Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasiulka_
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 maja 2011, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Witaj Aniu
O Olgae możesz być spokojna, ja mam go już ze cztery lata i zawsze odbija - kupiony jeszcze w Nomi. W Przytoku też byłam, ale trudno było się "dopchać" do właścicieli. Tłumy. Róża goździkowa to chyba Grootendorst, mają ją w Przytoku i łamię się nad nią, bo opinie są podzielone :( . Czy ogrodnictwo obok Twojej działki to to w Wilkanowie?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, co to za odmiana żurawki tej jasnej?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiulka Olgae jak na razie zbiera same pozytywy ;:215
W Przytoku spotkało mnie to samo,obsługa bardzo miła,ale wszystko w biegu,a tego już nie lubię ;:131
Róża goździkowa już mnie oświecilaś,kiedyś polecali mi ją właściciele szkółki,ale wtedy inne mnie zauroczyly np Comte de Chambord albo LO:)
Cardinala też u nich kupowałam ;:108
Tak...ogrodnictwo znajduje się w Wilkanowie...byłaś tam?

Moniś ta zielona żurawka to podobno Tiramisu,dziewczyny w wątku identyfikacyjnym mi podpowiedziały po wklejeniu fotki:)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tiramisu jest zmienna kolorystycznie - będzie ciekawa :D
Awatar użytkownika
kasiulka_
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

W Wilkanowie byłam rok temu, po nieudanej wyprawie do Żar (pod względem zakupowym), mąż zawiózł mnie właśnie tam... no i kupiłam Jubilee Celebration i Fairest Cape, co mnie zupełnie usatysfakcjonowało ;:63 , niestety ta druga strasznie łapie mączniaka. Bardzo mi się spodobało Twoje określenie na "przetwarzanie" u sasanek :D , wejdzie na stałe do mojego słownika. Sama mam kilkanaście, niestety teraz już tylko w odcieniach fioletu (no, jedna jasny róż). Łatwo się wysiewają, ale nie powtarzają cech roślin matecznych :( . Ale i tak je uwielbiam, od momentu kiedy wychodzą owłosione z ziemi do czasu puchatych "nasienników". Na goździkową chyba się zdecyduję, mam dla niej miejsce gdzie inne nie dadzą rady, do Przytoku najlepiej jeździć w tygodniu, niestety rzadko jest czas - weekend- koszmar, szczególnie jak się lubi pogadać o roślinkach.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni szperałam trochę w necie w poszukiwaniu informacji o Titamisu i tak jak piszesz podobno się przebarwia,poczekamy,zobaczymy,u mnie rośnie w półcieniu.

Kasiu rok temu w Wilkanowie był duży wybór róż? Ja jak byłam teraz to mieli chyba z tamtego roku...nie spytałam ;:131
Sasanki no tak mi się napisało,takie czupurki z nich fajne,mam w planach dokupić więcej kolorów ;:224
W weekend do Przytoku nie mam zamiaru jechać,ja byłam tam w tygodniu i już ciężko się było kogoś poradzić ;:131
Dziś mam zamiar wyskoczyć na giełdę,ale ta pogoda....ale ciągnie mnie tam,mam nadzieję,że pani z Nowej Soli będzie ;:224
Awatar użytkownika
kasiulka_
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Aniu jak tak patrzę na Twoje ostatnie zdjęcia to mi wychodzi, że lubimy te same klimaty. Bzy uwielbiam (mam cztery), żurawki też od wielu, wielu lat, niestety kilka mi wymarzło, po raz pierwszy mi się to zdarzyło :? , zawilce ;:167 . Powodzenia na giełdzie, ja dzisiaj odpuszczam ;:185 . Muszę wyekspediować córcię do Wrocławia ;:174
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anuś, nadrobiłam zaległości na Twoim watku. Pięknie już wszystko rośnie i kwitnie. Rozprawiacie o sasankach i powojniczkach bylinowych, ja też je mam. To znaczy sasanki miałam bo wymarzły. :cry: Z powojników bylinowych mam niebieską Cassandrę. Pięknie pachnie, choć ma maleńkie kwiatuszki. U mnie co prawda ma więcej liści niż kwiecia, ale pewnie dlatego że rósł w cieniu. Może teraz po wycięciu galęzi coś się zmieni. Polowałam na biały Recta, ale nigdzie go nie ma.
Fajnie mieć taką dobrą szkółkę w pobliżu. Zazdroszczę wycieczek, nawet jak nie ma obsługi. ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Kasiu :wit

W tym roku ciężka zima była,mi też trochę wymarzło,róż niestety dużo,ale nic już nie mogę z tym zrobić,pogodziłam się ;:108
Na giełdzie oczywiście rano byłam tak szybciutko,bo zimno było okrutnie.Nasza pani obecna,miałam kupić nową różę,a kupiłam znowu Edenkę,tym razem chcę ją posadzić u siebie na balkonie.Zobaczymy jak będzie rosła w donicy.Byly jeszcze inne różyczki,Cheppendale,który mi wymarzł tego roku kusił mnie swoimi pąkami,ale postanowiłam go kupić za 2 tygodnie:)

Ewuś szkółka w pobliżu to nie jest wcale takie dobre rozwiązanie.Ja jak tam wdepnę to wyjść nie mogę.Krążę,chodzę oglądam,podziwiam,chciałoby się i iglaczków,róży,powojników a nawet hortensji,a jakie RH piękne mają :shock: Kolory wszystkie jakie chcesz.
Chciałąm kupić hortensję Wanilie Renchy,ale już wykupiona (nie wiem,czy dobrze wpisałam nazwę) ;:131
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Annes 77 pisze:Wanilie Renchy
Vanille Fraise 'Renhy' :wink:
Annes 77 pisze:wtedy inne mnie zauroczyly np Comte de Chambord albo LO:)
No to ja jestem teraz na tym etapie, obie już mam :lol:
Annes 77 pisze:Róża goździkowa
Musze poczytać cóż zacz ;:173

Lilaki śliczne - takie dorodne :D
Jaka to odmiana zawilca?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko dzięki za sprostowanie :lol:
Zawilca dostałam od mojej cioci,nie znam nazwy....yyy nie wiedziałam,że mają odmiany ;:131
Comte ma piękny różowy kolor,jak puder malinowy ;:108

Ostatni kwiat magnolii

Obrazek

Bożykwiat nareszcie zakwitnie

Obrazek

Jesienny Eden ...

Obrazek

Prymulki balkonowe ze smagliczką...

Obrazek

Pewnego dnia wysiałąm nasionka kwiatków,torebka wyfrunęła i nie pamiętam co posiałam...

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, widzialas w Edenowym topiku ... moje dwa zeszloroczne Edeny maja paki kwiatowe? Trzeci swiezak jeszcze nie ale mam nadzieje, ze chociaz jednego kwiata pokaze w tym sezonie.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule Ty szczęściaro,u Ciebie wszystko tak szybko rośnie ;:215
Trzymam kciuki za Edenki Twoje....kupowałaś dwa z tego samego źródła?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”