Działka na Kaszubach 2011
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Marysiu, czy Ty tam nie marzniesz
U mnie termometr pokazuje tylko 3 stopnie. Normalnie ziąb.
Twoje koty mają tam koci raj.
Ciekawe, czy zakwitnie Ci Maigold
U mnie termometr pokazuje tylko 3 stopnie. Normalnie ziąb.
Twoje koty mają tam koci raj.
Ciekawe, czy zakwitnie Ci Maigold
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu - na dworze jest niemiło, ale w domku cały dzień paliło się pomalutku w kominku - dokładałam tak po dwie - trzy gałązki i temperatura była całkiem przyjemna. Oczywiście trzeba było siedzieć w polarze i zakopiańskich kapciach
Koty są szczęśliwe, nawet linieć zupełnie przestały. dzisiaj były zdziwione - czemu nie wychodzą na dwór.....
.....Bubek się dziwi.....
Koty są szczęśliwe, nawet linieć zupełnie przestały. dzisiaj były zdziwione - czemu nie wychodzą na dwór.....
.....Bubek się dziwi.....
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja wróciłam dzisiaj po południu,tzn wyjeżdżaliśmy z działki o 12.M wrócił już na dzialkę .
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-Twój dłuuugi weekend na działce ciągle trwa?Chłodno nie da się ukryć,zwłaszcza,że był letni upał.U nas 9 stopni,opad ciągły od nocy.Zakwitły mi takie jakby grube białe dzwonki z cebulowych,zobacz co to-dobrze?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
U mnie też dziś zimno, nawet mi się nie chce na ogród wychodzić
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Marysiu,
Mam nadzieję, iż udało Ci się wypocząć. Pogoda sprzyjała aż do wczoraj.
Aksamitki są niezastąpione, wysiane ponad tydzień temu do gruntu juz mi wschodzą. A kociaki uwielbiam, co prawda mamy tylko 2 (w bloku) ale swego czasu mieliśmy 3. Kiedyś będę musiał fotki wstawić.
Mam nadzieję, iż udało Ci się wypocząć. Pogoda sprzyjała aż do wczoraj.
Aksamitki są niezastąpione, wysiane ponad tydzień temu do gruntu juz mi wschodzą. A kociaki uwielbiam, co prawda mamy tylko 2 (w bloku) ale swego czasu mieliśmy 3. Kiedyś będę musiał fotki wstawić.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Czy Bubek patrzący przez szybę ma szeleczki? Kociak chodzi na smyczy Marylko?
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Grażynko - my przyjechaliśmy dzisiaj rano. Jutro mam wnusie na cały dzień Ale w środę planujemy jechać z powrotem.
Ewo - już jestem w Gdańsku, ale tylko na dwa dni...Już lecę zobaczyć o co pytasz
Aniu - u nas dzisiaj słonecznie i ciepło
Remiku - fotki kotów wstaw KONIECZNIE!!!!! Moje aksamitki już posadzone na rabatce, mam nadzieję że nie wykończą ich majowi Ogrodnicy
Olu - wszystkie koty mają szelki, bo na działce noszą adresówki ze swoimi imionami i moim nr. telefonu. Obroże nie zdają egzaminu - bo gadziny potrafią je sobie ściągnąć.
========================================================================
18.33
Mam teraz normalny internet i możliwość normalnego wstawiania zdjęć, no to będą majowe rabatki
Rabata Różowa - aktualnie chyba niespecjalnie różowa, Jeszcze dokładnie nie sporządkowana po zimie
Rabata Długa osiągnęła docelową długość Jest już trochę obsadzona. Wzdłuż posadziłam aksamitki, i kilka kęp astrów i bratków roccoco. Do posadzenia mieczyki, głównie od Anityyy.
Rabata Liliowcowa - na razie kwitnie gęsiówka i tulipany. Liliowce wyszły wszystkie. Teraz tylko trochę cierpliwości ......i zobaczymy kwiatki
Rabata Żółta - kwitnie omieg kaukaski, psizęby, prymulki, żółte tulipany. Po żonkilach, botanicznych tylipankach i krokusach zostały wspomnienia i zdjęcia....
Rabata Południowa - rosną już na niej cztery trawki z Lubania. Muszę wywalić resztki tulipanów, ale daję im czas na przekwitnięcie. Potem zobaczymy co dalej...co mi się tam jeszcze zmieści i co tam będzie pasowało...
To jest miejsce na Rabatę Przy Tarasie. Mam nadzieję, że podczas następnego przyjazdu na działkę uda mi się przynajmniej nadać jej kształt. Na razie - tylko bonsai i tulipanki z Netto....
Rabata przy kamieniu. Na razie głównie tulipany, potem liliowiec i rozplenica japońska. Na drugiej fotce w tle pergola, przy której rośnie wiciokrzew od Grażynki-Księgowej
Biała Rabata - Posiałam pełnego onętka i jeszcze muszę posadzić mieczyki. Aha i jeszcze wywaliłam na Długą bodziszka żałobnego a na jego miejsce posadziłam biały krwawnik. Mam nadzieję, że biały - bo z Carefoura
Leśna Kałuża już po liftingu w tle Biała Rabata
No i na końcu - Rabata Pierwiosnkowa, aktualnie w pełni krasy. To jej moment. Dlatego tyle zdjęć...
Ewo - już jestem w Gdańsku, ale tylko na dwa dni...Już lecę zobaczyć o co pytasz
Aniu - u nas dzisiaj słonecznie i ciepło
Remiku - fotki kotów wstaw KONIECZNIE!!!!! Moje aksamitki już posadzone na rabatce, mam nadzieję że nie wykończą ich majowi Ogrodnicy
Olu - wszystkie koty mają szelki, bo na działce noszą adresówki ze swoimi imionami i moim nr. telefonu. Obroże nie zdają egzaminu - bo gadziny potrafią je sobie ściągnąć.
========================================================================
18.33
Mam teraz normalny internet i możliwość normalnego wstawiania zdjęć, no to będą majowe rabatki
Rabata Różowa - aktualnie chyba niespecjalnie różowa, Jeszcze dokładnie nie sporządkowana po zimie
Rabata Długa osiągnęła docelową długość Jest już trochę obsadzona. Wzdłuż posadziłam aksamitki, i kilka kęp astrów i bratków roccoco. Do posadzenia mieczyki, głównie od Anityyy.
Rabata Liliowcowa - na razie kwitnie gęsiówka i tulipany. Liliowce wyszły wszystkie. Teraz tylko trochę cierpliwości ......i zobaczymy kwiatki
Rabata Żółta - kwitnie omieg kaukaski, psizęby, prymulki, żółte tulipany. Po żonkilach, botanicznych tylipankach i krokusach zostały wspomnienia i zdjęcia....
Rabata Południowa - rosną już na niej cztery trawki z Lubania. Muszę wywalić resztki tulipanów, ale daję im czas na przekwitnięcie. Potem zobaczymy co dalej...co mi się tam jeszcze zmieści i co tam będzie pasowało...
To jest miejsce na Rabatę Przy Tarasie. Mam nadzieję, że podczas następnego przyjazdu na działkę uda mi się przynajmniej nadać jej kształt. Na razie - tylko bonsai i tulipanki z Netto....
Rabata przy kamieniu. Na razie głównie tulipany, potem liliowiec i rozplenica japońska. Na drugiej fotce w tle pergola, przy której rośnie wiciokrzew od Grażynki-Księgowej
Biała Rabata - Posiałam pełnego onętka i jeszcze muszę posadzić mieczyki. Aha i jeszcze wywaliłam na Długą bodziszka żałobnego a na jego miejsce posadziłam biały krwawnik. Mam nadzieję, że biały - bo z Carefoura
Leśna Kałuża już po liftingu w tle Biała Rabata
No i na końcu - Rabata Pierwiosnkowa, aktualnie w pełni krasy. To jej moment. Dlatego tyle zdjęć...
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-bardzo dużo zdążyłaś zrobić na działce,Pierwiosnkowa cudna!
Szelki także kot potrafi zdjąć-nadyma się przy wkładaniu,a potem spadają z jednej łapy...z drugiej,przez kark...
Szelki także kot potrafi zdjąć-nadyma się przy wkładaniu,a potem spadają z jednej łapy...z drugiej,przez kark...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 kwie 2012, o 19:34
Ambo19świetnie się zapowiada twoja działka jestem ciekaw kiedy mi i mojej żonce uda się naszą fajnie zagospodarować na razie przegrywamy walkę z perzem choć już chyba przyczepę tego wybrałem hehe
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Bardzo podobają mi się te wszystkie grube gałęzie i pniaki, które ogradzają rabatki lub służą po prostu jako urozmaicenie. Kamienie, gałęzie...pięknie! .
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne roślinki ,pozwolisz że będę wpadać.