Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Niektóre orliki u mnie to orły :;230 Wielkie porosły, liściaste i z pączyskami, tylko jeszcze nie wszystkie kwitną. Te mniejsze już się pokazały, czekam na pełne. W zeszłym roku połamały je koty, teraz psotniki omijają wielkie krzaki :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Viola, warzywnik dobra rzecz. ja nie mam zupełnie na niego miejsca, a coraz bardziej chce mi się mieć swoje warzywka. Dlatego sadzę w donicach. Próbuje zmobilizowac mojego tatę do zrobienia skrzyń, ale na razie nie ma czasu (jest na emeryturze :;230 )

Jula, kulki już posadzone w poniedziałek ;:65
Tylko nie mam kiedy zdjęć zrobić. Może dzisiaj się uda

Ewa, ja miałam kilka różnych orlików, ale w tym roku jedne mi zmarzły, a drugie cos mi albo zeżarło, albo zniszczyło. Zostały tylko 2. Ten, który pokazałam i biały, który jakos unika aparatu :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

..Przyjedź do mnie to orlików dostaniesz każdą ilość..u mnie się wysiewają same i są traktowane jak chwasty... :wit
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Gosiu, pięknie teraz u Ciebie. Bardzo mi się spodobały te malusieńkie paprotki. Czy one tak małe są cały sezon?
Widziałam, że miałyście wspaniałe widoki w Rogowie, myśmy w końcu zostali na mszy w opactwie w Sulejowie i potem juz prosto do domu jechaliśmy. Dzięki temu udało nam się posadzić parę roślin w niedzielę.
A po iglaczki już się umawiamy z Genią na następny wyjazd ;) Tego Allgau też mam i chyba tego świerczka ostatniego takiego samego też kupiłam :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja poczekam na te foty, bo wlasnie cos mi sie wydawalo, ze fot nie bylo ;:108
Ostatnio mowilam do M, ze będę sadzic kulki w miejsca padnietych rozyc :;230 rozyca padnie, to kulke ciach :wink:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ja sobie posiałam orliki na parapecie, skiełkowały i te marketowe i te od Grażynki. Teraz chcę je przesadzić na rabatkę, ale czy nie będą jeszcze zbyt delikatne? Co prawda one mogą być siane do ziemi wprost, tylko moje w cieplarnianych warunkach chowane, więc mam obawy...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józiu, mnie też się jakiś wysiał, ale nie wiem jaki. Chyba jego mamusia padła.
Jeżeli tylko będę w Twoich stronach to dam znać :D

Aniu, zostałaś razem z Igą i Genią? Słyszałam jak Piotr mówił coś o opactwie.
Gdzie się umawiacie na te iglaczki?
Monia Soczewka coś mówiła, że koło niej też można takie cudeńka kupić.

Jula zaraz będą fotki. Nie wyobrażam sobie Twojego ogrodu bez różyc. A iglaczki można sadzić obok :D

Agatko, tu raczej już nie chodzi o chłody, a raczej, że na dworze gorzej niż w domu gorąco. Ja posadziłam swoje jednoroczne i chyba padły. Chociaż teraz ma być parę dni chłodniejszych. Wykorzystaj to.

No to obiecane Juli foty

To jest nowo wygospodarowane miejsce po irdze. kawałek jej zostawiłam, ale będę ją teraz trzymała w ryzach.
Jeszcze 3, a może nawet 4 roślinki się zmieszczą :tan
Obrazek

Posadziłam tutaj azalię Cecile
Obrazek

Allgau
Obrazek

Obrazek

Swierk kaukaski Golden start
Obrazek

Worella
Obrazek

Obrazek

No i dostałam wczoraj trawki z wiadomego źródła. Nie są takie złe jak Gosi, a wręcz bardzo dobre
Panicum Virgatum (proso) Squaw
Obrazek

Miscanthus Morning light

Obrazek

Tutaj już miskant posadzony, a to z przodu to czosnki
Obrazek

I na koniec moje rh
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Gosiu, naście lat temu jedna emerytka powiedziała mi, żebym niczego nie odkładała na czas "na emeryturze", bo wtedy też czasu nie ma. Jak widać coś w tym jest :D
Co do warzywnika zaczęłam się wahać... dziś dowiedziałam się, że już ciężko kupić na targu sadzonki i że pomidory nie lubią kwaśniej ziemi, a tam kwaśna jak nic.
Widzę, że u Ciebie też praca wrze :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:\

Worella
Obrazek
Małgosiu, Vorella to sosna, a to na zdjęciu to świerk. :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Viola, właśnie tak ma mój tata. cały czas zajęty.
A może zrobisz sobie podniesiony warzywnik?
Moi znajomi zrobili sobie taki z desek podłogowych zakupionych w OBI. Gdybym umiała sama zbić coś takiego już bym coś takiego miała.
Praca wre. Nie wiem w co ręce włożyć, a tu coraz to nowe pomysły do głowy przychodzą. Już mam plan na zmianę kolejnej rabatki.
A miałam nadzieję, że niedługo będzie koniec :;230

Iguś, masz rację. taką nazwę podał p. Krzyś. Śmiał się, że jego miotłę kupiłam. Jakaś karteczka jest. Jutro muszę zobaczyć, czy da się coś odczytać
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O fajny ten rozczapierzony dziwak teraz w ziemi wyglada ;:108
Gosik wiesz, jak przez przypadek gdziec stanie taka kulka na mojej drodze, to kupie na probe. Chociaz jednego cyprysika luskowego mam na nozce - wlasnie sobie przypomnialam ... mam taki ogromny ogrod, ze chabazie mi sie gubia :;230
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Gosiu dawno u Ciebie nie byłam,a u Ciebie tyle nowości. Piękne te rodosie, i jakie maleństwa na tej rabatce, rzeczywiście mini. Żałuję, że nie mogłam pojechać na spotkanie, może jeszcze nadarzy się okazja. :wit Warzywka bezcenne z własnej grządki :heja
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, ależ nowości u Ciebie... ;:138 Ten świerk jest po prostu niesamowity :shock:
A kwitnące Rh, robią wrażenie. Piękny mają kolor :tan
Jeśli chodzi o nowe rabaty, to i ja tak mam. Ledwo jedną skończę, a w głowie już kolejna ... ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Margo2 pisze:Viola, właśnie tak ma mój tata. cały czas zajęty.
A może zrobisz sobie podniesiony warzywnik?
Moi znajomi zrobili sobie taki z desek podłogowych zakupionych w OBI. Gdybym umiała sama zbić coś takiego już bym coś takiego miała.
Praca wre. Nie wiem w co ręce włożyć, a tu coraz to nowe pomysły do głowy przychodzą. Już mam plan na zmianę kolejnej rabatki.
A miałam nadzieję, że niedługo będzie koniec :;230
Z pracą w ogrodzie jest jak z głaskaniem psa ;)
Tak właściwie to do warzywnika specjalnego nabożeństwa nie mam :D Założyłam raz, pierwszej wiosny. Pracowicie zrobiłam "trumienkę" na ówczesnym ugorze, wodę nosiłam konewką, pieliłam itd. Miały być pomidory, papryka, metrowe ogórki (ale nie te wężowe) z nasion od ciotki z Kanady i kukurydza. Efekty: 1 pomidor, bo resztę zaatakowała zaraza ziemniaczana, na paprykę było za zimne lato i nie widziałam, że trzeba pąki i liście podskubywać, więc wyszły wielkości piłeczek pingpongowych, ogórki przejrzały zanim osiągnęły oczekiwany metr, a kukurydza nie była cukrowa :;230 Ostro się zraziłam :D :D :D
Warzywniak miała być tymczasowym zagospodarowaniem rabaty przy tarasie, ale chyba nic na siłę :D
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Z pomysłami na razie skończyłam :wink: Do posadzenia zostały mi lobelie, szybko pójdzie, bo to tylko 8 sztuk-dzięki kotom.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”