Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
Re: Róże Beaty - moja miłość, moja pasja
beaTko napisz proszę czy mam poskracać przemarznięte wczorajszej nocy młode przyrosty róż czy zostawić - miałaś taką sytuację na młodych pędach , w środku maja??/
duduś
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko,
podłączam się do wpisu Oliwki. Ja też niby robię ze swoimi różami to samo, jednak nie mam takich jak u Ciebie.
Możemy powiedzieć, że masz dobrą rękę do róż, ale dobrze wiemy, że to nie wystarczy .
Trzymasz róże w doniczkach mnie się wydaje, że one się w nich męczą.
Wstaw zdjęcia jak one teraz Ci rosną
podłączam się do wpisu Oliwki. Ja też niby robię ze swoimi różami to samo, jednak nie mam takich jak u Ciebie.
Możemy powiedzieć, że masz dobrą rękę do róż, ale dobrze wiemy, że to nie wystarczy .
Trzymasz róże w doniczkach mnie się wydaje, że one się w nich męczą.
Wstaw zdjęcia jak one teraz Ci rosną
Beatko ty też ( bo pisałam też do Anetki ) napisz mi proszę jakimi nawozami na wiosnę zasilasz róże ?( np. co dawałaś w tym roku )
duduś
O rety rety! Jakież ty masz cudowne krzaki! Pięęęęękne!!!
Czy one naprawdę tak duże rosną
Ty chyba masz tam jakiś mikroklimat.
Czy one naprawdę tak duże rosną
Ty chyba masz tam jakiś mikroklimat.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pomyślałam o tym samym przeglądając zdjęcia I tu mam pytania-ziemia jaką dajesz czy specjalna mieszankę czy sklepową do róż,bo rozumiem,że nawożenie jak w gruncie i czy wymieniasz ziemię czy tylko dosypujesz.No i donica tak mniej więcej na ile kg ziemi Pytam bo zamierzam po ostatnich stratach też te najcenniejsze trzymać w donicach.oliwka pisze:Chyba jednak im nie robię tego samego, bo moje tak nie kwitną
Zastanawia mnie to, że w sumie Chippen ma dość małą doniczkę (albo to tak wygląda na zdjęciu), a tak bujnie i fajnie rośnie.
Oliwko i Aszko i Majko róż w doniczkach mam 20, i ten sposób uprawiania stosuję już kilka lat i się sprawdza. Przynajmniej na wiosnę mam róże , które nie przemarzły Chippendale jest w sumie w małej doniczce ale nie przeszkadza mu to wógóle rosnąć i kwitnąć. Po kwitnięciu będę go dopiero przesadzać.
Uploaded with ImageShack.us
Duduś róże powinny się pozbierać, na razie nie obcinaj , a to co się niepozbiera to podetniesz i róża się przynajmniej jeszcze bardziej zagęści (miałam już tak ) Róże zasilam florovitem do róż 2 razy w sezonie. A w zeszłym roku tylko jeden raz na początku kwietnia.
O to dzisiejszy mój taras w różanych doniczkach:
Zaczyna pokaz przepiękna Acropolis:
Zaczyna kwitnąć również Augusta Luiza:
A tak wygląda trzyletnia Rhapsody in blue , teraz na wiosnę wsadziłam ją do gruntu na miejsce przemarzniętej rumby i tak już teraz pięknie zakwitła ( to też jest plus posiadania już dużych róż w donicach, bo przynajmniej mam już dorosłą roślinę na puste miejsce):
Duduś róże powinny się pozbierać, na razie nie obcinaj , a to co się niepozbiera to podetniesz i róża się przynajmniej jeszcze bardziej zagęści (miałam już tak ) Róże zasilam florovitem do róż 2 razy w sezonie. A w zeszłym roku tylko jeden raz na początku kwietnia.
O to dzisiejszy mój taras w różanych doniczkach:
Zaczyna pokaz przepiękna Acropolis:
Zaczyna kwitnąć również Augusta Luiza:
A tak wygląda trzyletnia Rhapsody in blue , teraz na wiosnę wsadziłam ją do gruntu na miejsce przemarzniętej rumby i tak już teraz pięknie zakwitła ( to też jest plus posiadania już dużych róż w donicach, bo przynajmniej mam już dorosłą roślinę na puste miejsce):
pozdrawiam Beata
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1&start=70" onclick="window.open(this.href);return false;
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko,
sporo masz róż w donicach . Rzeczywiście jest, to jakieś wyjście na przechowanie róż zimą.
Jednak pod warunkiem, że masz chłodne pomieszczenia.
Ładnie Ci rosną, widać te w gruncie, że nie próżnują. Czy Ty masz jakiś wyjątkowy mikroklimat w ogrodzie. Gdzie kupujesz róże, bo to może mieć duże znaczenie.
sporo masz róż w donicach . Rzeczywiście jest, to jakieś wyjście na przechowanie róż zimą.
Jednak pod warunkiem, że masz chłodne pomieszczenia.
Ładnie Ci rosną, widać te w gruncie, że nie próżnują. Czy Ty masz jakiś wyjątkowy mikroklimat w ogrodzie. Gdzie kupujesz róże, bo to może mieć duże znaczenie.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudownie, już możesz się cieszyć taką ilością kwiatów Chippendale po prostu bajka, Rhapsody też robi wrażenie.
A u mnie Rumba nie chciała przemarznąć
A u mnie Rumba nie chciała przemarznąć
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mowę mi odjęło...róże w donicach i takie dorodne...to nie może być prawda
Aniu + ja tez Rhapsody
I jako pierwsza w ogrodzie w calej swojej okazalosci jest juz Hurdalsrose
zaczela tez kwitnac doniczkowa Queen of Sweden
I jako pierwsza w ogrodzie w calej swojej okazalosci jest juz Hurdalsrose
zaczela tez kwitnac doniczkowa Queen of Sweden
pozdrawiam Beata
Ależ widoki! Piękne!!!
Beatko, masz jakieś sztuczne słońce nad ogrodem?
Piękne masz różyczki.
Piękne masz różyczki.