Kawon ( arbuz ) - część 2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bioy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 maja 2012, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 2

Post »

Piękne roślinki, gratulacje :)
Moje arbuzy i melony to przy tych maluszki... Czy takiej wielkości jak powyżej można wysadzać do gruntu?
Pozdrawiam, Jacek
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nitka piękne sadzonki!
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję. :D
bioy, jak najbardziej można. ;:108
pozdrawiam, Anita
korhil
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2012, o 20:29

Post »

Ja wysadzam moje sadzonki w sobote bo zapowwiadają ładnie :D Powiedzcie mi czy jak juz zrobie tą pojrzywice to jak ją przechowywać żeby można jej było użyć za miesiąc czy dwa bo będe miał tego 10 litrów a po rozcięczeniu będzie tego strasznie duzo na moje 24 sadzonki wystarczy dwa litry tego preparatu a chciałbym go jakos przechoać zebym nie musiał robic go od nowa ?

Takie sadzonki no nie wiem ok. 2 miesięczne w jakiej iloscy podlac z 0.5 litra na sadzonki mniej więcej ?? Bardzo prosze o odpowiedz
Awatar użytkownika
bioy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 maja 2012, o 12:04

Post »

NITKA pisze:Dziękuję. :D
bioy, jak najbardziej można. ;:108
Dzięki za odpowiedź. Poczekam więc aż podrosną do takich rozmiarów, bo na razie to maluszki i wysadzę :)
Pozdrawiam, Jacek
korhil
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ja wysadzam moje sadzonki w sobote bo zapowwiadają ładnie Powiedzcie mi czy jak już zrobie tą pojrzywice to jak ją przechowywać żeby można jej było użyć za miesiąc czy dwa bo będe miał tego 10 litrów a po rozcięczeniu będzie tego strasznie duzo na moje 24 sadzonki wystarczy dwa litry tego preparatu a chciałbym go jakos przechoać zebym nie musiał robic go od nowa ?

Takie sadzonki no nie wiem ok. 2 miesięczne w jakiej iloscy podlac z 0.5 litra na sadzonki mniej więcej ?? Bardzo prosze o odpowiedz

Przepraszam że kopiuje ale było na samym dole i nikt by tego nie obejżał i nie uzyskał bym odpowiedzi :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ja przed posadzeniem dałam swoim w dołek obornika końskiego. Mam nadzieje, ze to dobrze.
korhil
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witajcie mam mały problem i prośbe do was :)

Wysadzałem wczoraj arbuzy i czy przykrywaniu agrowłókniną u niektórych arbuzów ułamał sie jeden duzy lisc odam że miały po 4 liscie .. CO mam z tym zrobić czy odciąc go czy zostawić czy w ogóle jest jakas szansa ze cos z takiej sadzonki będzie bardzo prosze o odpowiedz :)
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Korhil :wit , nic im nie będzie, usuń złamane liście, bo będą gnić i mogą przekazać grzyba sadzonkom.
Pozdrawiam, Dorota
korhil
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Po dokładniejszych oględzinach zauważyłem że niejest az tak zle tylko z 3-4 sadzonki urwane po 1 lisciu no i 2 do wyżucenia ale to sobie zastąpie bo mam inne

Czyli mówisz żeby usunąc chyba tak zrobie wielkiedzi dzięki :)
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Koniecznie :D
Pozdrawiam, Dorota
Tobi88222
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 maja 2012, o 21:44

Post »

Hejka! Pierwszy rok uprawiam arbuzy. Do gruntu wsadziłem we wtorek, na noc przykrywałem moje arbuzy folia zeby za bardzo nie zmarzły. Teraz na noc pozostawiam juz bezprzykrywani, alezauważyłem ze na niektorych lisciach sa takie czarne plamy, czym to jest spowodowane? z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
leencis
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 maja 2012, o 16:33

Post »

Hey! W tym roku też wzięłam się za sianie arbuzów. Mam 6szt. BINGO i 5szt. ROSARIO, roślinki dość duże. Z czego 1 ROSARIO już w gruncie i 3 BINGO. Rosario już zawiązują owoce, kilka rośnie wielkości małego paznokcia. Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia odnośnie odmian, to Rosario zdecydowanie szybciej rosną i kwitną, a posiane były w tym samym czasie. Przeczytałam całą cześć I i II tego forum, ale jakoś nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie : dlaczego dolne liście, czyli te które wyrastają, jako pierwsze robią się żółte i więdną? Czy to wina tego, że nie były nawożone? Cały czas podlewałam je wodą, ale w ubiegłym tyg. zakupiłam nawóz w płynie z myślą , że to pomoże, podobno naturalny ,,Produkt hodowli dżdżownic" i podlałam je. Nie oczekuję, że odrazu zaczną mieć zielony kolor, ale nie wiem, co im może być. Stoją na wschodnio/południowym parapecie. Podlewam je regularnie. Mają duże doniczki. Nie ma na nich żadnych muszek, czy innego robactwa.
Jeśli ktoś miał taki sam problem, proszę o rady, wyciągnę z tego coś dla siebie. ;)
Awatar użytkownika
dorkosa
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 22:08

Post »

Pierwsze liście to 'liścienie'. Roślina najczęściej pozbywa się ich, prędzej czy później, gdy wypuści liście właściwe.

P.S. A czy arbuzom wystarczy podlewanie takim biohumusem? Wyczytałam, że to raczej żarłok. Nie masz tam jakiegoś gów...ka.
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Awatar użytkownika
leencis
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 maja 2012, o 16:33

Post »

Dzięki za odpowiedź. ;)
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”