Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
No Zbyszku dałeś czadu
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mnie bomba to jednak ten żółty tulipan! Super!
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
33 stopni w cieniu na północnej ścianie masakra
Mirka tawułę mam właśnie kwitnie z wiśnią za płotem
i kolejna siewka - ciemny klejnocik o poranku
Bernadetto jak zawiąże nasionka to będziesz miała, migdałek do kwitnienia musi być cięty a właściwie to wycinany , co najmniej połowa z tych gałęzi będzie po kwitnieniu wycięta przy pniu zostawię kilka młodych i prostych( bez rozgałęzień) , reszta szybko urośnie - najlepiej kwitną proste młode badylki
Ewo dla mnie migdałek ma dodatkową wartość (wspomnieniową ) a piwonie zawsze można posadzić pod nim
Lineta dzięki za słowa otuchy w moich zmaganiach z naturą -staram się tylko nie popsuć
Jurek oprócz tego co napisałem powyżej to mam jeszcze siłę nadrzędną która dyskretnie czuwa nad rozwojem sytuacji
Igiełko dlatego jako jedyny został zakupiony, pod wieczór jak się zamyka też wygląda ciekawie
wiąz wystartował listeczkami, buk Purpurea Pendula może nadrobi zeszłoroczne straty
a księżna Daisy igiełkami , z tyłu Laurin i świerk kaukaski - pączki dopiero mu puchną - też będzie złociście
Mirka tawułę mam właśnie kwitnie z wiśnią za płotem
i kolejna siewka - ciemny klejnocik o poranku
Bernadetto jak zawiąże nasionka to będziesz miała, migdałek do kwitnienia musi być cięty a właściwie to wycinany , co najmniej połowa z tych gałęzi będzie po kwitnieniu wycięta przy pniu zostawię kilka młodych i prostych( bez rozgałęzień) , reszta szybko urośnie - najlepiej kwitną proste młode badylki
Ewo dla mnie migdałek ma dodatkową wartość (wspomnieniową ) a piwonie zawsze można posadzić pod nim
Lineta dzięki za słowa otuchy w moich zmaganiach z naturą -staram się tylko nie popsuć
Jurek oprócz tego co napisałem powyżej to mam jeszcze siłę nadrzędną która dyskretnie czuwa nad rozwojem sytuacji
Igiełko dlatego jako jedyny został zakupiony, pod wieczór jak się zamyka też wygląda ciekawie
wiąz wystartował listeczkami, buk Purpurea Pendula może nadrobi zeszłoroczne straty
a księżna Daisy igiełkami , z tyłu Laurin i świerk kaukaski - pączki dopiero mu puchną - też będzie złociście
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zbyszku śliczna ta ciemna sasanka .
U Ciebie też tak gotują się roślinki ?
U Ciebie też tak gotują się roślinki ?
- ZbigniewG
Genia gotują się razem ze mną, całe szczęście że na niektóre pada cień z domu lub płotu ale żurawki po przycięciu hortensji i klonu mają patelnię
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam - upsss... chyba się troszeczkę spóźniłam do nowego wątku ... chyba gdzieś mi się zapodział
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pilnujesz nasion sasanki?
Upał to mój ulubiony rodzaj pogody Ogród mam w mokrym miejscu, więc jeszcze przez jakiś czas nie będę narzekać na suszę. Glina długo trzyma.
Kupiłam sobie dwie hortensje. Cena taka, że żal było nie kupić-M w to uwierzył (Jedna 13, druga 20 zł)
Upał to mój ulubiony rodzaj pogody Ogród mam w mokrym miejscu, więc jeszcze przez jakiś czas nie będę narzekać na suszę. Glina długo trzyma.
Kupiłam sobie dwie hortensje. Cena taka, że żal było nie kupić-M w to uwierzył (Jedna 13, druga 20 zł)
- ZbigniewG
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wiśnia Nie mam jeszcze żadnej, ale liczę na to, że jakaś wpadnie mi w ręce.
Na razie walczę w warzywniku Póki co-z ciężką, mokrą ziemią, którą długo się kopie. Normalnie w ciągu dnia dawało się przekopać cały warzywnik, teraz ledwie ćwierć
Na razie walczę w warzywniku Póki co-z ciężką, mokrą ziemią, którą długo się kopie. Normalnie w ciągu dnia dawało się przekopać cały warzywnik, teraz ledwie ćwierć
- e-genia
Zbyszek jak Twoje paprocie u mnie chyba większość wymarzła bo nie widzę żeby wychodziły, najbardziej żal mi tej o liściach skórzastych i tej kolorowej .
- ZbigniewG
Ewa wiśnia pogrywała ze mną więc powędrowała za płotek, tam po dwóch latach oprzytomniała ale że już niedługo będzie ją widać ponad płotem to tam zostanie, dokupiłem okazyjnie dwie inne za rok powinny zakwitnąć bo trochę przymarzły
Genia moje wszystkie jeszcze stoją i nie myślą ruszać zobaczymy co wyjdzie, języcznikom muszę obciąć wszystkie liście bo też zmarzły
Genia moje wszystkie jeszcze stoją i nie myślą ruszać zobaczymy co wyjdzie, języcznikom muszę obciąć wszystkie liście bo też zmarzły
- e-genia
No jak u Ciebie też nie ruszają to może jeszcze na nie czas
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Zbyszku na odpoczynek po pieleniu oglądałam Twoje roślinki. Wiśnia i kalina śliczne. U mnie jest bardzo cieplo, ale nie tak jak u Ciebie. Teraz w cieniu od północy 23. Wczoraj byłam w górach, może wieczorem wstawię zdjęcia. Czy bywałeś w maju w w ładna pogodę na śniegu tak trochę ponad 2000m?
Dziś w ogrodzie chyba ujawniła się w innym nieco miejscu niż oczekiwałam piwonia od Ciebie.
Dziś w ogrodzie chyba ujawniła się w innym nieco miejscu niż oczekiwałam piwonia od Ciebie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- ZbigniewG
Genia czekamy a ja w międzyczasie co rusz to coś wrzucam do ogniska lub na kompostownik - ruch w interesie
Olgo dawno temu na odcinku Wołowiec Starorobociański Wierch, początek czerwca szybko jednak pojawiła się mgła i musiałem wracać po śladach bo nie mogłem znaleźć początku zielonego pod Kończystym widziałem Twoje ostatnie zdjęcia
pierwsze przyrosty (u mnie ) Acrocony i Pusha - w zeszłym roku zero
buk Purpurea Pendula szaleje
wiąz też
kolejny klon
i coś z kwiatkami
clematis Atragene Janny (?)
clematis Atragene - Lagoon
Olgo dawno temu na odcinku Wołowiec Starorobociański Wierch, początek czerwca szybko jednak pojawiła się mgła i musiałem wracać po śladach bo nie mogłem znaleźć początku zielonego pod Kończystym widziałem Twoje ostatnie zdjęcia
pierwsze przyrosty (u mnie ) Acrocony i Pusha - w zeszłym roku zero
buk Purpurea Pendula szaleje
wiąz też
kolejny klon
i coś z kwiatkami
clematis Atragene Janny (?)
clematis Atragene - Lagoon
- e-genia
Zbyszek Twoje buki mają już liście ? a moje jeszcze nie ,może też zmarzły , klony piękne maja liście a wszystkie 3 buki bez liści