Zakątek Annes 77
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Aniu,
nareszcie mogłam pooglądać fotki, bo na działeczce internet mi nie otwierał obrazków. Piękne wiosenne barwy i pierwsze kwiaty. Urzeka magnolia i kwitnące bzy. Też mogę nosa nie wyjmować z ich kwiatów.
Trzymajmy kciuki , żeby ogrodnicy i zimna Zośka nie zmroziły nam pączusiów.
nareszcie mogłam pooglądać fotki, bo na działeczce internet mi nie otwierał obrazków. Piękne wiosenne barwy i pierwsze kwiaty. Urzeka magnolia i kwitnące bzy. Też mogę nosa nie wyjmować z ich kwiatów.
Trzymajmy kciuki , żeby ogrodnicy i zimna Zośka nie zmroziły nam pączusiów.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kupowalam 3 z tego samego zrodla - dwa w zeszlym roku i jednego dokupilam niedawno.
Dokladnie skad sa nie wiem, bo w moim centrum ogrodniczym nie chca mi powiedziec skad biora roze.
Dokladnie skad sa nie wiem, bo w moim centrum ogrodniczym nie chca mi powiedziec skad biora roze.
Ostatni, ale jakiż piękny... (kwiat magnolii). Edenka idzie Ci jak burza, widzaiałaś moją w wątku tematycznym? Mizerniutka, ale i tak jestem w siódmym niebie i cieszę się, że w ogóle odbiła!
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju podglądałam prognozę i się wystraszyłam,oby tylko nie było zapowiadanych przymrozków....
Zimna Zośka z dala od nas
Jule ja swoją już trzecią kupiłam u tej pani co moją pierwszą,zobaczymy jakie kwiaty będzie miała.
Zauważyłam,że dużo dziewczyn ma mocny odcień różu,a moja Edenka wpada w biel.....przewaga jasnego kremu,podbarwionego tylko różem...
Ale pewnie to jest czynnik gleby,miejsca,nasłonecznienia...to wszystko składa się na wybarwienie płatków
Asiu magnolia Galaxy ma bardzo duże i lekko pachnące kwiaty,jestem nią zauroczona tym bardziej,że tak długo wyczekiwałam kwiatków Widziałam Twoją Edenkę,rzeczywiście trochę podmarzła,ale ona daje radę i jeśli już Ci odbiła to pójdzie w górę.
Życzę Ci tego
Zimna Zośka z dala od nas
Jule ja swoją już trzecią kupiłam u tej pani co moją pierwszą,zobaczymy jakie kwiaty będzie miała.
Zauważyłam,że dużo dziewczyn ma mocny odcień różu,a moja Edenka wpada w biel.....przewaga jasnego kremu,podbarwionego tylko różem...
Ale pewnie to jest czynnik gleby,miejsca,nasłonecznienia...to wszystko składa się na wybarwienie płatków
Asiu magnolia Galaxy ma bardzo duże i lekko pachnące kwiaty,jestem nią zauroczona tym bardziej,że tak długo wyczekiwałam kwiatków Widziałam Twoją Edenkę,rzeczywiście trochę podmarzła,ale ona daje radę i jeśli już Ci odbiła to pójdzie w górę.
Życzę Ci tego
- majka411
Ania, może jest coś na rzeczy z Edenkami, które kupujesz u tej samej pani.
Chodzi o to, że i ja zauważyłam inne wybarwienia kwiatów Edenki.
Twoja jest podobna do tej, którą widziałam u 100krotki.
Ciekawe jak będzie w tym roku. Będziemy obserwować i się zastanawiać nad kolorem kwitów.
Chodzi o to, że i ja zauważyłam inne wybarwienia kwiatów Edenki.
Twoja jest podobna do tej, którą widziałam u 100krotki.
Ciekawe jak będzie w tym roku. Będziemy obserwować i się zastanawiać nad kolorem kwitów.
- Jule
Moje Edeny srodki maja wsciele rozowe a mnie sie wlasnie taki bladawiec podba. Chociaz mysle, ze wlasnie ma to cos wspolnego z odczynem gleby, bo jak kupowalam w zeszlym roku, to byly Edeny ktore mialy kwiaty i one byly bardziej blade - niz te moje ktore zakwitly juz u mnie.... moglam wziasc takiego bladego i wteczas bym wiedziala ale nie chcialam brac z rozwinietymi kwiatami i wzielam paczkujace.
- Annes 77
Maju już od dawna mnie to nurtowało,więc teraz mam 3 Edenki i będę je z wielką przyjemnością porównywać
Musze odnaleźć wątek 100-krotki i się przyjrzeć
Jule no właśnie oglądając czasami fotki Edenek zastanawiam się,czy to na pewno ta sama róża?
Dlatego też postanowiłam kupić na jesieni drugą różę Eden ze Szkółki Róża i jeszcze jedną od mojej pani,u której kupowałam moją debiutantkę.
Mój nowy nabytek jeszcze w donicy...
Azalia Persil zakwita
Azalia Channel szykuje się również...
Rh Rasputin czeka na swój dzień...
Zawilce szaleją...
Z bliska..
Dokupiłam dwie smagliczki:)
Azalia Giblartar w tym roku ma inaczej wybarwione pąki....bordowe?
I na koniec rh mojej sąsiadki...no musiałam pokazać to cudo
Musze odnaleźć wątek 100-krotki i się przyjrzeć
Jule no właśnie oglądając czasami fotki Edenek zastanawiam się,czy to na pewno ta sama róża?
Dlatego też postanowiłam kupić na jesieni drugą różę Eden ze Szkółki Róża i jeszcze jedną od mojej pani,u której kupowałam moją debiutantkę.
Mój nowy nabytek jeszcze w donicy...
Azalia Persil zakwita
Azalia Channel szykuje się również...
Rh Rasputin czeka na swój dzień...
Zawilce szaleją...
Z bliska..
Dokupiłam dwie smagliczki:)
Azalia Giblartar w tym roku ma inaczej wybarwione pąki....bordowe?
I na koniec rh mojej sąsiadki...no musiałam pokazać to cudo
- majka411
Ania cudo u sąsiadki, ale u Ciebie też niczego nie brakuje.
Azalia Persil ma kwiaty wyjątkowej urody.
Widziałam dziś żółtą smagliczkę i bacopę pełną. Bacopa mnie nie zainteresowała, ale smagliczka
owszem ładna.
Azalia Persil ma kwiaty wyjątkowej urody.
Widziałam dziś żółtą smagliczkę i bacopę pełną. Bacopa mnie nie zainteresowała, ale smagliczka
owszem ładna.
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Persil śliczna, ale ja nieodmiennie wzdycham do zawilców .
Rh sąsiadki imponujący , ale Ty tez kiedyś będziesz miała taki .
Rh sąsiadki imponujący , ale Ty tez kiedyś będziesz miała taki .
- Jule
Ale wielkie krzaczysko Zrob jeszcze foto jak juz calkiem zakwitnie, to bedzie dopiero czad.
Edeny bedziemy ogladac i porownywac, w zeszlym roku mialy po dwa kwiaty ale teraz pakow jest troche wiecej.
Edeny bedziemy ogladac i porownywac, w zeszlym roku mialy po dwa kwiaty ale teraz pakow jest troche wiecej.
Jako, że nie znam się na różach... z ciekawości zobaczyłam jak kwitnie Eden. Jest prześliczna! I znalazłam fajne towarzystwo dla niej: powojnik Nelly Moser, gdzieś na zdjęciach fajnie ten duet wyglądał Persil jest piękną azalią i chyba nie ma z nią problemów?
Aniu, powiedz jaka to żurawka ( ta limonkowa), bo ja szukałam ostatnio Citronelle i nigdzie nie ma... Czy to ta?
Ten rododendron sąsiadki - cudo. Ile ma lat?
Aniu, powiedz jaka to żurawka ( ta limonkowa), bo ja szukałam ostatnio Citronelle i nigdzie nie ma... Czy to ta?
Ten rododendron sąsiadki - cudo. Ile ma lat?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, cudne te zawilce, azalie i rhododendrony Czym zasilasz rh, że tak bujnie kwitną
- Annes 77
Maju nie wiem,czy się kiedyś doczekam takich krzaków RH,one są wyjątkowe,mają ponad 20 lat i co roku tak pięknie kwitną.
Po kwitnieniu trzeba wyłamywać w odpowiednich miejscach pędy i pobudzać do wytwarzania nowych
Żółta smagliczka? Nie wiedziałam,że takowa istnieje, muszę się porozglądać
Agatko zawilce są piękne,szkoda tylko,że tak krótko kwitną No ale przecież fotki zostają
Zawsze wzdycham mijając Rh sąsiadki,nadziwić się nie mogę,ile kwiecia jest na jednym.Na żywo robi niesamowite wrażenie
Jule jak zdążę to zrobię fotę RH ,na działce będę dopiero w poniedziałek.
Edenki kochane
Bozunia Eden można łączyć ,a nawet trzeba z powojnikiem,daje to na pewno wspaniały efekt Nelly Moser oglądnęłam,bo go nie znałam,rzeczywiście ładny kolorek:)
Persil w tamtym roku złapała ją mączniak,ale po oprysku w tym roku jest ok,ma zielone liście i piękne,duże kremowo-białe kwiaty z żółtym oczkiem
Żurawka to Tiramisu,zimę zniosła bardzo dobrze,polecam:)
Rh ma ponad 20 lat także już osiągnął dawno pełnoletność
Moniś dziękuję podsypuję wiosną albo azofoską,a jak nie mam to obojętnie jakim nawozem do roślin kwasolubnych
Ten duży RH to niestety nie mój,w realu on jest wielki,dużo miejsca zajmuje ...
Dziś już z rana jest 20 stopni,jutro ochłodzenie,a w niedzielę chłodno,ciekawe jak będzie w poniedziałek
Po kwitnieniu trzeba wyłamywać w odpowiednich miejscach pędy i pobudzać do wytwarzania nowych
Żółta smagliczka? Nie wiedziałam,że takowa istnieje, muszę się porozglądać
Agatko zawilce są piękne,szkoda tylko,że tak krótko kwitną No ale przecież fotki zostają
Zawsze wzdycham mijając Rh sąsiadki,nadziwić się nie mogę,ile kwiecia jest na jednym.Na żywo robi niesamowite wrażenie
Jule jak zdążę to zrobię fotę RH ,na działce będę dopiero w poniedziałek.
Edenki kochane
Bozunia Eden można łączyć ,a nawet trzeba z powojnikiem,daje to na pewno wspaniały efekt Nelly Moser oglądnęłam,bo go nie znałam,rzeczywiście ładny kolorek:)
Persil w tamtym roku złapała ją mączniak,ale po oprysku w tym roku jest ok,ma zielone liście i piękne,duże kremowo-białe kwiaty z żółtym oczkiem
Żurawka to Tiramisu,zimę zniosła bardzo dobrze,polecam:)
Rh ma ponad 20 lat także już osiągnął dawno pełnoletność
Moniś dziękuję podsypuję wiosną albo azofoską,a jak nie mam to obojętnie jakim nawozem do roślin kwasolubnych
Ten duży RH to niestety nie mój,w realu on jest wielki,dużo miejsca zajmuje ...
Dziś już z rana jest 20 stopni,jutro ochłodzenie,a w niedzielę chłodno,ciekawe jak będzie w poniedziałek