Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Agnes napatrzeć się nie mogę, najpierw rh i azalie, co jedna to cudniejsza, teraz goździki. ;:170
Też mi zaczynają kwitnąć ale wietrzysko zapachy niesie gdzieś dalej i nie czuć goździkowego zapachu. Chyba że te wszystkie zapachy mieszają się i łączą w jedną wielką perfumerię, bo jeszcze bzy pachną i azalie a zaczynają róże i goździki. Nic tylko siedzieć w ogrodzie i wąchać. ;:170
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, goździki na Twoich zdjęciach - pierwsza klasa :!: Faktycznie - to rośliny wielofunkcyjne, bo i liście i kwiaty zdobią, a do tego ten zabójczy zapach :!: Trudno mi się połapać w gatunkach i odmianach ale wszystkie lubię. Nawet brodate, które sieją się, gdzie chcą, potem zapominam usunąć i tak sobie rosną gdzie popadnie :roll:
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łojeju! Idę, bo się rozchoruję! ;)) Pięknie kolorowo! Goździki też kocham, ale na razie czekam aż mi się rozrosną, bo są malutkie. Niedługo zakwitną, to może i u mnie będzie namiastka tej perfumeri ;))))
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness witaj po malutkiej przerwie. Zaglądam i od razu popadam na nową chorobę. Jak to jest że co tu zajrzę to się czymś zachwycam i bardzo chcę. Niby niepozorne a mają taką siłę w takich kępach. Szczególnie te białe zapadły mi w serce.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martuś dziękuję ;:196 Ten czerwony goździk jest niziutki i śliczny, idealny na skalniaczek :D

Grażynko i u mnie nadal sucho.....dziś popadało....kilka kropel przez 2 minuty :roll: nawet zdjęć nie przerwałam robić :roll:

Andrzejku mój czerwony kropkowany gdzieś wywędrował, został mi tylko biały, ale jeszcze nie kwitnie....Fajny pomysł z tym zadarnianiem rabat niziutkimi bylinkami, ja tak właśnie najbardziej lubię, gdy ścielą się rośliny i praktycznie nie widać ziemi ani kory , tylko zielony busz :D

Sasanko ja te chabry po prostu uwielbiam, rozprowadzam je po wielu miejscach w ogrodzie, tak lubię ich widok. Pięknie komponują się z innymi roślinami i tymi kwitnącymi i na tle iglaczków np o żółtym zabarwieniu :D

Majeczkodziękuję ;:196 Wiatr jest naprawdę paskudny i niby na dworze upał, a wietrzysko bardzo zimne....pogoda przez to niesamowicie zdradliwa....właśnie moja córa leży w domu z zapaleniem oskrzeli :?
Zapachów faktycznie jest teraz mnóstwo, właśnie dziś zakwitł mi liliowiec, który przepięknie pachnie, zwykły żółciutki, ale zapach ma niesamowity, żaden inny tak nie pachnie ...

Jacku dzięki :D Ja też bardzo lubię je wszystkie, brodatych nie mam, u mnie nie wysiały sie, bo jak zwykle od razu po przekwitnięciu oberwałam kwiatostany....muszę się w końcu tego oduczyć :roll:

Santio goździki rozrastają się błyskawicznie, więc bardzo szybko będziesz miała piękne duże kępy :D

Jolu bardzo się cieszę, ze moje roślinki zapadają Ci w serduszko ;:196 Te białe goździki poza pierzastymi pachną najpiękniej, zapach niesie się daleko :D
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agnieszko :) wchodząc do Twojego wątku to wiadomo że się napotkamy na piękne rośliny i ciepłe słowa.
Często tylko podpatruję Twój ogród bo każde roślinki są wypieszczone :)
U mnie już wiem że na 100% jeden clematis-Kacper nie przeżył bo suchutki jest cały ale nie ma co będzie inny w jego miejsce...no właśnie Aguś jakiś ciekawy i dość bujnie rosnący może znasz?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu ogrodowymi widokami można zachwycać się bez końca, cudownie wyglądają różaneczniki wśród soczystej zieleni. Niezwykle kolorowo i buszowato jest w twoim ogrodzie, jak ty utrzymujesz taki ład i porządek. Podziwiam śliczne i pachnące goździki, można przy nich zapomnieć o całym świecie. ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, cudne te goździki ;:173 U mnie też posadziłam jakieś, ale są znacznie wyższe, a kwiaty większe..nie wiem co to za odmiana, ale Twoje są bajkowe ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dziękuję ;:196 O clematisach nie mam wielkiej wiedzy, mam ich niewiele i większość młode, tylko 2 rosną u mnie już wiele lat...na pewno mogę polecić odmianę Jan Paweł II, to przepiękny powojnik, biały z delikatniutkim różowym ( bardzo jasnym) paseczkiem przez środek, wspaniale sie rozrasta i obficie kwitnie...

Irenko dziękuję ;:196 Oj wcale nie taki porządeczek, zielsko wyłazi jak szalone, ciągle trzeba biegać wyrywać...ale to właśnie lubimy , czyż nie??? :lol: Czasami siadam na huśtawce z książką, żeby po prostu polenić się ...ale za chwilę już książka na bok a ja coś grzebię w rabatach....nie umiem siedzieć na dworze 8-) :lol:

Kasiu może to goździki strzępiaste, mają większe pełne kwiaty i wspaniale pachną....moje jeszcze nie kwitną...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,u ciebie dużo więcej kolorków,a już nie mogę napatrzeć się na białe gożdziki,bo u mnie przetrwały tylko różowe,wszystkie wymarzły.
Czy ten chaber to jest bylina,czy masz go z nasion?Ja wysiewałm w tym roku jakiś żółty,ale był tego około 40 paczek jednorocznych albo i więcej,że już nie pamiętam gdzie co powinno wzejść.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu u mnie goździki na szczęście wszystkie ładnie przetrwały, chociaż w nich nie mam strat...
Chabry to bylina, mam je już wiele lat, rozsadzam po różnych miejscach w ogrodzie, bo bardzo je lubię :D Jeśli zetnie się po kwitnieniu, to późnym latem zakwitają ponownie :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Piękne goździki, u mnie rosną tylko te pełne, pierzaste.
Muszę się rozejrzeć za innymi, zapach mają piękny i atrakcyjnie wyglądają w dodatku ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniuja teraz nie mogę przestać chodzić i zachwycać się tymi kwitnącymi kępkami.....ogród wygląda bardzo fajnie dzięki nim.....a jak pięknie pachnie :D Goździki naprawdę wszystkim polecam, są całkowicie bezproblemowe a naprawdę śliczne, ja je uwielbiam, poszukuję jeszcze innych odmian :lol:

Jedne kwiaty przekwitają, inne zakwitają....oprócz goździków czarują też wysokie irysy...i też pięknie pachną :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ach te irysy- mimo że raz kwitną to nie sposób ich nie uwielbiać.
Piękną masz kolekcję- tyle kolorów. ;:138
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

U Ciebie jak zwykle kolorowo i jak opisujesz na dodatek jeszcze pachnąco, uwielbiam zapach goździków, ale nie wiedziałam, że irysy też pachną :shock:
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”