Tunel jaki kupić
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tunel
Cafecot, no elegancki ten pierwszy namiot i super maleństwa (będą następne?)
Tylko jedno mi sie nasuwa pytanie o to boczne okna - ja bym je uchylał do góry (zawiasy na górze).
Tak to w razie deszczu może Ci zacinać do środka i moczyć krzaki a chodzi o to aby były suche i nic nie "łapały".
Lepiej też chyba robić wietrzenie na przestrzał.
Asiu, folia bąbelkowa to raczej mit, niektórzy osłaniają geowłókniną lub obstawiają płytami styropianu.
Tylko jedno mi sie nasuwa pytanie o to boczne okna - ja bym je uchylał do góry (zawiasy na górze).
Tak to w razie deszczu może Ci zacinać do środka i moczyć krzaki a chodzi o to aby były suche i nic nie "łapały".
Lepiej też chyba robić wietrzenie na przestrzał.
Asiu, folia bąbelkowa to raczej mit, niektórzy osłaniają geowłókniną lub obstawiają płytami styropianu.
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
Przy oknach uchylnych do góry nie będzie tak efektywnego wietrzenia, na deszcz okna są zamykane (zawsze ktoś z domowników podejdzie i zamknie), wietrzenie jest na wylot - dwa okna.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze kwiaty na brandywine.
Dzisiaj pojawiły się pierwsze kwiaty na brandywine.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
dzięki za wskazówki.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż prosi się dać rynienki wzdłuż i zbiór deszczówki.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja już prawie skończyłem, przy tej okazji jeszcze raz najserdeczniejsze podziękowania dla Kasencji/KASI za nasiona pomidorów, dzięki niej życie w moim tunelu zaczyna się pojawiać.Dzięki Kasiu
adult image hosting
gif hosting
Zdjęcia z telefonu
adult image hosting
gif hosting
Zdjęcia z telefonu
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Tunelowcy!
Mam pytanie...
dlaczego w tunelu rano jest rosa na pomidorach wsadzonych do gleby, a na tych w doniczkach nie (w donicach stoją i czekają na posadzenie pod chmurką)?
- tunel otwarty z obu stron
- pogoda nie ma znaczenia - jak były ciepłe noce to tak samo
- wielkość pomidora nie ma znaczenia
- rosa pojawia się po 2 dniu od posadzenia (po pierwszej nocy po posadzeniu jakiegoś egzemplarza rosy niet )
- nie ma znaczenia umiejscowienie w tunelu
Hej! Mądre Głowy!
Mam pytanie...
dlaczego w tunelu rano jest rosa na pomidorach wsadzonych do gleby, a na tych w doniczkach nie (w donicach stoją i czekają na posadzenie pod chmurką)?
- rosa pojawia się po 2 dniu od posadzenia (po pierwszej nocy po posadzeniu jakiegoś egzemplarza rosy niet )
Hej! Mądre Głowy!
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Większa wilgotność powietrza , oraz różnica temperatury, w tunelu i na zewnątrz.Tak mi się wydaje.BRZOSKWINKA pisze: Tunelowcy!
Mam pytanie...
Hej! Mądre Głowy!