Skromny ogród Joli część 7
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
Witaj Jolu piękny ten pięciornik poziomkowy.
Dużo zieleni to to co bardzo lubię ,kwitnące krzewy floksy nawet hosty już porozwijały listki u mnie jeszcze im to troszkę zajmie i skarpa jaka kwitnąca no a pięciornik poziomkowy kwiatuszki ma jak moja poziomkówka indyjska a co najważniejsze prace przy dachu masz już za sobą a mnie to czeka w przyszłym roku , rabatki będę musiała ogrodzić drutem kolczastym żeby szkodniki nie wchodzili
Joluś fajnie się spacerowało
Joluś fajnie się spacerowało
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ogromny i piękny masz ten ogród Jolu.
Od dawna go odwiedzam i widzę zmiany jakie w nim następują.
Róż szkoda oczywiście,ale jestem pewna,że dokupisz je ,bo róż w ogrodzie zabraknąc nie może
ale za to utrzymał Ci się piękny żarnowiec.
I muszę zapytać bo nurtuje mnie to od dawna a nigdy nie trafiłam na tę wiadomość,czy tym nasypem jeżdżą pociągi?
Od dawna go odwiedzam i widzę zmiany jakie w nim następują.
Róż szkoda oczywiście,ale jestem pewna,że dokupisz je ,bo róż w ogrodzie zabraknąc nie może
ale za to utrzymał Ci się piękny żarnowiec.
I muszę zapytać bo nurtuje mnie to od dawna a nigdy nie trafiłam na tę wiadomość,czy tym nasypem jeżdżą pociągi?
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja się zastanawiałam dlaczego ta truskawka kwitnie na żółto.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieniu dziękuje
Asieńko dziękuje już niebawem będziesz spacerować po nim
Eluś to prawda jak dużo zieleni to i świat piękniejszy...... co do dachu to tak już prawie ukończone a najgorsze jest to że coś mi ostatnio pada na wzrok kasy nie widzę
Krysiu dziękuję za tyle miłych słów, staramy się całą rodzinką aby ogród z roku na rok był coraz piękniejszy .....
Róże na pewno dokupię ale posadzę w innych miejscach a na tą byłą różaną rabatę planuje posadzić coś innego np...koło tych murowanych murków jakieś floksy aby ten beton zarosły a w środku może pięciorniki sama jeszcze nie wiem.....
Krysiu ten nasyp to jest nasyp kolejowy, śmigają po nim pociągi maszyniści już nas znają kiedy przejeżdżają zawsze dają sygnał na powitanie jest to bardzo miłe.......
Mariolu oj chyba teraz nic nas wstanie nie jest zaskoczyć
Kochani teraz mam taką prośbę do Was czy ktoś wie, jakie rośliny lubiące wilgotną glebę i rosnące w słońcu w ubiegłym roku koło stawu zrobiłam dwie rabaty w środku rosną hortensje bukietowe i krzaczaste a w koło otoczyłam je młodym bukszpanem. Nie ciekawie wygląda ten bukszpan chyba nic z niego nie będzie, sadząc go nie doczytałam że nie lubi mokrego podłoża......teraz zastanawiam się co posadzić na obwódki
Asieńko dziękuje już niebawem będziesz spacerować po nim
Eluś to prawda jak dużo zieleni to i świat piękniejszy...... co do dachu to tak już prawie ukończone a najgorsze jest to że coś mi ostatnio pada na wzrok kasy nie widzę
Krysiu dziękuję za tyle miłych słów, staramy się całą rodzinką aby ogród z roku na rok był coraz piękniejszy .....
Róże na pewno dokupię ale posadzę w innych miejscach a na tą byłą różaną rabatę planuje posadzić coś innego np...koło tych murowanych murków jakieś floksy aby ten beton zarosły a w środku może pięciorniki sama jeszcze nie wiem.....
Krysiu ten nasyp to jest nasyp kolejowy, śmigają po nim pociągi maszyniści już nas znają kiedy przejeżdżają zawsze dają sygnał na powitanie jest to bardzo miłe.......
Mariolu oj chyba teraz nic nas wstanie nie jest zaskoczyć
Kochani teraz mam taką prośbę do Was czy ktoś wie, jakie rośliny lubiące wilgotną glebę i rosnące w słońcu w ubiegłym roku koło stawu zrobiłam dwie rabaty w środku rosną hortensje bukietowe i krzaczaste a w koło otoczyłam je młodym bukszpanem. Nie ciekawie wygląda ten bukszpan chyba nic z niego nie będzie, sadząc go nie doczytałam że nie lubi mokrego podłoża......teraz zastanawiam się co posadzić na obwódki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, ależ się zmieniło Twoje królestwo od ubiegłego roku
Piękne hostowisko, mnóstwo kwitnących krzewów... i szczodrzeńce!! Ze swoimi już się pożegnałam w ubiegłym roku- ciągle przemarzały.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Piękne hostowisko, mnóstwo kwitnących krzewów... i szczodrzeńce!! Ze swoimi już się pożegnałam w ubiegłym roku- ciągle przemarzały.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Witaj Jolu
1 dawno mnie nie bło u Ciebie jak zresztą i na forum. Twój ogród coraz piękniejszy. jak ty to robisz że pomiędzy roślinkami masz ziemię i żadnych chwastów ? ja mam wrażenie że wszędzie musiałabym obsypać korą bo jak nie to rosną jak oszalałe..
Słodki ten konik z wozem
1 dawno mnie nie bło u Ciebie jak zresztą i na forum. Twój ogród coraz piękniejszy. jak ty to robisz że pomiędzy roślinkami masz ziemię i żadnych chwastów ? ja mam wrażenie że wszędzie musiałabym obsypać korą bo jak nie to rosną jak oszalałe..
Słodki ten konik z wozem
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Moniś dziękuje
Co roku są jakieś straty ale w tym wyjątkowo większość róż przemarzła, budleje wszystkie, barbule tak samo nie wspomnę że w całym ogrodzie przemarzł barwinek i wiele wiele innych roślin.......
Opłakałam już je i teraz trzeba w ich miejsce kupić co innego.....
Witaj Onuś to samo można powiedzieć o mnie tez zaniedbałam wiele ogrodów mam nadzieję że nadrobię
Co do chwastów to też ich mam w bród całymi dniami nic nie robię tylko plewię......z czasem muszę pomyśleć i znaleźć jakieś rozwiązanie......
Pozdrawiam Wszystkich mocno jak i gorąco
Co roku są jakieś straty ale w tym wyjątkowo większość róż przemarzła, budleje wszystkie, barbule tak samo nie wspomnę że w całym ogrodzie przemarzł barwinek i wiele wiele innych roślin.......
Opłakałam już je i teraz trzeba w ich miejsce kupić co innego.....
Witaj Onuś to samo można powiedzieć o mnie tez zaniedbałam wiele ogrodów mam nadzieję że nadrobię
Co do chwastów to też ich mam w bród całymi dniami nic nie robię tylko plewię......z czasem muszę pomyśleć i znaleźć jakieś rozwiązanie......
Pozdrawiam Wszystkich mocno jak i gorąco
- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
Ależ Ty masz Joluś tych hektarów
Podziwiam Cię
Ja nie wiem czy bym dała sobie radę z tym...
Podziwiam Cię
Ja nie wiem czy bym dała sobie radę z tym...
Witaj Joluś, jaka piękna, soczysta zieleń u Ciebie w ogrodzie... ale plewienia nie zazdroszczę... też się denerwuje z tym plewieniem i w tym roku gdzie się da kładę włókninę... niby koszt, ale trzeba sobie ułatwiać, żeby mieć i czas popodziwiać trochę ogród a nie tylko w nim robić
Mówisz, że zmarzły Ci wszystkie róże..a robiłaś kopczyki? Dziwne że żarnowiec nie zmarzł i tak pieknie kwitnie bo on chyba dużo wrażliwszy na mrozy....
Mówisz, że zmarzły Ci wszystkie róże..a robiłaś kopczyki? Dziwne że żarnowiec nie zmarzł i tak pieknie kwitnie bo on chyba dużo wrażliwszy na mrozy....
Jolu pięknie u Ciebie jest wiosna była bardzo kolorowa a czy lato już przyszło