Zrób to sam,czyli pomysły Forumków cz.2
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.2
A mógłby ktoś pokazać zdjęcia tych stóp jak wyszły?
łabądek przedni !!!
Kasiutek takie deski jak masz na ławeczce ( chodzi mi o kształt) to w tartaku się dostanie ?? bo chciałabym mieć huśtawkę własnie z takich desek a nie z prostych, tylko nie wiem gdzie dostać taki kształt
Kasiutek takie deski jak masz na ławeczce ( chodzi mi o kształt) to w tartaku się dostanie ?? bo chciałabym mieć huśtawkę własnie z takich desek a nie z prostych, tylko nie wiem gdzie dostać taki kształt
- mr25ur
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
Dzięki mr superosko w przyszłym tygodniu mi przyjdą to będę działać!
- Kasiutek
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 kwie 2009, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
anushka pisze:łabądek przedni !!!
Witam cieplutko-deski zamawiane w tartaku .Myślałam,że dostaniemy od razu -ale trzeba było czekać na krzywe drzewko wszystkie były proste To u nas ,może w innych mają na stanie.
Pozdrawiam serdecznie-Katarzyna
oo dzięki, zapytam u nas, z takiego krzywego drewna chciałabym huśtawkę i płot na jedną stronę
Dawno mnie tu nie było. Wracam z moimi nowymi wyczynami, ławą i drewnianą ścieżką.
Oto ława:
Zrobiłam ją z reszty desek odpadowych, uzytych na ścieżkę:
Śiceżka była z betonu, lanego grubą warstwą, więc zamiast go usuwać ze szkoda dla wszystkiego, zakryłam go tymi deseczkami.
Było tak
Potem był początek prac
potem faza wstępna
A teraz juz jest
Oto ława:
Zrobiłam ją z reszty desek odpadowych, uzytych na ścieżkę:
Śiceżka była z betonu, lanego grubą warstwą, więc zamiast go usuwać ze szkoda dla wszystkiego, zakryłam go tymi deseczkami.
Było tak
Potem był początek prac
potem faza wstępna
A teraz juz jest
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
calineczka0109 pisze:Może ja się przydam
justi28 pisze:mmarta 1982 a masz może instrukcje jak zrobić łabędzia z starej opony?
Malujemy oponę na biało z zewnętrznej strony, później wywijamy ja na lewa stronę co jest najtrudniejsze.. ( Na słoncu opona jest w sumie jak sie nagrzeje elastyczniejsza)Jeśli się udało malujemy też na biało. Nacinamy nożem dwie długie linie i robimy dzióbek tak jak na zdjęciu Reszta już prosta:)
no to się podpinam pod temat i pokażę mojego łąbędzia
z instrukcją
opona
należy przeciąć oponę 2/3 wzdłuż
cięcie najlepiej się wykonuje przy pomocy tzw.gumówki /opona wewnątrz ma stalowe druty/ i tak
M nacinał a ja pryskałam wodą, inaczej guma się topi, klei, nie jest to proste
teraz najważniejsze - szyja łabędzia musi być sztywna, należy usztywnić za pomocą drutu, który nalezy wzdłuż szyi zamocować drucikami, konieczne będzie nawiercenie dziurek żeby przeszedł drut i pozostaje najmilsza praca czyli malowanie - najskuteczniejsza jest farba chlorokauczukowa -
następnie należy wywrócić oponę, faktycznie na słońcu opona jest bardziej nagrzana i elastyczna, ale jakos się to da wywrócić, ugniatać nogami
i łabędz gotowy
tu można zobaczyć prowadzenie drutu sztywnego, może być dłuższy jeśli łabędz będzie stał na ziemi tak jak u mnie
a jeszcze jedno w łabędziu posadziłam lobellę, fotki może mało udane ale w miarę chciałam pokazać cały cykl pracy, może ktoś skorzysta
trochę zachodu ale satysfakcja jak na pierwszy raz dobra,
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 maja 2012, o 17:19
Tara, świetny instruktaż Muszę teraz nad chłopem popracować, coby zechciał pociąć i wywinąć
Pozdrawiam,
Małgorzata
Małgorzata
- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie pomysły fajne Ale zdaje się że mamy rozpoczęty sezon "na łabędzia", ciekawe jakie cudo może powstać ze starej opony, a i jak ktoś wpadł na taki pomysł...
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
Debra jak dla mnie to drewniana ścieżka znacznie ładniejsza, a najbardziej mi się wykorzystanie resztki czegoś......
Dziękuję za szczegółową instrukcje nie pomyślałam o tych drutach w szyj
Dziękuję za szczegółową instrukcje nie pomyślałam o tych drutach w szyj
- calineczka0109
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 25 kwie 2012, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znalazlam w wyszukiwarce pomysł na ptaka z opony bez wywijania a te drugie cudo moja sasiadka ma zrobione w ogrodzie:)
A powietrze pachnie malinową mambą?:)