Ogród Zenka cz. 5
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz. 5
Tajka kalina ta zawiązuje owoce , które w początkowej fazie są czerwone a następnie zmieniają kolor na czarny.
Guzikowiec nasz zimę spędził dość dobrze zabezpieczony włókniną, obecnie pąki są lekko nabrzmiałe więc mam nadzieję że przeżył.
Guzikowiec nasz zimę spędził dość dobrze zabezpieczony włókniną, obecnie pąki są lekko nabrzmiałe więc mam nadzieję że przeżył.
Pozdrawiam Zenek
Wiesz Zenku, jak kilka dni temu pokazywałeś swoją kalinę w pąkach to poleciałam oglądać swoją ( ja mam 'zwykłą' Kalinę koralową 'Compactum') Bardzo nieśmiało pokazuje pąki. Tylko słuchając prognozy pogody i zapowiedzi nocnych przymrozków nie wiem czy się cieszyć. Jak tam twój kielichowiec? Pokazuje już oznaki życia? Bo mój wygląda jakby zmarzł
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Jakie śliczne masz kwiaty w ogródku! ;)
- ZENOBIUSZ
Witaj Aniu
moja kalina intensywnie rozwija swoje kolorowe liście spośród których pokazują się nowe pąki kwiatowe.Jeżeli w maju nie pojawią się duże przymrozki to mam nadzieję że ładnie zakwitnie, jest to młody krzew sadzony latem ubiegłego roku.
Kielichowiec nie śmiało ale zaczyna pokazywać swoje listki, co może oznaczać że przetrwał zimę , mimo zmiany miejsca/był przesadzony/.
Kalina hordowina w dniu wczorajszym.
Życzę kolejnego ciepłego i dnia
Witaj Gosiu jestem tu pierwszy raz, i widzę że jesteś miłośnikiem kwiatów które swoimi kolorami ożywiają ogród. Lubię takie miejsca i będę tu często zaglądał.
Miłego dnia.
moja kalina intensywnie rozwija swoje kolorowe liście spośród których pokazują się nowe pąki kwiatowe.Jeżeli w maju nie pojawią się duże przymrozki to mam nadzieję że ładnie zakwitnie, jest to młody krzew sadzony latem ubiegłego roku.
Kielichowiec nie śmiało ale zaczyna pokazywać swoje listki, co może oznaczać że przetrwał zimę , mimo zmiany miejsca/był przesadzony/.
Kalina hordowina w dniu wczorajszym.
Życzę kolejnego ciepłego i dnia
Witaj Gosiu jestem tu pierwszy raz, i widzę że jesteś miłośnikiem kwiatów które swoimi kolorami ożywiają ogród. Lubię takie miejsca i będę tu często zaglądał.
Miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku wiosna wybuchła kolorami z wielką siłą, z dnia na dzień szare ogródku zrobiły się kolorowe i piękne Prześliczne tulipanki, takie bardzo oryginalne i niespotykane
- ZENOBIUSZ
Agnieszko ostatnie ciepłe i słoneczne dni znacznie przyspieszyły kwitnienie roślin cebulowych, które znacznie ożywiły ogród swoimi kolorami. Dumne brzozy pokryły się drobnymi zielonymi listkami , a iglaki przybrały bardziej soczystą barwę. W dniu wczorajszym wykonałem pierwsze koszenie trawy, więc okres wiosenno- letni można uważać za rozpoczęty .
Pozdrawiam Zenek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jak na wiosenne kwiatki to za ciepło , szybko przekwitną , bratki więdną .
- ZENOBIUSZ
Geniue-genia pisze:Jak na wiosenne kwiatki to za ciepło , szybko przekwitną , bratki więdną .
To prawda ostatnie upalne dni znacznie przyspieszyly wegetację roslin i kwitnienie kwiatow,ziemia znacznie podeschła więc trzeba ją już rozpocząc podlewanie.
Pozdrawiam Zenek