Ogród Linety
- annamaria-dm
- 50p
- Od: 10 maja 2012, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Linety
Widzę, że roślinki zabezpieczone przed króliczkiem. Fajne koleuski kupiłaś.
Piękny ogród i cudowne roślinki;) Też chciałabym kupić jakiś wieloletni kwiat,ale nie wiem który dobrze mi zimę przetrzyma
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Linetko jak Twoje jukki? Zazdroszczę ich tobie od pierwszej wizyty w Twoim wątku!
Linetko - piękne masz rabatki, dobrze że je odgrodziłaś od futrzastego głodomora Heliotropy i kosaciec już są piękne, a co będzie za kilka dni!
Annamaria, Ogla, dziękuję, roślinki odetchnęły i ja też. A kochany nasz szkodnik baraszkuje po trawniku swobodnie. Mroźną noc spędził w domu, w klatce, a teraz znowu wypuszczony cieszy się słońcem i trawką.
Kasiu, dziękuję za dobre słowo, ale w realu trochę inaczej to wygląda. Za dużo zaniedbań, żeby można było mówić o pięknym ogrodzie. Ale i tak się cieszę każdą roślinką. Z przechowywaniem roślin zimą też miewam kłopoty. Na przykład datury po roku-dwóch zwykle padają zimą w mojej piwnicy. Zaczynają niby się zielenić, a potem pojawia się coś, co wygląda na chorobę grzybową i roślina usycha.
Oby Tobie lepiej się udało.
Igorze, juki dobrze przetrwały zimę, zżółkło wprawdzie kilka dolnych liści, ale reszta wygląda zdrowo. Na razie nie widzę pędów kwiatowych, ale może gdy się ociepli, wreszcie się pokażą. Dziwię się, że cokolwiek u mnie może budzić Twoją zazdrość. Zwłaszcza gdy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu.
Kasiu, dziękuję za dobre słowo, ale w realu trochę inaczej to wygląda. Za dużo zaniedbań, żeby można było mówić o pięknym ogrodzie. Ale i tak się cieszę każdą roślinką. Z przechowywaniem roślin zimą też miewam kłopoty. Na przykład datury po roku-dwóch zwykle padają zimą w mojej piwnicy. Zaczynają niby się zielenić, a potem pojawia się coś, co wygląda na chorobę grzybową i roślina usycha.
Oby Tobie lepiej się udało.
Igorze, juki dobrze przetrwały zimę, zżółkło wprawdzie kilka dolnych liści, ale reszta wygląda zdrowo. Na razie nie widzę pędów kwiatowych, ale może gdy się ociepli, wreszcie się pokażą. Dziwię się, że cokolwiek u mnie może budzić Twoją zazdrość. Zwłaszcza gdy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu.
Kochana jesteś, ale jest tyle rzeczy ogródkowych, którym innym zazdroszczę, że hoho!!! Moja "zielona chusteczka" jak określa rozmiary ogródka moja mama ma jeszcze wieeeeeeeeeeeeele mankamentów
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A jak sierściuch znosi ograniczenie wolności? nie płacze że mu się ziółek pysznych chce?
April, zniósł to dzielnie. Zajął się wyjadaniem z trawnika mniszków i koniczyny, ku obopólnej radości.
A ja w ciągu dnia dokonałam kilku niepokojących obserwacji: mróz jednak poczynił pewne szkody tej nocy, choć nie takie wielkie, jak u niektórych z Was. Ucierpiały świeżo posadzone heliotropy, te nowe, sadzone już w ogrodzeniu. Te stare, objedzone przez królika, są w lepszej kondycji, bo pewnie zdążyły się ukorzenić.
A ja w ciągu dnia dokonałam kilku niepokojących obserwacji: mróz jednak poczynił pewne szkody tej nocy, choć nie takie wielkie, jak u niektórych z Was. Ucierpiały świeżo posadzone heliotropy, te nowe, sadzone już w ogrodzeniu. Te stare, objedzone przez królika, są w lepszej kondycji, bo pewnie zdążyły się ukorzenić.
Teraz Linetko masz dylemat - czy gorszy dla kwiatków jest mróz czy królik
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Linetko swojego koleusa trzymałam tylko w doniczce,póżniej posadziłam szczepkę też do doniczki i to właśnie jest ona,teraz mam jedna już ukorzenioną ,to syn chce i tą muszę pociąć bo jest wielka i porozsadzać i pewnie też do doniczek ,cieszę się bardzo że udało ci się dostać taki sam ,bo jest ciekawy
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
LINETKO
Po długie nieobecności zgłaszam swoją gotowość do oglądania fotek. Nadrobiłam zaległosci, królik absolutnie do schrupania. Gdzie sadzisz heliotropy, bo w tym roku chciałabym spróbować z nimi. Słyszałam że preferują cień? No i jak długo kwitną?
Po długie nieobecności zgłaszam swoją gotowość do oglądania fotek. Nadrobiłam zaległosci, królik absolutnie do schrupania. Gdzie sadzisz heliotropy, bo w tym roku chciałabym spróbować z nimi. Słyszałam że preferują cień? No i jak długo kwitną?
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Ale strzeliłam gapę miałam na myśli helitropy a napisałam koleusy...pięknie i kolorowo u Ciebie
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witaj,przychodzę z rewizytą,ale cały wątek zostawiam sobie na wieczór,teraz tylko się wpisuję,co do dyptamu nic mu nie zaszkodziły majowe przemrozki ,ma się doskonale