Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

:wit Aniu,
nareszcie mogłam pooglądać fotki, bo na działeczce internet mi nie otwierał obrazków. :wink: Piękne wiosenne barwy i pierwsze kwiaty. Urzeka magnolia i kwitnące bzy. Też mogę nosa nie wyjmować z ich kwiatów.
Trzymajmy kciuki , żeby ogrodnicy i zimna Zośka nie zmroziły nam pączusiów. ;:333
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kupowalam 3 z tego samego zrodla - dwa w zeszlym roku i jednego dokupilam niedawno.
Dokladnie skad sa nie wiem, bo w moim centrum ogrodniczym nie chca mi powiedziec skad biora roze.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatni, ale jakiż piękny... (kwiat magnolii). Edenka idzie Ci jak burza, widzaiałaś moją w wątku tematycznym? Mizerniutka, ale i tak jestem w siódmym niebie i cieszę się, że w ogóle odbiła!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju podglądałam prognozę i się wystraszyłam,oby tylko nie było zapowiadanych przymrozków....
Zimna Zośka z dala od nas ;:185

Jule ja swoją już trzecią kupiłam u tej pani co moją pierwszą,zobaczymy jakie kwiaty będzie miała.
Zauważyłam,że dużo dziewczyn ma mocny odcień różu,a moja Edenka wpada w biel.....przewaga jasnego kremu,podbarwionego tylko różem...
Ale pewnie to jest czynnik gleby,miejsca,nasłonecznienia...to wszystko składa się na wybarwienie płatków ;:108

Asiu magnolia Galaxy ma bardzo duże i lekko pachnące kwiaty,jestem nią zauroczona tym bardziej,że tak długo wyczekiwałam kwiatków ;:108 Widziałam Twoją Edenkę,rzeczywiście trochę podmarzła,ale ona daje radę i jeśli już Ci odbiła to pójdzie w górę.
Życzę Ci tego ;:333
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ania, może jest coś na rzeczy z Edenkami, które kupujesz u tej samej pani.
Chodzi o to, że i ja zauważyłam inne wybarwienia kwiatów Edenki.
Twoja jest podobna do tej, którą widziałam u 100krotki.
Ciekawe jak będzie w tym roku. Będziemy obserwować i się zastanawiać nad kolorem kwitów. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Edeny srodki maja wsciele rozowe a mnie sie wlasnie taki bladawiec podba. Chociaz mysle, ze wlasnie ma to cos wspolnego z odczynem gleby, bo jak kupowalam w zeszlym roku, to byly Edeny ktore mialy kwiaty i one byly bardziej blade - niz te moje ktore zakwitly juz u mnie.... moglam wziasc takiego bladego i wteczas bym wiedziala ale nie chcialam brac z rozwinietymi kwiatami i wzielam paczkujace.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju już od dawna mnie to nurtowało,więc teraz mam 3 Edenki i będę je z wielką przyjemnością porównywać ;:108
Musze odnaleźć wątek 100-krotki i się przyjrzeć ;:224

Jule no właśnie oglądając czasami fotki Edenek zastanawiam się,czy to na pewno ta sama róża?
Dlatego też postanowiłam kupić na jesieni drugą różę Eden ze Szkółki Róża i jeszcze jedną od mojej pani,u której kupowałam moją debiutantkę.

Mój nowy nabytek jeszcze w donicy...

Obrazek

Azalia Persil zakwita :heja

Obrazek

Obrazek

Azalia Channel szykuje się również...

Obrazek

Rh Rasputin czeka na swój dzień...

Obrazek

Zawilce szaleją...

Obrazek

Z bliska..

Obrazek

Dokupiłam dwie smagliczki:)

Obrazek

Azalia Giblartar w tym roku ma inaczej wybarwione pąki....bordowe?

Obrazek

I na koniec rh mojej sąsiadki...no musiałam pokazać to cudo ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ania cudo u sąsiadki, ale u Ciebie też niczego nie brakuje. ;:oj
Azalia Persil ma kwiaty wyjątkowej urody.
Widziałam dziś żółtą smagliczkę i bacopę pełną. Bacopa mnie nie zainteresowała, ale smagliczka
owszem ładna.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Persil śliczna, ale ja nieodmiennie wzdycham do zawilców ;:167 .
Rh sąsiadki imponujący ;:224 , ale Ty tez kiedyś będziesz miała taki :wink: ;:108 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale wielkie krzaczysko ;:108 Zrob jeszcze foto jak juz calkiem zakwitnie, to bedzie dopiero czad.
Edeny bedziemy ogladac i porownywac, w zeszlym roku mialy po dwa kwiaty ale teraz pakow jest troche wiecej.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Jako, że nie znam się na różach... z ciekawości zobaczyłam jak kwitnie Eden. Jest prześliczna! I znalazłam fajne towarzystwo dla niej: powojnik Nelly Moser, gdzieś na zdjęciach fajnie ten duet wyglądał ;:333 Persil jest piękną azalią i chyba nie ma z nią problemów?
Aniu, powiedz jaka to żurawka ( ta limonkowa), bo ja szukałam ostatnio Citronelle i nigdzie nie ma... Czy to ta?
Ten rododendron sąsiadki - cudo. Ile ma lat?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, cudne te zawilce, azalie i rhododendrony ;:63 Czym zasilasz rh, że tak bujnie kwitną :?:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju nie wiem,czy się kiedyś doczekam takich krzaków RH,one są wyjątkowe,mają ponad 20 lat i co roku tak pięknie kwitną.
Po kwitnieniu trzeba wyłamywać w odpowiednich miejscach pędy i pobudzać do wytwarzania nowych ;:108
Żółta smagliczka? Nie wiedziałam,że takowa istnieje, muszę się porozglądać ;:333

Agatko zawilce są piękne,szkoda tylko,że tak krótko kwitną ;:224 No ale przecież fotki zostają ;:131
Zawsze wzdycham mijając Rh sąsiadki,nadziwić się nie mogę,ile kwiecia jest na jednym.Na żywo robi niesamowite wrażenie ;:oj

Jule jak zdążę to zrobię fotę RH ,na działce będę dopiero w poniedziałek.
Edenki kochane ;:167

Bozunia Eden można łączyć ,a nawet trzeba z powojnikiem,daje to na pewno wspaniały efekt ;:108 Nelly Moser oglądnęłam,bo go nie znałam,rzeczywiście ładny kolorek:)
Persil w tamtym roku złapała ją mączniak,ale po oprysku w tym roku jest ok,ma zielone liście i piękne,duże kremowo-białe kwiaty z żółtym oczkiem ;:215
Żurawka to Tiramisu,zimę zniosła bardzo dobrze,polecam:)
Rh ma ponad 20 lat także już osiągnął dawno pełnoletność ;:224

Moniś dziękuję ;:108 podsypuję wiosną albo azofoską,a jak nie mam to obojętnie jakim nawozem do roślin kwasolubnych ;:108
Ten duży RH to niestety nie mój,w realu on jest wielki,dużo miejsca zajmuje ...

Dziś już z rana jest 20 stopni,jutro ochłodzenie,a w niedzielę chłodno,ciekawe jak będzie w poniedziałek ;:130
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”