Tunel jaki kupić
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tunel
Zgrzewanie nawet zelazkiem daje trwale polaczenie, bardziej bym sie obawial przetarcia foli na pretach, zacznij robic tunel a drzwi opanujesz na koniec, wyjdzie w praniu jakie zastosujecz rozwiazanie...
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie jestem przekonana czy prześcieradło to dobra rzecz. Wszak to szmata = trzymanie wilgoci.
A nasz w końcu pokryty. Ale styrana tym jestem tak straszliwie, że nawet chwalić mi się nie chce.
A nasz w końcu pokryty. Ale styrana tym jestem tak straszliwie, że nawet chwalić mi się nie chce.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Grosik ten Twój tunel to niezły kawał szklarni , moja to tak 1/3 Twojej.
Teraz tylko powodzenia w uprawie.
Gosiakmala teraz jest ok, i jeszcze masz "ercondyszyn" na dole no to full wypas
Coraz ciekawsze konstrukcje się pojawiają
Teraz tylko powodzenia w uprawie.
Gosiakmala teraz jest ok, i jeszcze masz "ercondyszyn" na dole no to full wypas
Coraz ciekawsze konstrukcje się pojawiają
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Jerry dobre "erkondyszyn" , a to temu ze ja tam moge być czasami co drugi dzień
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Gosiu, zastanów się nad tym zdejmowaniem folii na zimę...
Poprzedni tunel stawialiśmy razem z sąsiadami. My folię zdejmowaliśmy a sąsiedzi nie. Narobiliśmy się przy tym jak dziki, a ich folia wytrzymała o rok dłużej. Ta sama folia, ci sami "fachowcy" stawiali. Już nigdy folii zdejmować nie będę.
Poprzedni tunel stawialiśmy razem z sąsiadami. My folię zdejmowaliśmy a sąsiedzi nie. Narobiliśmy się przy tym jak dziki, a ich folia wytrzymała o rok dłużej. Ta sama folia, ci sami "fachowcy" stawiali. Już nigdy folii zdejmować nie będę.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Powiedzcie mi kochani jak chronicie swoje sadzonki w tunelach przed nagłymi przymrozkami? Czy otulenie całego tunelu naokoło na wysokość 1m folią bombelkową coś pomoże?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Robię tunelik z agro nad sadzonkami, jak ma być duży spadek to podwójną, a jak jeszcze większy do wstawiam tam termowentylator.
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- krykiet66
- 50p
- Od: 18 lip 2011, o 20:58
Brzoskwinko , patrz na dole tej ( http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=336 ) strony forumowicz pokazał starą PRL- owską metodę
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pogoda długoterminowa jak na razie nie pokazuje przymrozkow, ale przygotować sie trzeba. Ja palę znicze w moim inspekcie.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znicze dla mnie to zabobony. Raz spróbowałem i stwierdziłem że musiałbym ze 20 szt. postawić. Jeśli tunel jest koło domu to termowentylator załatwia sprawę. Dodatkowo wbijam pręty i rozpinam nad sadzonkami drugi tunel z agrowłókniny. Od strony termowentylatora, lekko uchylam włóknine aby ciepłe powietrze dmuchało pod kołderkę.
Tylko przedłużacz radzę z linki 2,5 aby za bardzo się nie grzał. Mi w tym roku upalił się przy wtyczce i narobił podłoże w sadzonkach. Temperatura ok. 4 stopnie podniszczyła pomidoraski ale doszły do siebie.
Tylko przedłużacz radzę z linki 2,5 aby za bardzo się nie grzał. Mi w tym roku upalił się przy wtyczce i narobił podłoże w sadzonkach. Temperatura ok. 4 stopnie podniszczyła pomidoraski ale doszły do siebie.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz