Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Zablokowany
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Annes 77-część 3-ta miłość jest wieczna:)

Post »

To ciekawe u kogo padało, bo u mnie zrobiło się czarno, zaczęło wiać i grzmocić i spadło prę kropel :twisted:
Żeby było zabawniej, to zepsuła się stara pompa do studni i właśnie wróciłam z wyprawy po nową.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu teraz mam dwie Pastelle i będzie się działo:) Mi w tamtym roku bardzo skromnie kwitła zaledwie kilkoma kwiatami.
Dalej brakuje deszczu,wczoraj byłam na działce i znów konewka w ruch poszła.Później popryskałam wszystkie róże Confidorem.
Mszyce zaatakowały Madame Pierre Oger oraz Comte de Chambord.Louise Odier ma kilka sporych już pączków.
Robactwo nie próżnuje,prawie wszędzie widziałam jak nie gąsieniczkę to czarne małe robaczki ;:14

Oliwko czekam na ten deszcz,bo moja jedna magnolia z powodu suszy straciła wszystkie pąki :(

Wczoraj zabrałam się za wykopywanie "niedobitków" ,które nie dają żadnych znaków życia.
Zrobiłam sobie tym samym miejsce na nowe róże lub byliny.
Wykopałam Abraham Darby, Grus an Aachen, My Girl,Schloss Eutin,Rosenstadt Freising oraz Midsummer.
Korzenie były spruchniałe,dobrze zrobiłam ;:108
Martwię się o Tchaikovskiego oraz o Ledreborg to są sadzonki z Niemiec,ale nie pamiętam z której to było szkółki ;:131

Candlelight to w ogóle totalna klapa,tez czeka ją wykopanie ;:202
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Ojej, Aniu, ale dużo różyczek wykopałaś :( Takie piękne odmiany :(
Moja Schloss Entin na szczęście ładnie odbija, ta róża lubi przemarzać do kopczyka ale szybko rośnie, ma ciemne pędy i zawsze myślę po zimie ,że są zmarznięte :wink:

:wit
Awatar użytkownika
carissima
50p
50p
Od: 17 mar 2012, o 00:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj szkoda tych wykopanych róż.... :( Zostawiam ślad, bo tak pięknie u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu cały czas miałam wątpliwości wciskając łopatę w ziemie,czy dobrze robię,ale niestety każda wykopana róża była przemarznięta i spruchniała,ciemny korzeń i środek też.Dobrze,że chociaż Ty możesz dalej się cieszyć jej pięknem.To byłą Ulubiona róża mojej mamy ;:131

Carissima witaj :wit i dziękuję na wstępie :)na początku boli,pewnie,że szkoda każdej z róż,ale ja słabeuszy nie potrzebuję ;:108

Wczoraj podlałam wszystkie róże,miałam nosa,bo od dłuższego czasu brak deszczu ;:224

Louise Odier ma już pierwsze pączki :heja

Obrazek

Koło clematisa Arabella rośnie Pompon,kurczę czemu on taki mały? Mam nadzieję,że pójdzie w górę ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
carissima
50p
50p
Od: 17 mar 2012, o 00:39

Post »

U nas właśnie leje i grzmi ;:138 ;:138 Może dzięki temu moje róże które posadziłam kilka dni temu pokażą pierwsze oznaki życia :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carrisima u mnie w nocy popadało i to ostro,skoro się wybudziłam.Cieszę się,że podleje działkę,na to czekałam.W tej chwili niebo zachmurzone,ale nie pada.Mam nadzieję,że moje niektóre z róż się również obudzą,szczęściary,których jeszcze nie wykopałam ;:108
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Aniu - w wątku o Edenach warto by było coś napisać o tym jak ruszają po zimie. Jak tam Twoje Edeny?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia napisze na pewno mam fotki jak wystartowały.... ;:108
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Śliczna Pastella do Ciebie przyjechała. Też się zastanawiałam czy nie zaprosić jej do swojego ogrodu, ale ostatecznie zrezygnowałam na rzecz innych. Zresztą tak naprawdę to jednak po zimie okazało się, że róże przeżyły wszystkie, zniknie za to coś innego, więc wcale nie mam za bardzo gdzie sadzić tych moich różyczek ;)

Cieszą mnie widoki pączków malutkich :) To znaczy, że już niedługo....
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Potwierdzam, Pastella prześliczna.
Mój Pompon na szczęście przeżył zimę ale Pepita nie miała tyle szczęścia :(
U Ciebie już pączki Louisa!!! U mnie najwcześniej zakwitnie chyba Colette, która przezimowała bez uszczerbku.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja mam Galaxy już 5 lat i znów bez kwiatów :(
Jeszcze ani razu nie zakwitła, nawet po przesadzeniu jej w bardziej zaciszne miejsce.
Aniu, nawozisz ją czymś?
Może i ja powinnam :roll: .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko Pastella dorodna sadzonka,listeczki zdrowe,jak mi jakaś paskuda się do niej dopadnie to nie daruję ;:124
Ja mam tak,że jak widzę gdziekolwiek Eden to najchętniej brałabym ją bez dwóch zdań.Cikawi mnie też to jak dana róża zachowuje się z dwóch albo trzech różnych miejsc.Niewykluczone,że kupię jeszcze jedną z innego źródła,aby móc porównać kolor kwiatu,zdrowotność liści,stanowiska w jakim najlepiej się czuje.

Anetko wierze w moją Pastellkę ;:167 Ciesze się,że Twój Pompon przeżył zimę,mój Agusiowy ma się średnio,wypuścił kilka drobnych listków i ano drgnie,a francuski goni jak szalony :uszy
Pepita szkoda,że nie przeżyła,ale juz ją wykopałaś? Ja swoje część róż wygrzebałam i znów miałam czekać,a ja z tych niecierpliwych,bo jak pooglądałam fotki z poprzedniego roku to dużo dni wcześniej miały już duże przyrosty.
Pączki strasznie cieszą,a boje się o nie jak nie wiem co.Jutro znów jadę i pierwsze co lecę zobaczyć,czy są na swoim miejscu:)
Trzymam kciuki za Twoją Colette ;:333

Aniu Galaxy jest magnolią bardzo kapryśną.Co roku wyglądałam na wiosnę pąków kwiatowych i za każdym razem pokazywały się tylko liścienne.Zaczęłam się na nią denerwować,mówiłam co za bubel mi sprzedali itd.Pod nogi dałam jej obornika i podsypałam preparatem zakwaszającym.Nawozisz ją tak jak Rh i azalie?Warto sprawdzić jakie ma pH gleby wokół korzeni.
Wiem co to znaczy oczekiwanie na pąki,nie wyobrażasz sobie mojej radości,kiedy mój wujas potwierdził,że będzie kwitła,bo ma pąki kwiatowe.A ja wciąż nie wierzyłam....warto czekać :uszy Kiedy ją przesadzałaś po ilu latach?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”