KORZENIE - system korzeniowy drzew i krzewów
Re: Jakie krzewy i drzewka mają płytki system korzeniowy?
Jeszcze rododendrony i azalie.Weigela pisze:Musi tam rosnąć coś co się głęboko nie korzeni.No wiem,że hortensje się nadają ,ale co jeszcze?
Sama kombinacja Rh i hortensji może zapewnić kwitnienie od wczesnej wiosny do późnego lata
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Pozdrawiam,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
No to już jest zbyt skomplikowane pytanie jak dla mnieWeigela pisze:A jakie bylinki mogę do tego posadzić? Słońce jest tam do od rana,tak do 13-14 godziny.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Trochę zależy od tego na jakie krzewy się zdecydujesz, jakie kolory, jakie pokroje lubisz....
Ja bym się zaopatrzyła na Twoim miejscu np. w 'Katalog bylin' Związku Szkółkarzy Polskich.
Trochę drogi ale warto
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smiles/icon_mrgreen.gif)
Pozdrawiam,
Mysza
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To mamy te same całodzienne lekturyWeigela pisze:Ja mam podobny katalog-ten dodatkowo z krzewami i drzewkami.Też wiecznie go wertuję.
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
Przepraszam za off-topic, ale nie mogłam się powstrzymać
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
To naprawdę nie ja napisałem ten post?Nalewka pisze:To mamy te same całodzienne lekturyWeigela pisze:Ja mam podobny katalog-ten dodatkowo z krzewami i drzewkami.Też wiecznie go wertuję.
Te moje katalogi są już tak wyświechtane, że powinnam je znać na pamieć od ciągłego czytania i oglądania. Dziwne, bo wcale tak nie jest, ciągle znajduję w nich coś nowego, w sam raz do kupienia
![]()
![]()
![]()
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
A co do tematu to już chyba kiedyś był podobny problem ale dotyczył iglaków płytko korzeniących, dobrym iglakiem do takiego miejsca byłaby choina kanadyjska, znakomita do miejsc mało słonecznych, doskonała na cięcie a korzeni się bardzo płytko.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 kwie 2008, o 23:32
Choina z płytkim systemem korzeniowym
A co do tematu to już chyba kiedyś był podobny problem ale dotyczył iglaków płytko korzeniących, dobrym iglakiem do takiego miejsca byłaby choina kanadyjska, znakomita do miejsc mało słonecznych, doskonała na cięcie a korzeni się bardzo płytko.[/quote]
jeśli chodzi o Choine kanadyjską to nadaje sie tylko odmiana o karłowym wzroście np. Choina kanadyjska Jeddeloh lub Nana, podstawowy gatunek Choiny to spore drzewo dlatego nie nadaje się .
jeśli chodzi o Choine kanadyjską to nadaje sie tylko odmiana o karłowym wzroście np. Choina kanadyjska Jeddeloh lub Nana, podstawowy gatunek Choiny to spore drzewo dlatego nie nadaje się .
zapraszam na wystawę kwiatów w Chorzowie
w Parku Kultury i Wypoczynku w dniach 16 maja do 19 maja.
w Parku Kultury i Wypoczynku w dniach 16 maja do 19 maja.
Re: Choina z płytkim systemem korzeniowym
Buk, grab to chyba jeszcze większe drzewa, cis pospolity także ale wszystkie doskonale rosną w formowanych żywopłotach. I o to mi właśnie chodzi, ja mówię oczywiście o choinie przycinanej i formowanej a nie puszczonej samopas.KrystianGolasz pisze:podstawowy gatunek Choiny to spore drzewo dlatego nie nadaje się .
Jakie korzenie mają czereśnie i śliwy??
mam pytanie co do korzeni czereśni i śliw
czy ich korzenie idą w głąb ziemii czy są tylko wszędzie płytko pod powierzchnią gleby??
chce je zlikwidować i nie wiem jak bardzo będę musiał drążyć aby usunąć korzenie
czy ich korzenie idą w głąb ziemii czy są tylko wszędzie płytko pod powierzchnią gleby??
chce je zlikwidować i nie wiem jak bardzo będę musiał drążyć aby usunąć korzenie
Jak głębokie ma korzenie jaśmin??
chcę usunąć JAŚMIN z działki
czy ktoś wie jak on mocno się zakorzenia??
czy bardziej na boki czy w głąb gleby??
czy ktoś wie jak on mocno się zakorzenia??
czy bardziej na boki czy w głąb gleby??