Czekam na pierwszy jego kwiat

To już dwie się zastanawiamy.rapunzel pisze:Tak się zastanawiam, czy nieduży powojnik kupiony w biedronce i posadzony gdzieś z miesiąc temu w ogóle zakwitnie w tym sezonie? Rośnie bardzo ładnie i już chyba podwoił swoją wysokość, ale jak czytam, że wszystkim powojniki zaczynają kwitnąć, to zaczynają mnie ogarniać wątpliwości.![]()
Wg opakowania jest to Ville de Lyon, ale ponoć tam powojniki bywają źle oznaczone.
Ville de Lyon to odmiana późno kwitnąca, więc jest nadzieja że zakwitnie.Druga sprawa że z tym oznakowaniem faktycznie bywa różnie.Sam się przekonałem o tym w zeszłym roku.BozenkaA pisze:To już dwie się zastanawiamy.rapunzel pisze:Tak się zastanawiam, czy nieduży powojnik kupiony w biedronce i posadzony gdzieś z miesiąc temu w ogóle zakwitnie w tym sezonie? Rośnie bardzo ładnie i już chyba podwoił swoją wysokość, ale jak czytam, że wszystkim powojniki zaczynają kwitnąć, to zaczynają mnie ogarniać wątpliwości.![]()
Wg opakowania jest to Ville de Lyon, ale ponoć tam powojniki bywają źle oznaczone.Niby ładnie rosną, ale czy zakwitną?
Jeszcze jest czas, wiele powojników zakwita w czerwcu lub lipcu. Moje też dopiero w pąkach a Polish Spirit nawet pąków nie puścił, tylko się rozrasta.BozenkaA pisze:To już dwie się zastanawiamy.rapunzel pisze:Tak się zastanawiam, czy nieduży powojnik kupiony w biedronce i posadzony gdzieś z miesiąc temu w ogóle zakwitnie w tym sezonie? Rośnie bardzo ładnie i już chyba podwoił swoją wysokość, ale jak czytam, że wszystkim powojniki zaczynają kwitnąć, to zaczynają mnie ogarniać wątpliwości.![]()
Wg opakowania jest to Ville de Lyon, ale ponoć tam powojniki bywają źle oznaczone.Niby ładnie rosną, ale czy zakwitną?
Basiu, no tak wygląda, porównaj sobie ze zdjęciem, które wkleiła Gosia _Deirdre.basjak pisze:Agnieszka, czy to może być Matka Urszula Ledóchowska?
Kupiony w ramach akcji ratunkowej, w markeciejego pierwsze kwiaty.