Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
annamaria-dm
50p
50p
Od: 10 maja 2012, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Widzę, że roślinki zabezpieczone przed króliczkiem. Fajne koleuski kupiłaś. ;:oj
kasia21
50p
50p
Od: 14 maja 2012, o 10:03

Post »

Piękny ogród i cudowne roślinki;) Też chciałabym kupić jakiś wieloletni kwiat,ale nie wiem który dobrze mi zimę przetrzyma ;:218
Pozdrawiam :heja
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Linetko jak Twoje jukki? Zazdroszczę ich tobie od pierwszej wizyty w Twoim wątku!
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Linetko - piękne masz rabatki, dobrze że je odgrodziłaś od futrzastego głodomora :) Heliotropy i kosaciec już są piękne, a co będzie za kilka dni!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Annamaria, Ogla, dziękuję, roślinki odetchnęły i ja też. :D A kochany nasz szkodnik baraszkuje po trawniku swobodnie. :D Mroźną noc spędził w domu, w klatce, a teraz znowu wypuszczony cieszy się słońcem i trawką. :D
Kasiu, dziękuję za dobre słowo, ale w realu trochę inaczej to wygląda. Za dużo zaniedbań, żeby można było mówić o pięknym ogrodzie. Ale i tak się cieszę każdą roślinką. Z przechowywaniem roślin zimą też miewam kłopoty. Na przykład datury po roku-dwóch zwykle padają zimą w mojej piwnicy. Zaczynają niby się zielenić, a potem pojawia się coś, co wygląda na chorobę grzybową i roślina usycha.
Oby Tobie lepiej się udało.
Igorze, juki dobrze przetrwały zimę, zżółkło wprawdzie kilka dolnych liści, ale reszta wygląda zdrowo. Na razie nie widzę pędów kwiatowych, ale może gdy się ociepli, wreszcie się pokażą. Dziwię się, że cokolwiek u mnie może budzić Twoją zazdrość. :D Zwłaszcza gdy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

;:196 Kochana jesteś, ale jest tyle rzeczy ogródkowych, którym innym zazdroszczę, że hoho!!! Moja "zielona chusteczka" jak określa rozmiary ogródka moja mama ma jeszcze wieeeeeeeeeeeeele mankamentów :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A jak sierściuch znosi ograniczenie wolności? nie płacze że mu się ziółek pysznych chce?
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

April, zniósł to dzielnie. :D Zajął się wyjadaniem z trawnika mniszków i koniczyny, ku obopólnej radości. :D
A ja w ciągu dnia dokonałam kilku niepokojących obserwacji: mróz jednak poczynił pewne szkody tej nocy, choć nie takie wielkie, jak u niektórych z Was. Ucierpiały świeżo posadzone heliotropy, te nowe, sadzone już w ogrodzeniu. Te stare, objedzone przez królika, są w lepszej kondycji, bo pewnie zdążyły się ukorzenić.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Teraz Linetko masz dylemat - czy gorszy dla kwiatków jest mróz czy królik :wink:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Linetko swojego koleusa trzymałam tylko w doniczce,póżniej posadziłam szczepkę też do doniczki i to właśnie jest ona,teraz mam jedna już ukorzenioną ,to syn chce i tą muszę pociąć bo jest wielka i porozsadzać i pewnie też do doniczek ,cieszę się bardzo że udało ci się dostać taki sam ,bo jest ciekawy ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit LINETKO
Po długie nieobecności zgłaszam swoją gotowość do oglądania fotek. Nadrobiłam zaległosci, królik absolutnie do schrupania. Gdzie sadzisz heliotropy, bo w tym roku chciałabym spróbować z nimi. Słyszałam że preferują cień? No i jak długo kwitną?
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Ale strzeliłam gapę ;:oj miałam na myśli helitropy a napisałam koleusy...pięknie i kolorowo u Ciebie :D
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Witaj,przychodzę z rewizytą,ale cały wątek zostawiam sobie na wieczór,teraz tylko się wpisuję,co do dyptamu nic mu nie zaszkodziły majowe przemrozki ,ma się doskonale
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”