Kaskady z kwiatów
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaskady z kwiatów
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewo!
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa.
Ciekawy wątek założyłaś - będę podglądał bo ... mnie też ciekawi.
W sprawie piramidki HUBI ma rację - widziałem jak ustawiali takie coś i dziwiłem się ... co to takiego?
jakby talerze ustawiać jeden na drugim - tam było tego z 8 sztuk
dopiero jak do każdego nasadzono roślinki okazało się, że to kwietnik, i jak rozkwitły to .... to już wiesz.
A słoniki widziałem w Szczawnicy - konstrukcja z siatki i drutu - wewnątrz wyłożona włóikniną by ziemia sie nie wysypywała. W oczka siatki wtykane roślinki głównie takie jakie rosną na skalniakach.
Podobne konstrukcje widziałem w Muszynie i Krynicy - tam były niedźwiedzie, wiewiórki, pawie, wielkie kosze itp.... zasada taka sama - siatka i włóknina.
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa.
Ciekawy wątek założyłaś - będę podglądał bo ... mnie też ciekawi.
W sprawie piramidki HUBI ma rację - widziałem jak ustawiali takie coś i dziwiłem się ... co to takiego?
jakby talerze ustawiać jeden na drugim - tam było tego z 8 sztuk
dopiero jak do każdego nasadzono roślinki okazało się, że to kwietnik, i jak rozkwitły to .... to już wiesz.
A słoniki widziałem w Szczawnicy - konstrukcja z siatki i drutu - wewnątrz wyłożona włóikniną by ziemia sie nie wysypywała. W oczka siatki wtykane roślinki głównie takie jakie rosną na skalniakach.
Podobne konstrukcje widziałem w Muszynie i Krynicy - tam były niedźwiedzie, wiewiórki, pawie, wielkie kosze itp.... zasada taka sama - siatka i włóknina.
- Ewa_tuli
Any, dziękuję również za odwiedzinki.
Kiedyś nie zwracałam uwagi na kwieciste konstrukcje rabaty pełne kolorów, kaskady.
Na wycieczce w Paryżu zobaczyłam, jak niby zwykłe chryzantemy dodają cudownego uroku jesieni.
Od tego czasu zauważam ładne kompozycje rabatowe, konstrukcje itp.
Z braku czasu nie biorę się za nie na razie ale myślę, że przyjdzie taki czas...
Kiedyś nie zwracałam uwagi na kwieciste konstrukcje rabaty pełne kolorów, kaskady.
Na wycieczce w Paryżu zobaczyłam, jak niby zwykłe chryzantemy dodają cudownego uroku jesieni.
Od tego czasu zauważam ładne kompozycje rabatowe, konstrukcje itp.
Z braku czasu nie biorę się za nie na razie ale myślę, że przyjdzie taki czas...

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Euniu wreszcie dotarłam do Ciebie i podziwiałam zdjęcia z Paryża. Musisz mieć odmiany chryzantem wysokich do tych kaskad . Ciekawa jestem , czy to zrobisz , bo nie jest to takie proste.
Ja w tym roku robię chryzantemy na drzewka - jesienią pokażę co mi wyszło
Ja w tym roku robię chryzantemy na drzewka - jesienią pokażę co mi wyszło

- Ewa_tuli
Szybko nie wezmę się za to, bo tak mało czasu mam a tyle pracy w ogrodzie i nie tylko.
Kiedyś może (
)
Pamietasz o moim zamówieniu na chryzantemy?
Kiedyś może (

Pamietasz o moim zamówieniu na chryzantemy?
Ewuniu Twoje pasje sięgają daleko może uda Ci się zawojować i osiągnąć status projektanta chryzantem ale po trochu

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ewa_tuli
Czy wszystkie miasta nie mogłyby tak wyglądać
Mam tyle zajęć, że za projektowanie chryzantem chyba nie zabiorę się, ale pomysł super i myślę, że chętni na przystrojenie miast, banków, firm znaleźliby się.
Po cichutku marzy mi się...ale za kilka lat...

Mam tyle zajęć, że za projektowanie chryzantem chyba nie zabiorę się, ale pomysł super i myślę, że chętni na przystrojenie miast, banków, firm znaleźliby się.

- Ewa_tuli
Nie pomogę Ci, ba ja niestety nie stosowałam. 

Witaj
Czegoś tak pięknego z chryzantem to jeszcze nie widziałam, jakie one są piękne w takich nasadzeniach , w dodatku nie kojarzą się ze świętem 1.11. Oj muszę się im przyjrzeć bliżej
Piękne

Czegoś tak pięknego z chryzantem to jeszcze nie widziałam, jakie one są piękne w takich nasadzeniach , w dodatku nie kojarzą się ze świętem 1.11. Oj muszę się im przyjrzeć bliżej

Piękne

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- Ewa_tuli
Witaj Emko.
Piękne, prawda? A my ciągle kojarzymy je z cmentarzem a nie po prostu z przemijającym latem, czy jesienią.
Ja w tym roku zamówiłam sobie, takie zimujące w gruncie.

Piękne, prawda? A my ciągle kojarzymy je z cmentarzem a nie po prostu z przemijającym latem, czy jesienią.
Ja w tym roku zamówiłam sobie, takie zimujące w gruncie.

Fajne:)
Byłam w markecie ogrodniczym w Niemczech i na parkingach były takie fajne kolumny, szkoda że nie miałam aparatu, pięknie się prezentowały. Zastanawia mnie podlewanie tych kolumn hehe
Byłam w markecie ogrodniczym w Niemczech i na parkingach były takie fajne kolumny, szkoda że nie miałam aparatu, pięknie się prezentowały. Zastanawia mnie podlewanie tych kolumn hehe

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kiedyś te słonie były obsadzone roślinami. Teraz to niestety jest materiał, taki wykładzinowy