Pompa do nawadniania,wąż i inne akcesoria
Re: Pompa do nawadniania
Witam,
Ja mam pytanie z innej beczki, ale mam nadzieję, że są tu ludzie którzy mają ten proplem już za sobą. Otóż w tym roku podłączyłem się do kanalizacji. W ziemi pozostawiłem zbiornik od szamba do którego podłączyłem rurę odprowadzającą deszczówkę. Poszukuję teraz pompy wodnej do tego zbiornika. Mam z tym związane dwa problemy. Pierwszy średnica otworu do szamba to 20 cm (przez ten otwór musi zmieścić się pompa), drugi woda w tym szambie nie należy do czystych. Proszę o radę jaką pompę powinienem kupić? Zapomniałem dodać, iż chciałbym tą wodę wykorzystać do podłączenia zraszaczy do podlewania trawki. Proszę o pomoc.
danpok
Ja mam pytanie z innej beczki, ale mam nadzieję, że są tu ludzie którzy mają ten proplem już za sobą. Otóż w tym roku podłączyłem się do kanalizacji. W ziemi pozostawiłem zbiornik od szamba do którego podłączyłem rurę odprowadzającą deszczówkę. Poszukuję teraz pompy wodnej do tego zbiornika. Mam z tym związane dwa problemy. Pierwszy średnica otworu do szamba to 20 cm (przez ten otwór musi zmieścić się pompa), drugi woda w tym szambie nie należy do czystych. Proszę o radę jaką pompę powinienem kupić? Zapomniałem dodać, iż chciałbym tą wodę wykorzystać do podłączenia zraszaczy do podlewania trawki. Proszę o pomoc.
danpok
Witam, podłacze sie pod temat, co do tej pompy wody to znalazlem pompy pracujace na 12V, potrzebuje taka na dzialke bo nie mam zasilania, a potrzebuje ja od 6 do 8 mikro zraszaczy o wydajnosci 70L/h sztuka. Tunel foliowy ma 10m dlugi i 6m szeroki 3m wysoki. Chce puscic dwie linie po trzy cztery zraszacze na strone. Prosze o pomoc w wyborze pompy z ponizszego linka tylko zeby byla ona na 12V. Pozdrawiam.
Proszę pisać z użyciem wszystkich polskich liter (ą,ć,ó..itd),w przeciwnym razie posty będą usuwane,
tak jak linki reklamowe./Admini.
Proszę pisać z użyciem wszystkich polskich liter (ą,ć,ó..itd),w przeciwnym razie posty będą usuwane,
tak jak linki reklamowe./Admini.
Taaa jasneU nas w Polsce .... jest najlepszą marką jeżeli chodzi o motopompy czy agregaty. Ja mam dokładnie ten model motopompy -... 20 CX,.".

Nie rozumiem czemu uważasz że jak ty nie słyszałeś o tej marce to już nikt nie słyszał. Ja mam np tej marki agregat i bardzo dobrze się sprawdza! Nie jest to może jakaś bardzo droga firma i dlatego niej nie słyszałeś. Jest to taki typowy średniak ale w swojej cenie według mnei dający rade. Mówię tu o agregatach ale podejrzewam ze z motopompami jest podobnie...jaro710j pisze:Taaa jasneU nas w Polsce ....jest najlepszą marką jeżeli chodzi o motopompy czy agregaty. Ja mam dokładnie ten model motopompy - .... 20 CX, .Najlepsza marka, tylko przez przypadek nikt nigdy o niej nie słyszał, z silnikiem dokładnie tego producenta i do tego cytacik: "wysokiej jakości górnozaworowe silniki spalinowe produkowane w oparciu o myśl techniczną jednego z wiodących japońskich producentów":;230 Wnioskuję w tym miejscu o dodanie regulaminu zapisu, że każda perfidna reklama skutkuje najpierw banem (oczywiście na ip i użytkownika) na miesiąc, a za drugim razem na 1000 lat
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tłumacząc na język ludzki firma klecąca niskiej jakości sprzęt z chińskich podzespołów. Potwierdza się tylko reguła im gorszy sprzęt tym nachalniejsza szeptana reklama.
Śmieszne chwyty reklamowe zastosowane na stronie producenta i powtarzające się jak modlitwa zdanie "produkowane w oparciu..... "
Buty produkowane w oparciu o myśl techniczną jednego z wiodących europejskich producentów opon
http://images75.fotosik.pl/837/eb7723cc99ef7139med.jpg
Miałem kilka pomp i stwierdzam że żadna chińska ani w oparciu ani bez oparcia nie dawała więcej niż 60% deklarowanej wydajności.
Śmieszne chwyty reklamowe zastosowane na stronie producenta i powtarzające się jak modlitwa zdanie "produkowane w oparciu..... "
Buty produkowane w oparciu o myśl techniczną jednego z wiodących europejskich producentów opon

http://images75.fotosik.pl/837/eb7723cc99ef7139med.jpg
Miałem kilka pomp i stwierdzam że żadna chińska ani w oparciu ani bez oparcia nie dawała więcej niż 60% deklarowanej wydajności.