Ogródek AGNESS cz. 11
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Agnes napatrzeć się nie mogę, najpierw rh i azalie, co jedna to cudniejsza, teraz goździki.
Też mi zaczynają kwitnąć ale wietrzysko zapachy niesie gdzieś dalej i nie czuć goździkowego zapachu. Chyba że te wszystkie zapachy mieszają się i łączą w jedną wielką perfumerię, bo jeszcze bzy pachną i azalie a zaczynają róże i goździki. Nic tylko siedzieć w ogrodzie i wąchać.
Też mi zaczynają kwitnąć ale wietrzysko zapachy niesie gdzieś dalej i nie czuć goździkowego zapachu. Chyba że te wszystkie zapachy mieszają się i łączą w jedną wielką perfumerię, bo jeszcze bzy pachną i azalie a zaczynają róże i goździki. Nic tylko siedzieć w ogrodzie i wąchać.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, goździki na Twoich zdjęciach - pierwsza klasa Faktycznie - to rośliny wielofunkcyjne, bo i liście i kwiaty zdobią, a do tego ten zabójczy zapach Trudno mi się połapać w gatunkach i odmianach ale wszystkie lubię. Nawet brodate, które sieją się, gdzie chcą, potem zapominam usunąć i tak sobie rosną gdzie popadnie
Łojeju! Idę, bo się rozchoruję! ;)) Pięknie kolorowo! Goździki też kocham, ale na razie czekam aż mi się rozrosną, bo są malutkie. Niedługo zakwitną, to może i u mnie będzie namiastka tej perfumeri ;))))
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness witaj po malutkiej przerwie. Zaglądam i od razu popadam na nową chorobę. Jak to jest że co tu zajrzę to się czymś zachwycam i bardzo chcę. Niby niepozorne a mają taką siłę w takich kępach. Szczególnie te białe zapadły mi w serce.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Martuś dziękuję Ten czerwony goździk jest niziutki i śliczny, idealny na skalniaczek
Grażynko i u mnie nadal sucho.....dziś popadało....kilka kropel przez 2 minuty nawet zdjęć nie przerwałam robić
Andrzejku mój czerwony kropkowany gdzieś wywędrował, został mi tylko biały, ale jeszcze nie kwitnie....Fajny pomysł z tym zadarnianiem rabat niziutkimi bylinkami, ja tak właśnie najbardziej lubię, gdy ścielą się rośliny i praktycznie nie widać ziemi ani kory , tylko zielony busz
Sasanko ja te chabry po prostu uwielbiam, rozprowadzam je po wielu miejscach w ogrodzie, tak lubię ich widok. Pięknie komponują się z innymi roślinami i tymi kwitnącymi i na tle iglaczków np o żółtym zabarwieniu
Majeczkodziękuję Wiatr jest naprawdę paskudny i niby na dworze upał, a wietrzysko bardzo zimne....pogoda przez to niesamowicie zdradliwa....właśnie moja córa leży w domu z zapaleniem oskrzeli
Zapachów faktycznie jest teraz mnóstwo, właśnie dziś zakwitł mi liliowiec, który przepięknie pachnie, zwykły żółciutki, ale zapach ma niesamowity, żaden inny tak nie pachnie ...
Jacku dzięki Ja też bardzo lubię je wszystkie, brodatych nie mam, u mnie nie wysiały sie, bo jak zwykle od razu po przekwitnięciu oberwałam kwiatostany....muszę się w końcu tego oduczyć
Santio goździki rozrastają się błyskawicznie, więc bardzo szybko będziesz miała piękne duże kępy
Jolu bardzo się cieszę, ze moje roślinki zapadają Ci w serduszko Te białe goździki poza pierzastymi pachną najpiękniej, zapach niesie się daleko
Grażynko i u mnie nadal sucho.....dziś popadało....kilka kropel przez 2 minuty nawet zdjęć nie przerwałam robić
Andrzejku mój czerwony kropkowany gdzieś wywędrował, został mi tylko biały, ale jeszcze nie kwitnie....Fajny pomysł z tym zadarnianiem rabat niziutkimi bylinkami, ja tak właśnie najbardziej lubię, gdy ścielą się rośliny i praktycznie nie widać ziemi ani kory , tylko zielony busz
Sasanko ja te chabry po prostu uwielbiam, rozprowadzam je po wielu miejscach w ogrodzie, tak lubię ich widok. Pięknie komponują się z innymi roślinami i tymi kwitnącymi i na tle iglaczków np o żółtym zabarwieniu
Majeczkodziękuję Wiatr jest naprawdę paskudny i niby na dworze upał, a wietrzysko bardzo zimne....pogoda przez to niesamowicie zdradliwa....właśnie moja córa leży w domu z zapaleniem oskrzeli
Zapachów faktycznie jest teraz mnóstwo, właśnie dziś zakwitł mi liliowiec, który przepięknie pachnie, zwykły żółciutki, ale zapach ma niesamowity, żaden inny tak nie pachnie ...
Jacku dzięki Ja też bardzo lubię je wszystkie, brodatych nie mam, u mnie nie wysiały sie, bo jak zwykle od razu po przekwitnięciu oberwałam kwiatostany....muszę się w końcu tego oduczyć
Santio goździki rozrastają się błyskawicznie, więc bardzo szybko będziesz miała piękne duże kępy
Jolu bardzo się cieszę, ze moje roślinki zapadają Ci w serduszko Te białe goździki poza pierzastymi pachną najpiękniej, zapach niesie się daleko
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Agnieszko wchodząc do Twojego wątku to wiadomo że się napotkamy na piękne rośliny i ciepłe słowa.
Często tylko podpatruję Twój ogród bo każde roślinki są wypieszczone
U mnie już wiem że na 100% jeden clematis-Kacper nie przeżył bo suchutki jest cały ale nie ma co będzie inny w jego miejsce...no właśnie Aguś jakiś ciekawy i dość bujnie rosnący może znasz?
Często tylko podpatruję Twój ogród bo każde roślinki są wypieszczone
U mnie już wiem że na 100% jeden clematis-Kacper nie przeżył bo suchutki jest cały ale nie ma co będzie inny w jego miejsce...no właśnie Aguś jakiś ciekawy i dość bujnie rosnący może znasz?
Agusiu ogrodowymi widokami można zachwycać się bez końca, cudownie wyglądają różaneczniki wśród soczystej zieleni. Niezwykle kolorowo i buszowato jest w twoim ogrodzie, jak ty utrzymujesz taki ład i porządek. Podziwiam śliczne i pachnące goździki, można przy nich zapomnieć o całym świecie.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agness, cudne te goździki U mnie też posadziłam jakieś, ale są znacznie wyższe, a kwiaty większe..nie wiem co to za odmiana, ale Twoje są bajkowe
- AGNESS
Kasiu dziękuję O clematisach nie mam wielkiej wiedzy, mam ich niewiele i większość młode, tylko 2 rosną u mnie już wiele lat...na pewno mogę polecić odmianę Jan Paweł II, to przepiękny powojnik, biały z delikatniutkim różowym ( bardzo jasnym) paseczkiem przez środek, wspaniale sie rozrasta i obficie kwitnie...
Irenko dziękuję Oj wcale nie taki porządeczek, zielsko wyłazi jak szalone, ciągle trzeba biegać wyrywać...ale to właśnie lubimy , czyż nie??? Czasami siadam na huśtawce z książką, żeby po prostu polenić się ...ale za chwilę już książka na bok a ja coś grzebię w rabatach....nie umiem siedzieć na dworze
Kasiu może to goździki strzępiaste, mają większe pełne kwiaty i wspaniale pachną....moje jeszcze nie kwitną...
Irenko dziękuję Oj wcale nie taki porządeczek, zielsko wyłazi jak szalone, ciągle trzeba biegać wyrywać...ale to właśnie lubimy , czyż nie??? Czasami siadam na huśtawce z książką, żeby po prostu polenić się ...ale za chwilę już książka na bok a ja coś grzebię w rabatach....nie umiem siedzieć na dworze
Kasiu może to goździki strzępiaste, mają większe pełne kwiaty i wspaniale pachną....moje jeszcze nie kwitną...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,u ciebie dużo więcej kolorków,a już nie mogę napatrzeć się na białe gożdziki,bo u mnie przetrwały tylko różowe,wszystkie wymarzły.
Czy ten chaber to jest bylina,czy masz go z nasion?Ja wysiewałm w tym roku jakiś żółty,ale był tego około 40 paczek jednorocznych albo i więcej,że już nie pamiętam gdzie co powinno wzejść.
Czy ten chaber to jest bylina,czy masz go z nasion?Ja wysiewałm w tym roku jakiś żółty,ale był tego około 40 paczek jednorocznych albo i więcej,że już nie pamiętam gdzie co powinno wzejść.
- AGNESS
Małgosiu u mnie goździki na szczęście wszystkie ładnie przetrwały, chociaż w nich nie mam strat...
Chabry to bylina, mam je już wiele lat, rozsadzam po różnych miejscach w ogrodzie, bo bardzo je lubię Jeśli zetnie się po kwitnieniu, to późnym latem zakwitają ponownie
Chabry to bylina, mam je już wiele lat, rozsadzam po różnych miejscach w ogrodzie, bo bardzo je lubię Jeśli zetnie się po kwitnieniu, to późnym latem zakwitają ponownie
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Piękne goździki, u mnie rosną tylko te pełne, pierzaste.
Muszę się rozejrzeć za innymi, zapach mają piękny i atrakcyjnie wyglądają w dodatku
Muszę się rozejrzeć za innymi, zapach mają piękny i atrakcyjnie wyglądają w dodatku
- AGNESS
Aniuja teraz nie mogę przestać chodzić i zachwycać się tymi kwitnącymi kępkami.....ogród wygląda bardzo fajnie dzięki nim.....a jak pięknie pachnie Goździki naprawdę wszystkim polecam, są całkowicie bezproblemowe a naprawdę śliczne, ja je uwielbiam, poszukuję jeszcze innych odmian
Jedne kwiaty przekwitają, inne zakwitają....oprócz goździków czarują też wysokie irysy...i też pięknie pachną
Jedne kwiaty przekwitają, inne zakwitają....oprócz goździków czarują też wysokie irysy...i też pięknie pachną
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ach te irysy- mimo że raz kwitną to nie sposób ich nie uwielbiać.
Piękną masz kolekcję- tyle kolorów.
Piękną masz kolekcję- tyle kolorów.
Pozdrawiam Ida
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
U Ciebie jak zwykle kolorowo i jak opisujesz na dodatek jeszcze pachnąco, uwielbiam zapach goździków, ale nie wiedziałam, że irysy też pachną
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2