Grill murowany ,ogrodowy jak zrobić?
Re: Jak zrobić grilla murowanego?
Gotowe solidne murowane grille można kupić w sklepach budowlanych i ogrodniczych, typu Castorama;) Jest to o wiele prostsze rozwiązanie, chyba, że masz czas i ochotę na samodzielną budowę, to co innego:)
A czy widziałeś może gdzieś w sklepach grilowędzarnie z dachem i porządnym blatem i oczywiście kanałem około 2m- jak tak to daj namiar - chętnie pooglądamGrzybowysklep pisze:Gotowe solidne murowane grille można kupić w sklepach budowlanych i ogrodniczych, typu Castorama;) Jest to o wiele prostsze rozwiązanie, chyba, że masz czas i ochotę na samodzielną budowę, to co innego:)
Pozdrawiam. Ewa
a dlaczego nie zrobiliście 2 w 1?. Ja mam zamiar właśnie zrobić i grila i wędzarnie . Gril będzie umieszczony nad paleniskiem, a pomiędzy nimi blat na którym będzie możliwość przygotowania mięska - tak aby było to funkcjonalne .
Pozdrawiam. Ewa
miałam taką wizję, ale mąż zrobił po swojemu - ważne żeby jemu się podobało bo to on będzie robił wędliny - mnie to nie "ciągnie"
korzystał z tego projektu : Wędzarnia
korzystał z tego projektu : Wędzarnia
Witam
Znalazłem w internecie zdjęcie oto takiego grilla.
Proszę podać link, zamiast zapożyczać cudze zdjęcia łamiąc prawa autorskie.
Comcia
Zamierzam zabrać się za budowę więc czy moglibyście mi doradzić w kilku sprawach.
Jak głęboko należy wykopać dołek pod podstawę?
Czy dno zasypać piaskiem?
Jakie zbrojenie?
Czy skomplikowane jest wykonanie takich łuków?
Zestaw który planuję użyć 67cm x 37cm
Zastanawiałem się też nad wykorzystaniem kostki granitowej razem z cegłą.
Komin na środku nad paleniskiem, nie tak jak na zdjęciu gdzie znajduje się z tyłu.
Znalazłem w internecie zdjęcie oto takiego grilla.
Proszę podać link, zamiast zapożyczać cudze zdjęcia łamiąc prawa autorskie.
Comcia
Zamierzam zabrać się za budowę więc czy moglibyście mi doradzić w kilku sprawach.
Jak głęboko należy wykopać dołek pod podstawę?
Czy dno zasypać piaskiem?
Jakie zbrojenie?
Czy skomplikowane jest wykonanie takich łuków?
Zestaw który planuję użyć 67cm x 37cm
Zastanawiałem się też nad wykorzystaniem kostki granitowej razem z cegłą.
Komin na środku nad paleniskiem, nie tak jak na zdjęciu gdzie znajduje się z tyłu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Grill z cegieł
Witam. Myślę że jest to ciekawy materiał Pozdrawiam http://www.projektoskop.pl/a-7068-samod ... rilla.html
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 maja 2012, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam mam pytanie gdyż zamierzam postawić grila. Chodzi oto że mam sporo płyt chodnikowych
I moje pytanie brzmi czy nadają się one do budowy przynajmniej częściowo. Może ktoś wykorzystywał już chodnik do budowy. Na pewno wykorzystam je na podstawę. Z góry dziękuję.
Co poniektóre projekty są naprawdę imponujące GRATULUJE pomysłów i chęci.
Ja nie jestem aż tak wymagający nie zależy na wyglądzie lecz na praktyczności i tanim wykonaniu.
I moje pytanie brzmi czy nadają się one do budowy przynajmniej częściowo. Może ktoś wykorzystywał już chodnik do budowy. Na pewno wykorzystam je na podstawę. Z góry dziękuję.
Co poniektóre projekty są naprawdę imponujące GRATULUJE pomysłów i chęci.
Ja nie jestem aż tak wymagający nie zależy na wyglądzie lecz na praktyczności i tanim wykonaniu.
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Można wykorzystać płyty chodnikowe , ale znalazłbym dla nich ciekawsze zastosowanie.
Poza tym trudne są w murowaniu. Konstrukcji.
Poza tym trudne są w murowaniu. Konstrukcji.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 maja 2012, o 21:19
Pytanko , czym można wyczyścić ślady zaprawy na klinkierze macie jakieś doświadczenia ?, (na bieżąco wycierałem ale pozostała taka "mgiełka")
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Tak. Bodajże tz. kwasem cytrynowym. Do kupienia w supermarketach budowlanych pod nazwą usuw-acz pozostałości kleju z płytek.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 maja 2012, o 20:57
Dzięki za poradę troszkę mi idzie mozolnie jeszcze nawet nie wylałem podstawy zwożę gruz potrzeba troszkę więcej niż parę wiader. Ale koncepcja zmienia się co chwila. Podwyższenie blatu zrobię z jednej strony mniej obciążonej z płyt a po stronie grila z trelinek a potem się zobaczy.Robię tak gdyż mam je na miejscu a blat chce zrobić na wysokości około 1m więc trochę cegły by poszło A o kosztach nie wspomnę.Jak prace zaczną postępować to wstawie fotki
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 maja 2012, o 21:19
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2012, o 16:25
Niczym płyta stropowa Brakuje tylko zbrojenia Ciekawie i bardzo wytrzymale się zapowiada