Małgoś współczuję kłopotów z trawami, mam nadzieję, ze w poniedziałek wszystko się wyjaśni i wreszcie dotrą....
Przepięknie kwitną Ci clematisy, ja 4 straciłam po zimie ....i rododendron cudeńko, przepiękny ma kolorek
Małgoś , hostki bardzo ładne, biała , trochę krótko jest biała Złotlin i krzewuszka U Ciebie kwitną , u mnie złotlin nie ma kwiatów a krzewuszka przemarzła do śniegu.
Małgosiu, wiem co to znaczy jak Cię sprzedawca zwodzi a Ty czekasz i czekasz a codziennie inną wersję słyszysz. Mnie to nauczyło jednego, kupuję za pobraniem, paczki przychodzą szybko a im większa kwota pobrania to szybciej , miałam dwie takie przesyłki które wszystkich wkoło zaszokowały, dzisiaj zamówiłam - jutro miałam paczkę, to dopiero był ekspres Mam nadzieję że się doczekasz wreszcie swoich traw. Ja swoje trawy zamawiałam w hyzopie, ale mi od razu powiedzieli że czeka się długo, a nie zwodzili. Małgosiu w wolnej chwili spójrz na 56 (chyba) stronę i powiedz co ta za elegant, ten iglak pienny ? Miłego dnia
Ewa,wiem,ze jestem pechowa,ale żeby aż tak.Dobrze,że byliny zamawiała Bożenka na siebie,bo też na pewno byłyby przeboje.
Ilonko,kalinę kupiłam tydzień temu już kwitnącą,bo mam dwie które miały być kuliste,a są płaskie.Białą hostę kupowałam w ubiegłym roku u nas w ogrodniczym,alke miał też Podstolec Marek.Zamów u niego w przyszłym roku,bo wszystkie hosty od niego pieknie rosną i są naprawdę dorodne sadzonki.
Aguś, rh z każdą godziną pokazują swóje piękno.Chciałabym,żeby te 3 razem zakwitły,ale chyba tak nie będzie.
Tadziu,to kwitnące kolkwicja,kupiłam ją razem z kaliną tydzień temu już kwitnącą.Krzewuszek mam sporo odmian,chyba 7,ale wszystkie dopiero w pąkach.
Iwonko,nie wiem czy zdecyduję się jeszcze zamówić przez internet.Wolę zapłacić drożej i widzieć co kupuję.Pewna jestem na towar i wiarygodność Podstolca Marka i jego mogę polecić z czystym sumieniem.Nie wzeszło mi kilka roślin od niego,ale musiała być jakaś inna przyczyna niż złe sadzonki,bo wszystkie były żyjące i zdrowe.Płaciłam za jedną sadzonkę,a w większości gatunków było po kilka.
Małgosiu współczuję tej nerwówki bo wiem co to znaczy czekać na wyczekiwane roślinki a one nie nadchodzą
pięknie Ci rozkwitają czosnki a u mnie ani szt nie widać na horyzoncie cóż za rok tyle mam strat że szok
Małgosiu witaj w niedzielny poranek. Śledzę Twoje perypetie z trawami kilka dni i mam pytanie weszłam do sklepu z trawami po linku jednego z forumowiczów czy to oni tak zawiedli Cię: http://www.ogrodytraw.eu/index.php?k5,trawy-ozdobne ? Miałam ochotę coś zamówić lub osobiście kupić u nich jak będę na zjeżdzie bo to w Łodzi.
Zapomniałam dodać Iwonce,że na 56 stronie na pniu jest tylko modrzew,czy o niego ci chodziło?
Bonia,ja kupowałam sporo czosnków ozdobnych we wrześniu u nas na agrze,ale nigdzie ich nie widze,a nie oznaczyłam sobie gdzie sadzę.Też pewnie gdzieś je wcieło.
Ewa,o tym samym miejscu mówimy,niestety.
A ja Gosiu będąc na Twoim miejscu ...nie czekała bym tak długo na trawy . Podziękowała bym temu panu za współpracę i żądała bym zwrotu kasy . To wystawianie nerwów na próbę i lekceważenie klienta . A jeszcze jak przezcytałam słowa Wandzi ,że trawki raczej mikre ...to ja wysiadam .
Takich sprzedawców ...tym bardziej ,że są ze swoją ofertą na FO trzeba piętnować ...masz do tego prawo ...bo to Twoje pieniądze ...o nerwach nie wspominam .
Z racji tego,że tyle lat pracowałam w handlu jestem na razie wyrozumiała.Poczekam na załtwienie sprawy przez p.Anete, bo ten pan jako handlowiec to dla mnie porażka totalna.Jeżeli szanuje sie klientów,którzy zamawiają za tysiące,a tych drobnych lekceważy to gdzie tu etyka handlowca?
Gosiu ...a myślisz , że ma na względzie jakąkolwiek etykę ...? Tu się liczy kasa i to dużo kasy ...a nie patrzy się ani na towar , ani na klienta , byle poszło .
Ja prowadziłam sklep przez 17 lat ...klienci są różni , czasem trzeba było zacisnąć zęby i nic się nie odzywać , tylko się uśmiechnąć .
Jagódko,jak ja znam to zaciskanie zębów Miałam kiedys takiego faceta,który wyszedł z apteki wszedł do mnie do sklepu, spuścił spodnie i d....ę sobie wysmarował maścią i poszedł/apteke mam w sąsiedztwie./
Jagódko,a oglądałaś moje jagody kamczackie?Nie wiem czy mam je wynieść spod tej kratki,czy one będą się pięły?
Zgadzam się w tej kwestii z Jagódką - podziękowałabym i zażądała zwrotu kasy... Mamy połowę maja, więc bajki o czekaniu na to, by trawki podrosły żeby klient dostał ładne sadzonki można włożyć sobie w... Widzę co się dzieje z trawami w okolicznych szkółkach, które przecież specjalizują się w innych roślinach - piękne okazy traw można już kupić, bez żadnej łaski...
malgocha1960 pisze:Jagódko,jak ja znam to zaciskanie zębów Miałam kiedys takiego faceta,który wyszedł z apteki wszedł do mnie do sklepu, spuścił spodnie i d....ę sobie wysmarował maścią i poszedł/apteke mam w sąsiedztwie./
Jak Ci zwrócą kasę to sobie możesz zamówić tam gdzie Efcia polecała , i będziesz miała piekne sadzonki a nie zdziebełka ...no chyba ,ze Ci się zrewanżują ,,,,czego Ci szczerze życzę Małgoniu