W domu jest tak kameralnie i nastrojowo i można sobie jeszcze do tego puścić http://www.youtube.com/watch?v=1XeTdfgGUWwcantati pisze:Ale czemu chcesz to robić w domu?

Pozdrawiam
W domu jest tak kameralnie i nastrojowo i można sobie jeszcze do tego puścić http://www.youtube.com/watch?v=1XeTdfgGUWwcantati pisze:Ale czemu chcesz to robić w domu?
z mojego doświadczenia z dyniami bez łupinowymi ( nie jestem pewien jaka to odmiana, bo od kilku lat sieję z własnych nasion, ale chyba to była właśnie Olga) wynika, że zarówno nasiona jak i reszta nadaje się do spożycia, a niektórzy twierdzą, że jest lepsza od innych odmian, ale bardzo ciężko się ją obieraMlody_Ogrodnik pisze:Czy ktoś na forum siał dynie Olgę ? Dobre są z niej przetwory ? Czy nadaje się tylko na nasiona a reszta na kompost ?
Miałam Olgę. Kisiłam ja z kapustą (mniam), robiłam placki a'la ziemniaczane (dość twarda i nie leje się z niej sok podczas tarcia na grubym tarle). Więcej nie robiłam.Mlody_Ogrodnik pisze:Czy ktoś na forum siał dynie Olgę ? Dobre są z niej przetwory ? Czy nadaje się tylko na nasiona a reszta na kompost ?