kochana Gosia chciałaś się ze mną podzielić naparstnicą
Mi się wydaje ,że to nie ona , ta co mam to ma listek przy listku ....i większe ma te liściorki...jutro pyknę ta co mi się jeno ostała
Odnośnie traw ...już nic nie piszę...czekam aż Ci to wszystko zrekompensują ..innej opcji nie przyjmuje
Dorotko to pokaż jak wyglądają liście,bo ja miałam w ubiegłym roku białą i wiem,że roztrzepałam nasiona to powinno się wysiać.Poszukam zdjecia z ubiegłego roku,bo może to nie naparstnica.
Małgosiu moja naparstnica ma zupełnie inne listki w początkowej fazie są podobne do dziewanny i przez to ja sobie wypieliłam dużo siewek naparstnicy......a może Twoja jest inna ...
Małgosiu ,kilka dni mnie nie było u Ciebie ,więc myślałam,że przesyłkę z trawkami już otrzymałaś a tu nic...Ty to masz cierpliwość dziewczyno! Ale i innego wyjścia też za specjalnie nie widzę.Te zakupy internetowe powoli zaczynają mnie irytować,sprzedawcy żądają zapłaty z góry a potem robią co chcą. Z moich 16 trawek kupionych na All , 3 nie dają oznak życia.Chyba będę musiała skontaktować się ze sprzedawcą.
Małgoś ,siewki naparstnicy wychodzą dość późno za to raczej niezawodnie ,więc i tu trochę cierpliwości trzeba.Może zdarzyć się, że siewka ubiegłoroczna przetrwa zimę (ja mam takie trzy) wtedy już łatwo ja poznać, bo to dość duża rozeta.
Witaj Małgosiu, zdjęcia z ogrodu super, ja wczoraj też walczyłam do późna w ogrodzie, obkopywałam iglaki i zrobiłam rabatę przy płocie, teraz muszę sobie zorganizować roślinki by ją obsadzić.
Miłego dnia