doczekać, jak zobaczę swój ogródeczek, bo jak widzę Twój to mi serducho ściska ....ale jeszcze tylko 15 dni i do domciu
- ElleBelle
OLKU i widziałeś na własne oczy ile jest strat ,nic nie przesadzam
LIMETKO-witam u siebie ,bardzo mi miło,że podoba Ci się mój ogród i dzięki za pochwały Moja rodzina od zawsze wie,że mam chorobę roślinną i są do tego przyzwyczajeni ,Zobaczymy jak będzie z nowymi różami
IGOR-też mam hortensje bukietowe ,no zobaczymy jak będzie z tymi ogrodowymi Jeszcze ich nie wysadziłam do gruntu bo one ze szklarni a jak przyjdzie zimno to kwiaty zmarzną No u mnie też pali strasznie i tulipany,kwitną wszystkie i są poprzypalane i opadają ,no zupełne anomalie w tym roku
BOGUSIU- róże oby tylko chciały rosnąć i kwitnąć,to już będzie dobrze ,bo wypadło mi 30 i byłoby pusto ,ale pali u nas strasznie trzeci dzień ponad 30c i wszystko usycha mimo że codziennie podlewam ąle ziemia mokra a listki płatki popalone jeszcze takiego roku nie pamiętam
LIMETKO-witam u siebie ,bardzo mi miło,że podoba Ci się mój ogród i dzięki za pochwały Moja rodzina od zawsze wie,że mam chorobę roślinną i są do tego przyzwyczajeni ,Zobaczymy jak będzie z nowymi różami
IGOR-też mam hortensje bukietowe ,no zobaczymy jak będzie z tymi ogrodowymi Jeszcze ich nie wysadziłam do gruntu bo one ze szklarni a jak przyjdzie zimno to kwiaty zmarzną No u mnie też pali strasznie i tulipany,kwitną wszystkie i są poprzypalane i opadają ,no zupełne anomalie w tym roku
BOGUSIU- róże oby tylko chciały rosnąć i kwitnąć,to już będzie dobrze ,bo wypadło mi 30 i byłoby pusto ,ale pali u nas strasznie trzeci dzień ponad 30c i wszystko usycha mimo że codziennie podlewam ąle ziemia mokra a listki płatki popalone jeszcze takiego roku nie pamiętam
Pozdrawiam, Ela
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widziałem na własne oczęta - okulary miałem czyste -potwierdzam . Tulipany jakby siedziały przy ognisku -zdrowo podgrzane .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Elu padam na nos ale musiałam jeszcze być u Ciebie masz rację tulipany jakby były jednodniowe...
szybko więdną ja też nie zdążyłam wszystkim zrobić zdjęcia...
,,a róże
wiem jedno nie będę sadzić róż jesienią...mam duże straty...
szybko więdną ja też nie zdążyłam wszystkim zrobić zdjęcia...
,,a róże
wiem jedno nie będę sadzić róż jesienią...mam duże straty...
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Wnuczek pięknie pozował
Szkoda że tak szybko przekwitają tulipany, czeka się cały rok na spektakl, długo długo nic a potem chwila-moment i po nich. Pogodowo dziwne są te ostatnie lata.
Róże mają cudne kolorki, trzymam kciuki, żeby się wszystkie przyjęły i zdrowo rosły.
Szkoda że tak szybko przekwitają tulipany, czeka się cały rok na spektakl, długo długo nic a potem chwila-moment i po nich. Pogodowo dziwne są te ostatnie lata.
Róże mają cudne kolorki, trzymam kciuki, żeby się wszystkie przyjęły i zdrowo rosły.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Troszkę ostatnio jestem zapracowana. Dzisiaj postanowiłam dać sobie luz i zobaczyć co słychać u znajomych
Elu pięknie! Oby tylko wszystkie nabytki, odwdzięczyły się bujnym kwitnięciem.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- ElleBelle
MISIU ,OLKU-tak tulipany sa tragiczne rano byłam w ogrodzie i jak dzisiaj tak jeszcze przypali to będzie po nich a szkoda U mnie róże padły które miały parenaście lat nie licząc tych sadzonych jesienią ,nie potrafię z tym się pogodzic
Pozdrawiam, Ela
- ElleBelle
GOSIU-róże już nie ważne jakie będą ważne .żeby coś kwitło Ten rok wyjątkowy chyba dla wszystkich Nic nie było nagle zaczeły się letnie temp nawet młode listki są poprzypalane i wszystko na raz zakwitło i po wiosennych kwiatkach
Pozdrawiam, Ela
- ElleBelle
HELENKO-masz rację oby zakwitły Tak musisz trochę odpocząć bo tak się nie da Ja też mam jeszcze dużo prac do zrobienia i też nie koniecznie lekkich ale,muszę też trochę zbastować bo póżniej chodzę jak cień i nie mogę nic robić
Pozdrawiam, Ela
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj Elu
Mam dzisiaj szczery zamiar oddać się błogiemu lenistwu...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Elu prawdziwy model z twojego wnusia,Elu a tak pży okazii nie wiesz może co jest dobre i skuteczne na nornicy? bo u mamy te cholerstwa połowe tulipanów zrzarły.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Pięknie i kolorowo ,wnuczek pośród tulipanów pięknie pozuje.
Oj jak te róże wyrosną będzie na czym oko zawiesić.
U mnie padły 2 róże wsadzone w ubiegłym roku, widocznie przed zimą nie zdążyły ukorzenić się na tyle
aby przetrwać zimę. A więc zakupy różane przede mną
Oj jak te róże wyrosną będzie na czym oko zawiesić.
U mnie padły 2 róże wsadzone w ubiegłym roku, widocznie przed zimą nie zdążyły ukorzenić się na tyle
aby przetrwać zimę. A więc zakupy różane przede mną