Sezon 2012
- Agulas74
- 50p
- Od: 9 maja 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sezon 2012
Ależ piękna ta First Lady
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Edytko, pieknie kwitną. Kiedy sadzone?
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Nie za wcześnie na Purpurea plena elegants?;)
Może to Patricia Ann Fretwell?
Może to Patricia Ann Fretwell?
- edi13
- 1000p
Wszystkie oprócz Omoshiro i Jerzego Popiełuszko sadzone ok 20 marca , przyszły sadzonki bez pączków.
Jurku to Purpurea plena elegants
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Edytko wszystkie odmiany zgadzają się odmianowo?
Wspaniałe clemki First Lady widziałam na żywo,ma bardzo duże kwiaty
Wspaniałe clemki First Lady widziałam na żywo,ma bardzo duże kwiaty
- edi13
- 1000p
Aniu porównując etykietki to tak , czekam tylko na te lidlowskie i z Biedronki tu jest nie wiadoma
First Lady piękna
Wątek ten jest rewelacyjny dzięki niemu tyle odmian zobaczyłam można powiedzieć na żywo Na niektóre odmiany w ogóle nie zwracałam uwagi
First Lady piękna
Wątek ten jest rewelacyjny dzięki niemu tyle odmian zobaczyłam można powiedzieć na żywo Na niektóre odmiany w ogóle nie zwracałam uwagi
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Też nie mogę się doczekać, żeby się przekonać czy Hagley Hybrid z Lidla to na pewno ta odmiana, już niedługo...edi13 pisze:czekam tylko na te lidlowskie i z Biedronki tu jest nie wiadoma
U mnie jako pierwszy zakwitł Vino, gratis z ubiegłego roku:
Rośnie obok JP II, też posadzonego rok temu, niestety póki co wyglądają jak Flip i Flap, Vino zakwitł a JP II leci do góry, nawet nie myśli o kwitnięciu, a przycięty był jak Vino (inne kwitnące w czerwcu już dawno mają pąki) .
Kwitnie też Dr Ruppel
i The President ale zdjęcie słabe wyszło , muszę zrobić drugie .
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Firletko, bardzo ci dziękuję za pomoc. Ja ten wątek przeglądałam dość dawno, a teraz wpisałam tylko w wyszukiwarkę w wątku słowo hosta i wyświetliło mi się zero wyników, tak więc okazuje się, ze wyszukiwarka bywa jednak zawodna. Bardzo fajnie się składa, bo ja już dziś na targu kupiłam hostę. Nie wiem, co to za odmiana, ale pani mnie poinformowała, że miniaturowa.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Też jestem ciekawa,czy lidlowski powojnik będzie tym co na plakietce:) Mam na myśli Hagleya...
Ja również lubię zaglądać do tego wątku,można zobaczyć prawdziwe oblicze danego powojnika ,uzyskac informacje na temat danej odmiany i osobiste spostrzeżenia każdego z nas
Mam jeszcze wiele chciejstw,ale nie można od razu mieć wszystkiego naraz niestety
Agatka jak ładnie rośnie gratis Vino,Dr Ruppel dobry wybór,u mnie też identycznie wygląda:)
Zauważyłam,że na noc zamyka kwiaty ...super to wygląda,a rano już otwarte jak poczuje słoneczko
Ja również lubię zaglądać do tego wątku,można zobaczyć prawdziwe oblicze danego powojnika ,uzyskac informacje na temat danej odmiany i osobiste spostrzeżenia każdego z nas
Mam jeszcze wiele chciejstw,ale nie można od razu mieć wszystkiego naraz niestety
Agatka jak ładnie rośnie gratis Vino,Dr Ruppel dobry wybór,u mnie też identycznie wygląda:)
Zauważyłam,że na noc zamyka kwiaty ...super to wygląda,a rano już otwarte jak poczuje słoneczko
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Mam Hagley'a kupionego w tym roku w Lidlu - wczoraj otwarł nieśmiało pierwszy pąk - wygląda,ze jest OKAnnes 77 pisze:Też jestem ciekawa,czy lidlowski powojnik będzie tym co na plakietce:) Mam na myśli Hagleya...
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Ten "Purpurea plena elegants" to tegoroczny nabytek? Masz może zdjęcia jego kwiatów w późniejszej fazie wzrostu?edi13 pisze:Wszystkie oprócz Omoshiro i Jerzego Popiełuszko sadzone ok 20 marca , przyszły sadzonki bez pączków.
Nie spotkałem się z takim kolorem kwiatów tej odmiany,natomiast jak dla mnie wypisz wymaluj jest to kwiat Patricii Ann Fretwell
- edi13
- 1000p
Jurku masz oko męczyło mnie to i poszłam sprawdzić do ogrodu to jednak Patricii Ann Fretwell etykiety na clemkach mam pomylone , Purpurea plena elegants jest włoski i ma inne listki i jest delikatniejszy