Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Masko, no właśnie, jeszcze ten wiatr. W dodatku jest zimny. Żeby tak jeszcze coś przywiał, a nie wysilał się na darmo. :D
Reniu, oj, nie to samo, masz rację. Ale z zapowiedzi na najbliższe dni wynika tylko, że będzie pochmurno. O deszczu jakoś cisza.

Za to z pozytywnych wiadomości, rozkwitła mi fuksja.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
annamaria-dm
50p
50p
Od: 10 maja 2012, o 12:50

Post »

Fuksja moje ulubione doniczkowce, na razie u mnie 1 zeszłoroczna dopiero odbija , ale mam panią na ryneczku która ma sporo odmian za małe pieniążki.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Linetko, u mnie nadal nic nie popadało ;:185. Sucho straszliwie ;:223. Śledzę prognozy pogody, ale jakieś takie nieprzychylne.
A fuksja śliczna, jeszcze w tym słońcu tak się pięknie mieni :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Linetko on nic nie przywiewa on wywiewa wodę, którą my lejemy na grządki, a fuksja śliczna dorodna!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Hm, a zatem, kontynuując wspomniany tu przed dłuższym już czasem temat samosiejek w ogródku, zainspirowana zdjęciem dąbka zamieszczonym przez Stokrotkę_polną, pragnę pokazać Szanownej Wycieczce, co się stanie, gdy kierowani litością nie zdecydujemy się takiego dąbka (i innych samosiejek) usunąć we właściwym czasie. Otóż, Proszę Państwa, po prawej rzeczony dąbek po kilku latach, po lewej kasztanowiec z tychże samych powodów zostawiony w ogródku... A za nimi w takiej samej sytuacji słusznych rozmiarów brzoza, na szczęście tu niewidoczna, bo przycięto jej wierzchołek...
Ale brzoza się przydaje, wysoko na gałęziach umocowaliśmy dwie budki lęgowe. Co najmniej jedna została tej wiosny wykorzystana zgodnie z przeznaczeniem. :D
Co nie zmienia faktu, że pozostawienie tych drzewek jest głębokim idiotyzmem i prędzej czy później i tak trzeba będzie je ściąć, bo pewnie zagrażają fundamentom domu, który stoi tuż obok. Tak, zbyt miękkie serce to niewątpliwie poważna wada charakteru. Ale wiosną drzewka wyglądają jak marzenie. :)
Obrazek

Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sliczna fuksja widać że pani o nią dbała i dużo do niej mówiła :D A jeśli chodzi o samosiejki Linetko,to tak to już jest
mamy miękkie serduszka a potem pełne ręce roboty :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Trzeba będzie się pospieszyć, bo potem trzeba się starać o pozwolenie na wycięcie i firmę brać jak urośnie większe. Tak tak ja mam takie wielkie nie wiem czy samosiejki czy przyniesione z lasu po poprzednikach.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Linetko
Ja też kocham fuksje, mam kilka gatunków. Nawet w tym roku zrobiłam zakupy u Fuksjany, ale na kwiatki troszkę poczekamy
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Drzewka dorodne, ale faktycznie niedługo będą się łapać pod pozwolenie na wycinkę. Niby nic, ale formalności trzeba załatwić.
Podziwiam fuksję - pięknota!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam za wizyty!
Elu, Jolciu, Olgo, ja też kocham fuksje, ale jakoś nie umiem utrzymać ich długo. Zwykle z czasem przestają kwitnąć, liście im drobnieją i roślinki zamierają. Może macie jakieś dobre rady? Nie chciałabym, żeby tę śliczną też to spotkało. :(
Kwiaty ma zupełnie jak baletniczki, prawda? Jest najpierw zielona główka, potem różowy tors, cienka talia, dalej spódniczka ze spiczastych różowych klinów, potem pieniąca się jasna falbaniasta haleczka. I jeszcze szczupłe nóżki, i stópki w baletkach. :D
A co do drzewek, to macie rację niestety, trzeba będzie je niebawem ściąć. :( Tę tarninę, którą pokazywałam wczesną wiosną, już ścięliśmy. Trzeba było, trudno. :(
Teraz parę nowych zdjęć:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Linetko czy piwonie rosną u Ciebie w pojemnikach ?...śliczna
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Słuchajcie, nie uwierzycie: pada u mnie deszcz.
Z jednej niezbyt rozległej, ale ciemnej chmury, jednocześnie zresztą świeci słońce. Pobiegłam szybko poskładać leżaki stojące na tarasie. Deszcz pada grubymi kroplami, taras jest już mokry i wszystko pachnie świeżością.

Misiu, co do piwonii, to nie, rosną bezpośrednio w ziemi. Na szczęście nie przemarzły, ale na tej rabacie są dość dobrze osłonięte. Spodziewam się wielu kwiatów, bo pąków jest bardzo dużo. :D
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Linetko,ja moją fuksję przycinam jesienią i stawiam na parapecie na klatce schodowej,tam zimuje -ma światło.podlewam jak każdego kwiatka doniczkowego ,przez zimę puszcza ładnie nowe liście a wiosną w okolicy kwietnia zaczyna puszczać pączki kwiatowe więc jak tylko aura pozwala biorę ją na balkon ,a potem na działkę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”