Brzozowe Górki
Re: Brzozowe Górki
W związku z tym, że w czwartek wyjeżdżam, zamieszczam kilka zdjęć. Myślę, że po tygodniu trochę się zmieni:-)
Azalia, która jednak przetrzymała:-)
i kilka nowych zakupów /nie mogłam się powstrzymać;-)/ i oczywiście zapomniałam nazwy tych pięknych kwiatków i proszę o pomoc
W tym roku również na moich sosnach będą kwitły petunie
A to pomysł z ostatniej chwili, bo nie było już co zrobić z dwoma wiadrami kanny
I widok na rabatę kwiatową
i jeszcze jeden kwiatek, którego nie znam
a tak kwitną już moje petunie /wyhodowane z nasionek/
kwitną też już poziomki
Pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających
Azalia, która jednak przetrzymała:-)
i kilka nowych zakupów /nie mogłam się powstrzymać;-)/ i oczywiście zapomniałam nazwy tych pięknych kwiatków i proszę o pomoc
W tym roku również na moich sosnach będą kwitły petunie
A to pomysł z ostatniej chwili, bo nie było już co zrobić z dwoma wiadrami kanny
I widok na rabatę kwiatową
i jeszcze jeden kwiatek, którego nie znam
a tak kwitną już moje petunie /wyhodowane z nasionek/
kwitną też już poziomki
Pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale się dzieje i zakupy (biały to ciemiernik?), petunia własna wysiana chyba w styczniu. Sosny przybrane , truskawki kwitną, rabatki przygotowane na zakupione kwiatki. Piękne widać rękę ogrodniczki ! Miłego pobytu od czwartku ! (do kiedy?)
Ojej, Renatko, to wszystko tak pięknie wygląda, a Ty jesteś zapracowana na śmierć i nie możesz się tym cieszyć. Tak też nie można. Odpuść sobie trochę, odpocznij i daj sobie czas na podziwianie. Widzę, że jedna z tych długich skrzyń jest już obsadzona. I podziwiam kwitnące petunie własnego chowu. Azalia śliczna, cała w kwiatach.
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Reniu jak to wszystko zakwitnie to będzie jak w raju.
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Piękne zakupy Reniu, ten biały to chyba zawilec, te drobne kolorowe to do skrzynek się daje i nazwa to milion dzwonków, tak mi się przynajmniej zdaje, a ten różowy też mam i do tego biały, ale nazwa wypadła mi całkiem z głowy
Już wiem zawciąg nadmorski
Już wiem zawciąg nadmorski
Dziękuję wszystkim za odwiedziny:-)
Maseczko wracam we wtorek w nocy, więc jak odeśpię to na pewno w środę zawitam ponownie
Linetko, masz rację, przesadziłam z tą pracą. Chciałam ze wszystkim zdążyć przed wyjazdem, trochę zapomniałam, że w końcu to dopiero początek maja
Beatko witam w moich skromnych progach:-)
Martusiu dziękuję za pomoc w odszyfrowaniu nazw moich roślinek
Maseczko wracam we wtorek w nocy, więc jak odeśpię to na pewno w środę zawitam ponownie
Linetko, masz rację, przesadziłam z tą pracą. Chciałam ze wszystkim zdążyć przed wyjazdem, trochę zapomniałam, że w końcu to dopiero początek maja
Beatko witam w moich skromnych progach:-)
Martusiu dziękuję za pomoc w odszyfrowaniu nazw moich roślinek
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko, przepięknie. Te długie doniczki, to niezłe pole do popisu. Ile tam roślin możesz zasadzić . Petunie bardzo lubię i słowo daję, podziwiam, że tak ją sobie wychodowałaś. Azalia przepiękna
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Dziękuję Stokrotko:-) Skrzynki już obsadzone, tylko jedna została, pozostałe 6 już mają lokatorów
- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Masz dużo kwiatuszków bardzo piękny rododendron .Lato będzie u Ciebie kolorowe.
No to witam po powrocie:-) Dzisiaj zwiedziłam swoje włości, troszkę podrosło, ale niestety deszcze omijają moją działkę i jest bardzo sucho.
Idę zatem pooglądać co u Was się działo w ogródkach:-)
Idę zatem pooglądać co u Was się działo w ogródkach:-)
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Renia a gdzie zdjęcia skrzyneczek z kwiatkami pokaż proszę
Też czekam niecierpliwie na zdjęcia
- anna1978
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu, poczyniłaś urocze roślinne zakupy. Za chwilę roślinki się ładnie rozrosną, pięknie zazielenią i ukwiecą Twoje rabatki - będzie ślicznie