Kasiu ciśnij , ciśnij bo podejrzewam, że efekt będzie wspaniały tak jak i cała reszta ogrodu. Ja jeszcze daję chwilkę swojej ketmii syryjskiej, a jak się nie obudzi to w czerwcu muszę ją wykopać. Do posadzenia zostały jeszcze clemki i lobelia, ale czekam na ciepełko.
Kasiu tylko nożycami do trawki, bez żadnych form, najpierw końcówki, a potem do jeszcze ok. 20cm i tak ze 3 razy w sezonie.
Kasiu dzięki

z pęcherznicami to moja pierwsza próba więc zobaczymy czy im się spodoba. Niezapominajki wsadziłam w zeszłym roku (2 kępki) rozsiały się strasznie, ale są zdrowe, więc tak naprawdę nie wiem czy mam je ciąć po kwitnieniu czy tak zostawić?
Madziu pęcherznice nawet spoko wyglądają w plecionce, ale zobaczymy czy będzie im służyć to nowe ubranko. Mam ich dużo więcej m.in. w skrzyniach i właśnie te chciałabym prowadzić w formie piennej, ale najpierw sprawdzę jak te będą reagować. Clematisy fajne, ale właśnie doczytałam, że ten beautiful bride nie lubi słońca, a miał być posadzony od strony południowej i teraz muszę chyba dokupić jeszcze jeden na kratkę południową