Ogródek KLEO
Re: Ogródek KLEO
Jolu - wydaje mi się, że w każdym OBI jest ten sam asortyment - oni robią zamówienia na cały kraj. Zamawiają większą ilość i dostają niższą cenę. Ponadto w OBI chyba najlepiej dbają o kwiaty. Leć szybko to może jeszcze będą.
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kleo , no to masz co robić długi weekend
Ja w tym roku dosypałam kory na rabatka ale nie wiem czy czegoś tam nie było . Mój pies oszalał jak nigdy mi nie kopał dołów teraz masakra rabatki przy najbliższej okazji przeorane. Już się zastanawiam może ta kora trefna
Piękna tawułka szara jaka dorodna
Ja w tym roku dosypałam kory na rabatka ale nie wiem czy czegoś tam nie było . Mój pies oszalał jak nigdy mi nie kopał dołów teraz masakra rabatki przy najbliższej okazji przeorane. Już się zastanawiam może ta kora trefna
Piękna tawułka szara jaka dorodna
Dziś było tak gorąco, że niewiele zrobiłam w ogrodzie. Dopiero wieczorek zabrałam się solidniej do pracy, a tak pół dnia leniuchowałam. Dlaczego pies kopie na rabacie nie mam pojęcia. Mój duży robi to często, potem jakiś czas nie robi, a potem zaczyna od nowa. Trudno mi powiedzieć dlaczego. Kiedyś myślałam, że jak kopie w lato to szuka chłodniejszej ziemi aby się w niej potarzać. Ale zimą też kopie więc moja teoria upadła. Może w internecie można coś na ten temat znaleźć i może jest na to jakiś patent?
Kolejna moja magnolia przekwitła przez te upały. Kwitła aż 3 dni.
Kolejna moja magnolia przekwitła przez te upały. Kwitła aż 3 dni.
witaj, nie wiem czy uda mi się co tu napisać, bo ciągle walczę z barkiem internetu. Patrzę na te zdjęcia i są boskie. Cudowne , barwne kompozycje, masz talent kochana No i ten clematis - cudowny. Piszę krótko , bo może jeszcze uda mi się wykorzystać skrawek załączającego się łącza i zwiedzę resztę zaprzyjaźnionych ogrodów. Może mi w końcu na dniach naprawią
Cieszę się, że podobają się moje doniczki z kwiatami. Tak jak pisałam miało być czerwono - pomarańczowo, ale różowości oczywiścię też się znalazły, nie mogę oprzeć się kwiatom w tym kolorze. No i będą jeszcze fuksje, ale na nie wciąż czekam. Ładne to wszystko będzie jak się rozrośnie, na razie jest trochę mizernie.
No te pomarańcze dają po oczkach - ale w sensie pozytywnym. Chyba sobie też strzelę taki kolorek, bo jest cudny. Koniecznie pokaż jak coś nowego przybędzie
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kleo Piękne kompozycje w donicach . Najpiękniejsza pomarańczowo czerwona .No i oczywiście krzew obsypany jakby śniegiem a to przecięż kwiaty . Kolorowych snów
Pozdrawiam Ewula
Bez bardzo oryginalny, same liście już są ozdobą, więc kwiaty można mu wybaczyć Azalia pięknie rozkwitła , rh widać,że będą dawać po oczach z daleka tak ładne mają pąki. Koniecznie zrób im zdjęcia jak się otworzą
- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kompozycje w donicach porobiłaś sliczne strasznie mi się podobają , muszę i ja zabrać się do obsadzania donic
a azalia faktycznie ma taki żółty środek ? czy tylko na zdjęciu tak wyszła ?
a azalia faktycznie ma taki żółty środek ? czy tylko na zdjęciu tak wyszła ?
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Aniu - azalia faktycznie ma taki kolor jak na zdjęciu, jest po prostu cudna.
Jeśli chodzi o obsadzanie donic to mam na tym punkcie fioła, cały taras musi tonąć w kwiatach. Co roku wymyślam coś innego, ale zawsze muszą być fuksje. W tym roku będą jeszcze róże i hibskusy.
Simbi - ten Rh faktycznie ma taki jaskrawy kolor - czekam aż się rozwinie, wtedy zrobię zdjęcia.
A teraz kilka fotek zrobionych dziś przed deszczem
Ciągle ładne wiosenne kompozycje.
Mam już prawie ładny trawnik...
Kwitnący trójlist
Jeszcze raz Rh
I nowy nabytek
I kwitnące iryski
i inauguracja wodospadu...
I drugi trawnik przywracany do świetności po zimie
Jeśli chodzi o obsadzanie donic to mam na tym punkcie fioła, cały taras musi tonąć w kwiatach. Co roku wymyślam coś innego, ale zawsze muszą być fuksje. W tym roku będą jeszcze róże i hibskusy.
Simbi - ten Rh faktycznie ma taki jaskrawy kolor - czekam aż się rozwinie, wtedy zrobię zdjęcia.
A teraz kilka fotek zrobionych dziś przed deszczem
Ciągle ładne wiosenne kompozycje.
Mam już prawie ładny trawnik...
Kwitnący trójlist
Jeszcze raz Rh
I nowy nabytek
I kwitnące iryski
i inauguracja wodospadu...
I drugi trawnik przywracany do świetności po zimie
- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wodospad cudo
moje dziecie jak było małe to mówiło na wodospad
,,mama patz spadwoda,,
moje dziecie jak było małe to mówiło na wodospad
,,mama patz spadwoda,,
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Wodospad jest niesamowity Jejku jak on ślicznie wygląda , ja poproszę o jeszcze jedno jego ujęcie z oczkiem z innej perspektywy. Bajka po prostu !
Wszystko ślicznie wygląda. A możesz mi powiedzieć co to za dwubarwny kwiat obok tulipana z 3-go zdjęcia ? Śliczne ma kolorki. No i chętnie bym poznała nazwę tej azalii
Wszystko ślicznie wygląda. A możesz mi powiedzieć co to za dwubarwny kwiat obok tulipana z 3-go zdjęcia ? Śliczne ma kolorki. No i chętnie bym poznała nazwę tej azalii