Misiu przy tak dużym ogrodzie, wieczną walką z chwastami, budową domu...
było to dobre rozwiązanie, ale może trzeba było wcześniej ściągnąć, jak już tam chwastów nie było.
Tylko skąd mogłam nawet pomyśleć, że tak się narobi.
Całe życie uczymy się.
Jule kupiłam Topsin i Decis (decis też miałam w domu ale w desperacji nie sprawdziłam), ale nie mogę kupić siarczanu magnezu + żelaza w płynie. Nie ma na ul. Rzeczyposopolitej, w Castoramie, byłam w 2 mniejszych ogrodniczych podczas pracy. Nie znalazłam nigdzie.
Asiu, tęcza nie jest fotomontażem, a podwójna tęcza, to żadna nowość, dosyć często widywałam taką, tylko należy dobrze przyjrzeć się czy nie ma nad jedną drugiej. Asiu ubiegłego lata w tym miejscu często była tęcza i 2 razy podwójna (taka bardzo widoczna podwójna). Nie bawię się w fotomontaż, bo to nie ma sensu (w tym przypadku) oszukiwanie siebie i innych, ze jest ładniej niż jest.
Dziękuję za pochwałę.
Iwonko, ja też zaglądam do niektórych po cichaczu, bo nie starczyłoby czasu na pisanie z wszystkimi.
Jak zauważyłam, większość utrzymuje kontakty tylko z kilkoma osobami.
Miło, że dołączasz do grona moich "ogródkowych przyjaciół" zwłaszcza, ze mieszkamy niedaleczko.
Bajeczny ogród...jak to ładnie brzmi...może za 50 lat
Olu obok iglaków pionowych do zadarniania powierzchni posadziłam iglaki płożące...też pomyłka.
Przy każdym "czesaniu" wewnątrz pionowych wszystko spada na płożące. Ponadto płożące i rośliny zadarniające łapią każde
fruwające nasionko chwastu...a u mnie naokoło mojej działki same zachwaszczone działki... tragedia.
Chyba jednak pozostanę przy cienkiej warstwie kory, żeby grunt nie wysychał za bardzo i żeby zakwaszała glebę.
Olu trzymaj kciuki i nie puszczaj. Wyciągnięcie całej tej folii to będzie gigantyczne przedsięwzięcie. Jest do obrobienia koło 200 iglaków
Oczywiście dół dołem (z powodu iglaków) a życie toczy się dalej.
Moje kolejne kamienisko też jest z folią, ale folia zostanie usunięta w odpowiednim czasie.
A to obrazeczki z postępu robót.
Przed (nie zrobiłam zdjęcia przed całkowitym zaczęciem (skleroza):
...w takcie:
...fragmenty po:
![Obrazek](http://images46.fotosik.pl/1514/568826bd9ca61763med.jpg)