Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.3
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.3
BrzoskwinkoMoje pomidorki są takie jak wczoraj. Na razie ich stan się nie pogarsza. Dziś niczym nie podgrzewałam. Mąż na pewno chciał dobrze (dla tego nadal żyje ),ale narzucał tam nie tylko węgla, ale i trocin. Według mnie, musiało być sporo wszystkiego. Wrzucił na grila cały worek węgla!!!
Farelki nie mam,ale może trzeba kupić? Zazwyczaj sprawdzały się duże w wkłady do zniczy, które stoją w garażu nie ruszone .
Farelki nie mam,ale może trzeba kupić? Zazwyczaj sprawdzały się duże w wkłady do zniczy, które stoją w garażu nie ruszone .
Mam pytanie - czy Miedzian , który był rozrobiony z wodą jakieś dwa tygodnie temu nadaje się jeszcze do użytku? Czy może lepiej rozrobić już nową porcję? Chcę dziś wysadzić resztę pomidorów i nie wiem , czy mogę go jeszcze użyć.
Pozdrawiam,Małgorzata
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bo po mnie ciarki przeleciałyforumowicz pisze:Poczekaj, poczekaj. Krytyczna noc na całym podkarpaciu to noc z czwartku na piątek. Lokalnie moze być nawet do -5 * C.
Pozdrawiam
Dzięki bardziej się "przyłożę"
basow@
Zawiesina wodna jest dość stabilna. Po miesiącu ulega rozkładowi ok 5 % środka.
Zawiesina wodna jest dość stabilna. Po miesiącu ulega rozkładowi ok 5 % środka.
forumowicz - dzięki za odpowiedź Pędzę sadzić w takim razie , bo u mnie nie pada.
Pozdrawiam,Małgorzata
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
My rozpaliliśmy grill i gdy już był wegiel czerwony położyłam na to mokre próchno. Nakryłam z góry blachą by mi dziury w suficie nie wypiekło i do tunelu. Oj, dymiło.MENA515 pisze:BrzoskwinkoMoje pomidorki są takie jak wczoraj. Na razie ich stan się nie pogarsza. Dziś niczym nie podgrzewałam. Mąż na pewno chciał dobrze (dla tego nadal żyje ),ale narzucał tam nie tylko węgla, ale i trocin. Według mnie, musiało być sporo wszystkiego. Wrzucił na grila cały worek węgla!!!
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Ja pierdziu Ale Wy jesteście hardcorowi. No, nie mówcie że jeszcze kiełbaski i żeberka przy okazji były.BRZOSKWINKA pisze:My rozpaliliśmy grill i gdy już był wegiel czerwony położyłam na to mokre próchno. Nakryłam z góry blachą by mi dziury w suficie nie wypiekło i do tunelu. Oj, dymiło.MENA515 pisze:BrzoskwinkoMoje pomidorki są takie jak wczoraj. Na razie ich stan się nie pogarsza. Dziś niczym nie podgrzewałam. Mąż na pewno chciał dobrze (dla tego nadal żyje ),ale narzucał tam nie tylko węgla, ale i trocin. Według mnie, musiało być sporo wszystkiego. Wrzucił na grila cały worek węgla!!!
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
Ja tam tylko zamykam drzwi. Póki co chyba żadnych negatywnych objawów, albo na moich miernotach nie widać
Słońce mam w tunelu od samego wschodu do zachodu to sie gleba grzeje cały dzień i przez pare godzin nocy oddaje.
Dziś o 8:00 miałem prawie 20*C
Słońce mam w tunelu od samego wschodu do zachodu to sie gleba grzeje cały dzień i przez pare godzin nocy oddaje.
Dziś o 8:00 miałem prawie 20*C
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Brzoskwinka..
Widzę że Ci moje szalone pomysły się podobają..
najpierw karmienie z butelki..teraz wędzenie
Ja wczoraj dałam iglaki... jk się zajeły i żażyły..
na to pół płyty chodnikowej..
Przydusi troche, nagrzeje się i też oddawać ciepło będzie lepiej niż drewienka
Najlepsze jest to że dym ulatnia się górą..i wisi chmurka do danego poziomu.. okienka mam wtedy lekko uchylone i co lepsze..
zarąbisty to sposób na sprawdzenie szczelności swojej szklarenki tunelu czy innego inspektu
Widzę że Ci moje szalone pomysły się podobają..
najpierw karmienie z butelki..teraz wędzenie
Ja wczoraj dałam iglaki... jk się zajeły i żażyły..
na to pół płyty chodnikowej..
Przydusi troche, nagrzeje się i też oddawać ciepło będzie lepiej niż drewienka
Najlepsze jest to że dym ulatnia się górą..i wisi chmurka do danego poziomu.. okienka mam wtedy lekko uchylone i co lepsze..
zarąbisty to sposób na sprawdzenie szczelności swojej szklarenki tunelu czy innego inspektu
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Po mierzeniu nocnych temperatur, przy uchylonych drzwiach do foliaka, było ok. 6-7st.C. Myślę, że to niezły wynik
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- czarna_inez
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 maja 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam!! Widzę, że bardzo tu... pomidorowo ;) Mam pytanie, moje pomidorki są już spore, mają ok 25 - 30 cm, siedzą sobie na razie na parapecie, ale muszę je na dniach wysadzić do gruntu - wybywam na wakacje. Problem w tym, jak chyba wszędzie w tym roku, że noce zimne. U mnie najniższa temp ma spaść do +2 C, czy pomidory to wytrzymają? Szkoda by mi ich było Z drugiej strony nie mogę ich zostawić w domu, bo nikt ich tu nie podleje, a po drugie żyją w małych "parcianych" doniczkach, z którymi planuję je posadzić na grzędzie, obawiam się, że przez 2 tygodnie kiedy mnie nie będzie wyjdą po prostu z tych doniczek
Człowieku - nie masz problemów, posadź sobie pomidora
Człowieku - nie masz problemów, posadź sobie pomidora
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Przez dwa tygodnie to samych bidulków nie zostawiaj w małych doniczkach, bo raczej tak długo nie przeżyją Moje w półlitrowych kubkach podlewam teraz co 2 dzień, mają po ok. 30-35 cm wysokości i potrzebują naprawdę masę wody.
Jeśli nie masz komu ich podrzucić na ten czas, to moim zdaniem albo przesadź do dużo większych donic i porządnie podlej, albo rzeczywiście zaryzykuj i wysadź do gruntu...
Jeśli nie masz komu ich podrzucić na ten czas, to moim zdaniem albo przesadź do dużo większych donic i porządnie podlej, albo rzeczywiście zaryzykuj i wysadź do gruntu...
Pozdrawiam, Dorota
Czyli gdzie?czarna_inez pisze: U mnie najniższa temp ma spaść do +2 C,
Kiedy wyjazd?