Witam Wszystkich.
Od jakiegoś czasu jestem stałym czytelnikiem forum i chyba już czas najwyższy zacząć coś pisać. Tym bardziej, że moja kochana Żona już dość mocno się tu rozpisała ;-)
W marcu tego roku staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami działki w ROD i mam nadzieję, że już niedługo uda mi się umieścić tu kilka fotek i na bieżąco dzielić się z Wami naszą radością z uprawiania działeczki... No chyba, że moja Żonka mnie wyprzedzi i w swoim wątku się rozpisze...
No pięknie zakwitły nam jabłonki ale niestety jakieś larwy się zalęgły w kwiatkach Prawdopodobnie Kwieciak jabłkowiec.
Na szczęście przeglądając forum trochę się uspokoiliśmy, podobno nie jest tak szkodliwy jak wygląda ;-)
Dziś truskaweczki zostały nareszcie wyplewione ) i wyglądają ślicznie.
Pomidorki i papryczki już się aklimatyzują pod folią.
jola1313 dziękuje, chyba masz racje
Pomidorki i papryczki jeszcze malutkie ale robiłam to pierwszy raz i trochę za późno się za to zabrałam Mam nadzieje, że dadzą rade.
Teraz moja porcja zdjęć
Witam serdecznie męża Moni
Fajnie się u was zapowiada, my też od kwietnia tego roku staliśmy się posiadaczami działeczki tylko nasza wygląda na bardziej zapuszczoną, i na pewno nie ma na niej żadnych truskawek
Będę zaglądać podpatrywać postępy i zapraszam do mnie Felix Żona już wpadła dzisiaj z wizytą
Właśnie wróciliśmy z działeczki, posadziliśmy dziś zakupione sadzonki brokułów, kalafiora i kapustki. Trafił się nam tez patison.
Może jutro uda się wgrać kilka fotek z dzisiejszego sadzenia.
Wysialiśmy też ogórki i zobaczymy co z tego wyrośnie..
Ogólnie rewelacja ta działeczka, szkoda tylko, że tak szybko czas na niej płynie
__asiulka__ Dziękujemy za odwiedzinki i miłe słowa. Oczywiście zapraszamy częściej Truskawek już nie możemy się doczekać zeberka4 Prymulką, jak się rozrośnie, to chętnie się z Tobą wymienimy. Na razie to jedna mała kępka
Wczoraj zauważyliśmy, że wschodzą buraczki i szpinak
Nika28, Felix_79 witajcie.
Dzięki Nika28 za wizytę na mojej działce - dzięki temu trafiłam do Was.
Rozwijajcie się zamieszczajcie zdjęcia ( jak najwięcej - bardzo lubię, bo przemawiają do mnie lepiej niż tekst ), będzie milo podglądać i uczyć się.