Co dopadło moją śliwę?
Co dopadło moją śliwę?
Witam
Na pniu mojej śliwy zauważyłem ostatnio coś, co wygląda jak grzyb. Na liściach też coś żeruje. Czym to potraktować?
Na pniu mojej śliwy zauważyłem ostatnio coś, co wygląda jak grzyb. Na liściach też coś żeruje. Czym to potraktować?
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co dopadło moją śliwę?
Na pniu nic nadzwycvzajnego ani groźnego- porosty. Niech sobie żyją.
Na zielonych pędach i liściach- zaniedbane, wysokie stadium rozwoju kolonii mszyc. Czym prędzej opryskać czymkolwiek z zoocydów lub jakąś ekologiczną miksturą.
Na zielonych pędach i liściach- zaniedbane, wysokie stadium rozwoju kolonii mszyc. Czym prędzej opryskać czymkolwiek z zoocydów lub jakąś ekologiczną miksturą.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Moze być Fastac? Chociaż wolałbym coś ekologicznego, możesz coś doradzić?
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę, że w tym stadium fastac bęzie doskonały- tylko wieczorem krop!
A poza tym http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=8&t=54657
A poza tym http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=8&t=54657
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.