Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko, starałam się z umiarem :lol: obsypałam wszystko co tylko się dało. W P_O jeszcze żadnego nawozu roślinki nie widziały.....mam nadzieję, że przeżyją to wczorajsze zasilanie.
Z ismenami jeszcze czekać :?: Rosną w tych doniczkach jak na drożdżach, już mają 30 cm :!:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Grzesiu - ma ziemię normalną czyli gliniastą ale bardziej suchą niż mokrą i przepuszczalną.
Może twój migdałek po prostu przemarznął.

Priam - przemykam czasem po twoim ogrodzie ale bez śladu, bo nie nadążam z odwiedzaniem i wpisywaniem się we wszystkie. Ale postaram się poprawić.

Guciu - z pewnością zasilanie dobrze na nie wpłynie.Ismeny chyba możesz już wystawić na dwór, ale tak, żeby w razie czego można było sprzątnąć/ mróz /.

Trochę mniej mnie będzie teraz na forum, więc nie martwcie się o mnie. Jak tylko sytuacja się poprawi to wrócę. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak miło sGrażynko spaceruje się u Ciebie :D
Ciepła herbatka w dłoni i takie cieple kolorki przed oczami ... wszystko jak zaczarowane .
A złotlin jest piękny , ja czekam cierpliwie na jego kwiaty ... tylko , że mój podobno miał być pnączem :lol:
No zobaczymi co z niego wyrośnie :roll:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze:Grzesiu - ma ziemię normalną czyli gliniastą ale bardziej suchą niż mokrą i przepuszczalną.:
Ja mam go przy wschodniej ścianie, przy budynku w ziemi, jak sobie przypominam żółtawej, ale takiej zbitej, jak to przy budynkach, pozostałość po budowie. Zastanawiam się czy go nie przenieść do ogrodu, co o tym myślisz :?:
kogra pisze: Może twój migdałek po prostu przemarznął.
Pewnie tak, obawiałem się tego, dlatego posadziłem go przy cyprysie lawsona, tak aby go chronił przed wiatrem, bo to pewnie jego sprawka (mróz+wiatr), ale nic to nie dało :(

Grażynko, już wiem o jakiego mi narcyza chodziło- to Narcissus poeticus 'Actaea' (Narcyz biały)
kogra pisze:Trochę mniej mnie będzie teraz na forum, więc nie martwcie się o mnie. Jak tylko sytuacja się poprawi to wrócę. :wink: :lol:
Grażynko mam nadzieję, że to nic poważnego i wkrótce powrócisz do nas pełna energii, czego Ci bardzo gorąco życzę ;:91
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Grażynko, dzięki ............jak tu się nie martwić :cry: ..........wracaj szybciutko ! :lol:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu - złotlin nie jest pnączem, może kupiłaś coś innego. Pewno będzie niespodzianka jak zakwitnie. :wink: :lol:

Grzesiu - nie musisz przenosić. Wystarczy jak koło niego przerobisz ziemię z piaskiem i dobrą kompostową ziemią. On sam już się postara z niej skorzystać. :wink: :P
Migdałki są dość wrażliwe na zimowe wiatry, więc dobrze by było gdybyś go posadził przy ścianie budynku od strony zawietrznej, to byłaby dla niego najlepsza osłona. A co do narcyza to ten chyba mi w tym roku nie zakwitnie. :cry: Szukałam zawiązków ale nie znalazłam. Trzeba będzie poczekać.

Guciu - specjalnie dla Ciebie przeciwko zmartwieniom, dla poprawy humorku zdjątka z ostatniej chwili. ;:79 Takie tam sobie widoczki. :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I obecnie kwitnące tulipanki. :P :P :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko,a już myślałam,że widziałam wszystkie tulipanki ,jak nie na forum,to w necie ( żartuję,oczywiście..)a tu proszę - nowość - tulipan w barwach Wrocławia....Płatek żółty,płatek czerwony!Zajefajny!Pierwszy raz takiego widzę na oczy!

W ogóle masz piękne tulipany!I śliczny ogród,co w pełni widać na zdjęciach z perspektywy....Znajac życie to "na żywca"wygląda jeszcze lepiej!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Przepięknie wygląda Twój złotlin! Miałam kiedys złotlina, ale mu się u mnie nie podobało i sobie padł :? Teraz mam miniaturowego, ale watpię, zeby mógł kiedykolwiek równac się z Twoim :lol:
Slicznie juz u Ciebie - i to oczko! ;) Juz zaczyna byc trochę "buszowato" ;:333
Tulipany masz bardzo oryginalne :D I mam na mysli nie tylko żółto-czerwony, ale tez inne o łamanych kolorach. Czy takie kupowałaś, czy tez u Ciebie się jakoś pokrzyżowały?
Takich chyba nawet u Mietka nie widziałam :D
Grzegorz B

Post »

Grażynko za Twoją radą w najbliższym czasie wzmocnię mojego złotlina a co do migdałka, to masz rację, na tym wietrze, to nigdy się nie doczekam kwitnienia. U mnie bez wiatru to jest ściana południowa domu, ale czy on wytrzyma panujący tam skwar . Jak myślisz :?:

Na narcyza poczekamy do przyszłego roku, wówczas może i u mnie już taki będzie :wink:

Muszę pochwalić Twoje tulipany, mają wspaniałe barwy, takie wymieszane jak na palecie malarza, znakomity efekt :shock:

Wiesz Twój ogród to już zyskuje cechy małego "buszu" jeszcze troszkę i znowu będziemy mogli przedzierać się przez kręte ścieżki Twojego "buszu" :D Kwitną już Ci kaczeńce, wspaniałe, ja w tym roku ich nie mam, ale pamiętam jak w zeszłym roku ozłociły moje oczko, one są znakomite. A czy na jednym ze zdjęć, białokwitnące to jakaś tawuła :?:

Miło było pospacerować, mam nadzieję że wkrótce znowu sobe siądę na ławeczce i będę mógł podziwiać te Twoje ogrodowe rarytasy :wink:
Awatar użytkownika
Takuma
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 10 paź 2007, o 10:13

Post »

Grażynko-piękne te Twoje tulipany,ale najpiękniejszy i najbardziej okazały jest złotlin,którego teraz pokazałaś w całej krasie.Z Twojego ogródka z dnia na dzień robi się kogrobusz,jeszcze piękniejszy od zeszłorocznego.Teraz będę tu częściej zaglądał! :D :D :D
Piotr
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

;:111 ;:111 ;:111
Coś mam jeszcze dodawać? :wink:
Jak kolorowo i buszowato. :lol:
A tulipany :shock: dwukolorowe, kratki paski, ciapki i... . :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja już też nic więcej nie dodam bo co mam napisać :shock:
Jak patrzę na twoje roślinki Grażynko to mogę tylko zrobić och i ach :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”