Moje zacisze - miaaa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
surita
200p
200p
Od: 8 kwie 2008, o 14:36

Post »

Bea pisze:Mam ten powojnik od zawsze, bo mieszkam tu dwa lata. Nazywa się clematis Jacksnona.

Obrazek
Cuuudo :) Mój jest bardzo podobny, Jackmanii. To znaczy mam ogromną nadzieję, że kiedyś będzie rozrośnięty i ukwiecony choć w połowie tak pięknie jak Twój :)
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon :)
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu nie wiem czy to jego taka uroda. W zeszły roku wycięłam go bardzo mocno i później bałam się, że długo będę czekać zanim odrośnie. Odrósł jednak bardzo szybko i oczywiście pięknie kwitł.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Beatko prześliczny ten Twój clematis :D właśnie o coś takiego mi chodziło :D
Halinko dzięki za pomoc w identyfikacji pierwiosnka :P
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Dorciu czy myślałaś o moim clematisie? Czy Basi? Jeżeli o moim to służę pnączami. Mieszkasz blisko, to zapraszam.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:oops: o Twojego Beatko, tylko pomyliłam imiona ( juz zmieniam):oops: ale Basi też pewnie piękny będzie :P jak tylko znajdę miejsce to bardzo chętnie skorzystam;)

Wczoraj zakwitła nam magnolia :P dopiero dziś wróciłam do domku i oczywiście zrobiłam jej sesję :D
Obiecane fotki magnolii :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam ;:3
Grzegorz B

Post »

Dorota, ale się rozkręcasz, szalejesz na maksa :shock: , od ostatniej mojej wizyty zmiany, zmiany, zmiany :shock: :shock: :shock: Nowa rabata jest znakomita, ładnie się odbija z tymi kamieniami. Nawet nie wiedziałem, że jesteś zwolenniczką kamieni, ale masz ich tyle, że na pewno tak. Masz całą masę wspaniałych roślin, kwitnąca forsycja z kamiennymi dodatkami znakomicie się prezentuje, ta różowa sasanka też zapadła mi w pamięć i takie pierwiosnki z pomarszczonymi kwiatami, fajne, takie inne :D Zakupy rewelka, jak zobaczyłem barwę różanecznika od razu zachciało mi się takiego, jednak ja do tej pory w ogrodniczych takiego nie widziałem , zawsze trafiam na fioletowe i do tego jakby sprane :roll: , może kiedyś na niego trafię :D

Miło było spędzić chwilkę u Ciebie :D

Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że miło się ogląda :D u Ciebie Grzesiu też cuda w ogródku :P a tego Rhododendrona w OBI wyłowiłam >>> nieźle się naszukałam, ale warto było, bo marzył mi się taki kolor od dawien dawna :P
Dzięki za odwiedzinki i zapraszam jak najczęściej 8)
Grzegorz B

Post »

Dorotko na pewno wpadnę :lol: :lol: :lol:

Ale ta magnolia to robi wrażenie :shock: :shock: :shock: , wcześniej nie wiem czemu, jej nie widziałem :oops: Cudo, tyle kwiatów :shock: :shock: :shock:

A u mnie Obi nie ma :(
Awatar użytkownika
surita
200p
200p
Od: 8 kwie 2008, o 14:36

Post »

Dorotko, Twoja magnolia zapiera dech w piersiach... ;:111 ;:113
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon :)
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko już jestem kurcze REWELACJA!!!!!! .A ten widok z góry ;:215 ;:215 ;:215 ;:215 ;:215 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138.Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Mistrzostwo świata. ;:112
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Dorotko, czy to jest magnolia pośrednia LENNEI? Bo mam taką, ale dopiero ma 9 kwiatków i nie jestem pewna czy to ta sama.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu nawet nie wiem jaki to gatunek dokładnie :? bardzo długo u nas jest 8) wydaję mi się że jesty to magnolia pośrednia (Soulange'a) 8) ale nie znam sie na tym i 100 % nie daję :twisted: ale z tego co widziałam u Ciebie to mamy chyb a taką samą :P a i weryfikuję wiadomość o magnolii (dzis tata mnie uswiadomił) - ma ponad 20 lat ( a nie 15 jak pisałam wczesniej) :twisted:
Awatar użytkownika
eowinka
50p
50p
Od: 16 sie 2007, o 15:02

Post »

Dorotko, dzisiaj zawitałam do Twojego ogródka, jest przecudowny :roll: , wszystko takie piękne, a magnolia prześliczności ;:8
Pozdrawiam serdecznie
Ilona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”