Po obejrzeniu zdjęć myślę, że powinnam dokupić kilka epimediów Wyglądają pięknie Trójlisty też mi się podobają, ale to podobno kapryśna roślina i dość wymagająca.
Iris 'Ritz' śliczny! Auricule też fajniste. Primula juliae na maleńkie listki, w kształcie niemal okrągłe. Prochunicki ma wyraźnie wydłużone i często występuje w odmianach.
Danusiu, ale masz piękną Paeonia caucasica ! Młokosiewicza też mam, ale chętnie nabyłabym ta drugą piękność. Zdradź mi proszę , gdzie ją kupiłaś ( na pw).
Danusiu przecież wiesz, że dla mnie nazwy nie są aż tak ważne. Chodzi o to by wiedzieć czego szukać. Choćby orientacyjnie. A pomyłki wszędzie się zdarzają.
Wawrzynki zauroczyły mnie i będę ich szukała na pewno. Kolejnych epimediów też.
Piwonii kupiłam kilka w tym i tamtym roku. Mam nadzieję zobaczyć w końcu ich kwiaty.
Irys bucharica rośnie u mnie cudnie, pozostałych nigdzie nie spotkałam.
Takich piwonii nie udało mi się znaleźć, ale dopiero zaczęłam się rozglądać W tym roku kupiłam sobie 12 odmian i niecierpliwie czekam, bo dwie z tych nowych mają pąki kwiatowe Wczoraj opryskałam przeciw grzybom, za dwa tygodnie powtórzę.
Iza tej zimy irys był zabezpieczony przed wilgocią i dość ładnie wyglądał wiosną . Posadzony na dole skalniaka . Irysy nie są trudne i wymagające .
Iza - tu.ja tak , wiem . Po to sama buszuję po cudzych ogrodach aby zobaczyć co można chcieć Piwoniami jestem trochę podłamana , bo te najdroższe nie przetrwały mi zimy.
Miiriam jest ciepło i troszke popadał deszcz , rosliny pięknie rosną , ale chwast szybciej
magry
Jacku ta piwonia też bardzo mi się podoba . Szczególnie dlatego ,że nie ma pełnych kwiatów
Ewuniu jak Ty to robisz ,że masz czas na opryski . Ja nie zdążyłam pobiegać z miedzianem i brzoskwinie już mają mocno skręcone listki