Pompa do nawadniania,wąż i inne akcesoria

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
danpok
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 lut 2011, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pompa do nawadniania

Post »

Witam,
Ja mam pytanie z innej beczki, ale mam nadzieję, że są tu ludzie którzy mają ten proplem już za sobą. Otóż w tym roku podłączyłem się do kanalizacji. W ziemi pozostawiłem zbiornik od szamba do którego podłączyłem rurę odprowadzającą deszczówkę. Poszukuję teraz pompy wodnej do tego zbiornika. Mam z tym związane dwa problemy. Pierwszy średnica otworu do szamba to 20 cm (przez ten otwór musi zmieścić się pompa), drugi woda w tym szambie nie należy do czystych. Proszę o radę jaką pompę powinienem kupić? Zapomniałem dodać, iż chciałbym tą wodę wykorzystać do podłączenia zraszaczy do podlewania trawki. Proszę o pomoc.
danpok
barth0
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lip 2015, o 13:19

Post »

Witam, podłacze sie pod temat, co do tej pompy wody to znalazlem pompy pracujace na 12V, potrzebuje taka na dzialke bo nie mam zasilania, a potrzebuje ja od 6 do 8 mikro zraszaczy o wydajnosci 70L/h sztuka. Tunel foliowy ma 10m dlugi i 6m szeroki 3m wysoki. Chce puscic dwie linie po trzy cztery zraszacze na strone. Prosze o pomoc w wyborze pompy z ponizszego linka tylko zeby byla ona na 12V. Pozdrawiam.

Proszę pisać z użyciem wszystkich polskich liter (ą,ć,ó..itd),w przeciwnym razie posty będą usuwane,
tak jak linki reklamowe./Admini.
jaro710j
200p
200p
Od: 29 mar 2015, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U nas w Polsce .... jest najlepszą marką jeżeli chodzi o motopompy czy agregaty. Ja mam dokładnie ten model motopompy -... 20 CX,.".
Taaa jasne :roll: Najlepsza marka, tylko przez przypadek nikt nigdy o niej nie słyszał, z silnikiem dokładnie tego producenta i do tego cytacik: "wysokiej jakości górnozaworowe silniki spalinowe produkowane w oparciu o myśl techniczną jednego z wiodących japońskich producentów":;230 Wnioskuję w tym miejscu o dodanie regulaminu zapisu, że każda perfidna reklama skutkuje najpierw banem (oczywiście na ip i użytkownika) na miesiąc, a za drugim razem na 1000 lat 8-)
Awatar użytkownika
AdamPi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 maja 2015, o 11:51

Post »

jaro710j pisze:
U nas w Polsce ....jest najlepszą marką jeżeli chodzi o motopompy czy agregaty. Ja mam dokładnie ten model motopompy - .... 20 CX, .
Taaa jasne :roll: Najlepsza marka, tylko przez przypadek nikt nigdy o niej nie słyszał, z silnikiem dokładnie tego producenta i do tego cytacik: "wysokiej jakości górnozaworowe silniki spalinowe produkowane w oparciu o myśl techniczną jednego z wiodących japońskich producentów":;230 Wnioskuję w tym miejscu o dodanie regulaminu zapisu, że każda perfidna reklama skutkuje najpierw banem (oczywiście na ip i użytkownika) na miesiąc, a za drugim razem na 1000 lat 8-)
Nie rozumiem czemu uważasz że jak ty nie słyszałeś o tej marce to już nikt nie słyszał. Ja mam np tej marki agregat i bardzo dobrze się sprawdza! Nie jest to może jakaś bardzo droga firma i dlatego niej nie słyszałeś. Jest to taki typowy średniak ale w swojej cenie według mnei dający rade. Mówię tu o agregatach ale podejrzewam ze z motopompami jest podobnie...
Awatar użytkownika
asprokol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2012, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tłumacząc na język ludzki firma klecąca niskiej jakości sprzęt z chińskich podzespołów. Potwierdza się tylko reguła im gorszy sprzęt tym nachalniejsza szeptana reklama.
Śmieszne chwyty reklamowe zastosowane na stronie producenta i powtarzające się jak modlitwa zdanie "produkowane w oparciu..... "

Buty produkowane w oparciu o myśl techniczną jednego z wiodących europejskich producentów opon ;:306
http://images75.fotosik.pl/837/eb7723cc99ef7139med.jpg

Miałem kilka pomp i stwierdzam że żadna chińska ani w oparciu ani bez oparcia nie dawała więcej niż 60% deklarowanej wydajności.
Mój jest ten kawałek podłogi,
Nie mówcie mi więc, co mam robić!
Moja wizytówka - zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”